Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ανάγκη άμεσης λύσης στη Φιλαρμονική

   Επειδή αυτό το έργο φαίνεται ότι θα έχει πολλά επεισόδια καλό θα είναι να βρεθεί άμεσα μια λύση με τη Φιλαρμονική , πέρα από από μικροσυμφέροντα και από εγωϊσμούς γιατί πλησιάζει η άνοιξη και φοβάμαι ότι θα ξεφτιλιστούμε.
   Γιατί αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση , όχι στις 25 Μαρτίου αλλά ούτε των Βαϊων θα έχουμε μπάντα και θα γίνουμε ρεζίλι των σκυλιών.
   Γιατί καλός και χρυσός ο φίλος Χρήστος αλλά πρέπει να καταλάβει ότι για να είναι κάποιος ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΕΙ, ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΕΤΑΙ.
   Εδώ ομως παρουσιάζεται το φαινόμενο να υπάρχει καθολική αντίδραση από όλα τα παιδιά της Φιλαρμονικής , άγνωστο για ποιούς λόγους και καλό θα ήταν κάποια στιγμή να γίνει μία συζήτηση για το θέμα και από τα ίδια τα παιδιά χωρίς φωνές και βρισιές όπως συνέβη στη συνέλευση πριν από λίγο καιρό.
΄Ηδη η μικρή μπαντίνα που αποτελούταν με περισσότερα από 15 άτομα έχει διαλυθεί ενώ και τα υπόλοιπα παιδιά απέχουν πλέον από τη Φιλαρμονική.
   Θα πρέπει λοιπόν όλοι να καταλάβουν ότι η φιλαρμονική δεν ανήκει ούτε στον Δημήτρη Μανωλάτο ούτε στον Χρήστο Βλαχογιάννη ούτε στο Δήμαρχο.
   Η φιλαρμονική ανήκει πρώτα στη Πόλη και μετά στα παιδιά που την αποτελούν.
Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει τον περισσότερο κόσμο ποιός θα είναι επικεφαλής αλλά το θέαμα που βλέπει να μην είναι για τα μπάζα. Κατάφερε η προηγούμενη δημοτική αρχή να την ξεχαρβαλώσει και τώρα οπως φαίνεται πάμε για οριστική διάλυση .
Αυτοί που θα το καταφέρουν θα είναι άξιοι συγχαρητηρίων...

Αποστολόπουλος Σπύρος

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με την ιστορία της Φιλαρμονικής, για να είναι κάποιος επικεφαλής της, θα πρέπει να έχει και τα ανάλογα πτυχία. Έτσι λοιπόν στο Μεσολόγγι τρεις είναι οι μουσικοί που πληρούν τις προυποθέσεις και ο ένας εξ΄αυτών αποκλείεται αυτόματα γιατί είναι ήδη ιδιοκτήτης ωδείου. Όσο αφορά τον κο Μανωλάτο, αν δεν κάνω λάθος, δεν είναι καν μουσικός. Έχει τελειώσει μία σχολή, των ΤΕΙ στην Άρτα, παραδοσιακών οργάνων.
Παρ΄ όλα αυτά του έγινε πρόταση να υπογράψει σύμβαση με τον Δήμο και να μείνει σαν βοηθός Αρχιμουσικού, την οποία όμως απέρριψε. Να σημειωθεί ότι τα χρήματα που έπαιρνε ως αμοιβή μέχρι σήμερα δεν συνοδευόταν από νόμιμα παραστατικά και ούτε είχε υπογράψει και σύμβαση.
Αυτά προς διευκρίνηση
Ν.Ι

Ανώνυμος είπε...

κύριε Ν.Ι. ξεχάσαμε να βάλουμε εσάς για μαέστρο.
Αλήθεια δέχεστε;

Ανώνυμος είπε...

Thank you for revealing this nice post with an above average matter, some great ability you have got.

Ανώνυμος είπε...

Μάγκες μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι ο νέος δήμος δεν είναι μόνο το Μεσολόγγι.
Απ' ότι γνωρίζω ο μαέστρος της μουσικής των Οινιάδων έχει όλα τα απαραίτητα πτυχία και αν τηρούταν στοιχειωδως ηη αξιοκρατία τότε δικαιωματικά αυτός θα έπρεπε να είναι ο μαέστρος.
Για ενημέρωση σας.
ΥΓ όσον αφορά τα πτυχία του Μανωλάτου αυτός έχει ακριβώς τα ίδια με αυτά του Βλαχογιάννη

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε παιδιά δε ρωτάται το Μανωλάτο να σας πει τι πτυχία έχει κι από που τα πήρε? Ρωτήστε τον ακόμα αν η μουσική ήταν τεκές εκεί μεσα από τα τσιγάρα των <> και ποιοι δίδασκαν τα όργανα. Άμα κάνει ο Μπαμπάνης το δάσκαλο μαζί με το Μπρορδοβγιόλια ωραία μουσική υπήρχε. Κι η χοντρή που έπαιζε το μαρκούτσι φωνάζει να φύγι ο Βλαχογιαννης γιατί θα τις το πάρει. Κάντε του κανένα άγαλμα που δέχτηκε ο άνθρωπος να ξαναφκιάσει μουσική, γίδιααααα

Ανώνυμος είπε...

Η πολη που λεγεται μεσολογγι κατα καιρους γεννησε ποιητες ζωγραφους και γενικοτερα ανθρωπους των τεχνων...Δυστυχως σημερα στα καλλιτεχνικα δρωμενα της πολης βριθουν ημιμαθη στοιχεια ψευτοκουλτουριαριδες του κ....με μονο στοχο την προσωπικη προβολη ουσιαστικα εις βαρους της πολης.Ατομα με μηδαμινο ταλεντο τα τρωμε στη μαπα χρονια τωρα ως δηθεν πρεσβευτες του μεσολογγιτικου πολιτισμου...Κι ομως η ιστορια επαναλαβανεται...Αφηστε χωρο και για κανεναν αλλο..Ισως εχει περισσοτερα απο σας να μας πει...Εχετε καταντησει βαρετοι...

Ανώνυμος είπε...

8.21 επειδη διαβασα και παλιοτερα για τον μαεστρο των Οινιαδων θα ηθελα να ρωτησω τα εξης.
Ο κυριος αυτος τα περασμενα χρονια εργαζοταν στην φιλαρμονική των Οινιαδών αλλα και στο Ξενοκράτειο. Γιατι πρεπει ενα ατομο να καλύπτει δυο συμβασεις την στιγμή που αλλοι νεοι με περισσοτερα και ιδια προσώντα δεν κατεχουν ουτε μιση θεση και παλευουν για την στοιχειδη επιβίωση. Αυτα προς γνωση και συμόρφωση.

Επίσης στον ευρύτερο Δημο Μεσολογγίου αλλα και ιδιαίτερα στην πόλη δεν ειναι μονο τρια ατομα αλλα παραπάνω που πλοιρούν τις προυποθέσεις για την πολυσυζητημένη "θεση".
Μια προκύρηξη και περισσότερα εντιμές και αξιοκρατικές διαδικάσιες θα εβγαζε όλους απο αυτην την διαδικασία.

Ανώνυμος είπε...

Είστε όλοι πολύ πίσω από τις εξελίξεις. Ο δήμαρχος έχει ήδη στείλει δημοτικό σύμβουλο στο ΜΥΛΟΣ και με τη βοήθεια γνωστού έντυπου που διαφημίζει το μαγαζί τη φιλαρμονική θα την αναλάβει η Φουρέιρα. Το deal έκλεισε στο club.
Αντε γεια!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΑΣΗ: ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΤΗΣ ΥΠΟΠΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΧΤΟΥΝ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΙΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ.ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ,ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ.Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ???
ΑΝ.ΓΙΟΦΥΡΙΑ

ΝΚΠΡ είπε...

Ο κ. Μανωλάτος δεν έχει υπογράψει καμία σύμβαση με το Νομικό Πρόσωπο της Δημοτικής Φιλαρμονικής την πρακτική του κάνει από το ΤΕΙ Ηπείρου και μάλιστα μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ που δεν επιβαρύνει καθόλου με χρήματα το Νομικό Πρόσωπο. ΝΚΠΡ.

Ανώνυμος είπε...

Ρωτάει ο 5:16
"Γιατι πρεπει ενα ατομο να καλύπτει δυο συμβασεις την στιγμή που αλλοι νεοι με περισσοτερα και ιδια προσώντα δεν κατεχουν ουτε μιση θεση και παλευουν για την στοιχειδη επιβίωση."

Διότι, η θέση ενός επαγγελματία που καλείται να παράξει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, δεν καλύπτεται με ρομαντικά και συναισθηματικά κριτήρια.
Εσύ στην δουλειά σου θα διάλεγες έναν άνεργο νεαρό μόνο για να βγάλει μεροκάματο ή θα έπαιρνες αυτόν που θα θεωρούσες ικανότερο να σου κάνει την δουλειά;

Μου φαίνεται ότι λέτε κουβέντες εκ του πονηρού.

Στην αρχή σας ενοχλούσε ο βλαχογιάννης λόγω ...πτυχίων, μετά σας ενόχλησε ο ..."κύριος αυτός", όπως τον λες ειρωνικά (γιατί άραγε; μήπως έχετε προηγούμενα;) αλλά αφού έχει τα πτυχία το γυρίσατε στην ...διπλοθεσία. Κι ο χολέβας 2-3 θέσεις καλύπτει. Δεν σε ενοχλεί;

Κύριοι, χαλαρώστε και αφήστε το χρόνο να δείξει.

Όποιος και να ήταν μαέστρος πάντως, γκρίνια θα υπήρχε.
Συμφωνούμε όμως ότι έπρεπε να γίνει προκήρυξη.


υ.γ Ρε συ 5:16, που γνωρίζεις ότι έχουν πολλοί τα προσόντα; Μήπως είσαι κι εσύ ένας;

Ανώνυμος είπε...

εγω παλι λεω οτι ξαφνικα πολλους τους επιασε ο πονος για το μεσολογγι δηθεν.Που ηταν ολοι αυτοι τοσα χρονια και γιναν ξαφνικα μουσικοι και ¨Μεσολογγιτες¨;κατα βαθος ομως τους μισους απ αυτους τους καιει το μεροκαματακι μαλλον που περνανε στα περιχωρα και στα καλαντα και τους αλλους μισους ο δηθεν τιτλος του δασκαλου καποιου πνευστου οργανου,τωρα καταλαβανε οτι αυτα θα κοπουν.Παντως ας μη γελιομαστε μεταξυ μας κανεναν δεν επιασε ο πονος για το Μεσολογγι.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε φίλε (10:34) εσένα σε έπιασε ο πόνος για την Κατοχή ή την Σταμνά; Ανάθεμα και εάν έχετε πάει ποτέ στην Πεντάλοφο ή το Λεσίνι εσείς οι "καθαροί" ιεροπολίτες. Μόνο το Μεσολόγγι υπάρχει στον δήμο πλέον;

Και ασφαλώς για το μεροκάματο πρόκειται. Μόνο που δεν ενδιαφέρονται οι μισοί αλλά όλοι.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς παιδιά μέσα από τα τείχη περιμενε των Βαΐων να κανετε Εξοδο!

Ανώνυμος είπε...

οι 12:00 και 12:18 λυπαμαι αλλα ειστε εκτος θεματος που κολλανε τα χωρια μ αυτο που ειπα?