Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ο απολογισμός του Διεθνούς Σεμιναρίου Ανοσογεννετικής


 Με μεγάλη επιτυχία έληξαν οι διεργασίες του του 7ου Διεθνούς Θερινού Σεμιναρίου Ανοσογεννετικής (7th Summer School on Immunogenetics) που οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Ανοσογεννετικής (EFI - European Federation of Immunogenetics), την Αμερικάνικη Εταιρία Ιστοσυμβατότητας και Ανοσογεννετικής (ASHI - American Society for Histocompatibility & Immunogenetics) και την Ασιατική Εταιρία Ιστοσυμβατότητας και Ανοσογενετικής (APHIA - Asia-Pacific Histocompatibility & Immunogenetics) που έλαβε χώρα στην ιερά πόλη του Μεσολογγίου από 3 έως 6 Οκτωβρίου 2010, στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Theoxenia.

 
Η παρουσία διακεκριμένων επιστημόνων παγκοσμίως αναγνωρισμένων στο χώρο της Ιατρικής έρευνας και ειδικευμένους σε θέματα Ανοσογεννετικής, Ιστοσυμβατότητας και Μεταμοσχεύσεων εγγυήθηκε την επιτυχία του Σεμιναρίου.
  Οι συμμετέχοντες 60 τον αριθμό προέρχονταν από όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου και έδωσαν μια ξεχωριστή νότα αυτές τις μέρες στην πόλη μας. Το πρόγραμμα εργασιών ξεκινούσε στης 9 το πρωί και τελείωνε αργά το απόγευμα. Οι χώρες των συμμετεχόντων ήταν : ΗΠΑ, Μεξικό, Αργεντινή, Γαλλία, Αγγλία, Φιλανδία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία, Ρωσία, Ισπανία, Τσεχία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Τουρκία, Σουδάν, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, Ταϊλάνδη, Αυστραλία, Ινδία, Ελλάδα.
  Η διακεκριμένη ιατρός και γνωστή μας  Μεσολογγίτισσα Κα Σταυροπούλου Γκιόκα που διοργάνωσε το σεμινάριο στην πόλη μας μαζί με τους τοπικούς συνεργάτες της  ξενάγησαν τους προσκεκλημένους στα αξιοθέατα της πόλης μας καθώς και στήριξε τους τοπικούς επιχειρηματίες  με διάφορες εκδηλώσεις που διοργάνωσε. 
 Οι καλεσμένοι στον λίγο ελεύθερο χρόνο που είχαν επισπεύτηκαν την Τουρλίδα,  τον κήπο των ηρώων, την Δημοτική Πινακοθήκη στην κεντρική πλατεία, την Βυρωνική Εταιρεία όπου ξεναγήθηκαν από την πρόεδρο της Βυρωνικής Εταιρείας   Κα Φλώρου Ρόζα .Την τελευταία βραδιά επισκέφτηκε το Hotel Theoxenia ο χορευτικός όμιλος Μεσολογγίου και παρουσίασε ένα πρόγραμμα από παραδοσιακούς Ελληνικούς - Τοπικούς Χορούς  και ευχαρίστησε πολύ τους καλεσμένους.
  Η διοργάνωση στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία  από την πλευρά των τοπικών επιχειρηματιών, και τα σχόλια των συμμετεχόντων ήταν πολύ θετικά.
  Τέτοιες ενέργειες στηρίζουν την τοπική μας κοινωνία και οικονομία. Πρέπει να ευχαριστήσουμε λοιπόν την Κα Σαυροπούλου Γκιόκα που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο αγαπάει αυτή την πόλη.

Η Οργανωτική Επιτροπή
Dr. Frans Claas: Διευθυντής του Εθνικού Εργαστηρίου Ιστοσυμβατότητας
& της Ευρωπαικής Εταιρίας Μεταμοσχεύσεων της Ολλανδίας
Dr. Ακατερίνη Σταυροπούλου - Γκιόκα: Διευθύντρια της Ελληνικής Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών


σσ. IeraPolis: Μαζί με τα αυτονόητα και επιβεβλημένα συγχαρητήριά μας για όλους όσους συνετέλεσαν στη διοργάνωση αυτού του Διεθνούς Σεμιναρίου, αξίζει να επισημάνουμε τη σπουδαία  προσφορά  Μεσολογγιτών της διασποράς (όπως η κα Καίτη Σταυροπούλου), ανθρώπων οι οποίοι κατέχουν σημαντικές θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και προσπαθούν με τον τρόπο τους και τις δυνατότητές τους να δώσουν ότι καλύτερο μπορούν στον τόπο που γεννήθηκαν. Ο άνθρωποι αυτοί, πολλές φορές χωρίς να φαίνονται καν, χάρη στην αγάπη για την ιδιαίτερή τους πατρίδα και σε ανάμνηση των παιδικών και ρομαντικών  τους χρόνων από ένα Μεσολόγγι που χάθηκε ανεπιστρεπτί, καλύπτουν τα κενά που εντεταλμένοι δημόσιοι ταγοί αδυνατούν να κάνουν και οι οποίοι χωρίς να έχουν στοιχειώδη επίγνωση της ανεπάρκειάς τους ζητούν την εντολή των ψηφοφόρων  για  να διοικήσουν τον τόπο και να διαχειριστούν τις τύχες μας, όταν τη στιγμή που όλος ο πλανήτης κινείται με ταχύτητες φωτός, αυτοί αγνοούν ακόμη και τι σημαίνει ...ΕΣΠΑ. 
Το δεύτερο που θα θέλαμε να  τονίσουμε είναι οι ανεκμετάλλευτες δυνατότητες  που έχει η περιοχή μας για εναλλακτικές μορφές τουρισμού (όπως ο συνεδριακός), όπου αναδεικνύονται οι ελλείψεις που υπάρχουν σε πολλά επίπεδα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι τοπικοί επιχειρηματίες για κάλυψη αυτών των κενών και αναγκών.
Όπως έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη σε παλιότερες αναρτήσεις, η ευθύνη της πολιτείας, τη στιγμή που δεν είναι σε θέση να αναλάβει το ρόλο της διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων,  είναι να κάνει το ελάχιστο έστω που της αναλογεί, όπως η ευπρεπής εμφάνιση της πόλης σε όποια σημεία επισκεφτούν καθώς και των ανθρώπων που θα φιλοξενήσουν και περιηγήσουν τους επισκέπτες αυτούς, ώστε φεύγοντας να αποκομίσουν την καλύτερη δυνατή εντύπωση. Οι διαδρομές που ακολουθούν οι επισκέπτες της πόλης είναι συγκεκριμένες και πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη επιμέλεια στην καθαριότητα, το φωτισμό και την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των σημείων αυτών. Αρκεί μια βόλτα στη Τουρλίδα για να αποκομίσει κανείς την εικόνα της απόλυτης εγκατάλειψης. Ο δρόμος  ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, ημιτελής, χορταριασμένος, εγκαταλελειμμένος και επικίνδυνος. Καμία παρέμβαση εδώ και χρόνια. Το ίδιο και σε όλα τα ''τουριστικά'' σημεία της πόλης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Μεσολόγγι θα μπορούσε να γίνει ένα σπουδαίο κέντρο συνεδριακού τουρισμού ως πόλη της Ελευθέριας. Είναι μια πολύ καλή ιδέα για ανάπτυξή της πόλης αναδεικνύοντας και τα ιστορικά μνημεία της.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Παιδιά βγάλτε αυτό το βαρύ φόντο δυσκολεύει την ανάγνωση!!! Σ.Σ

Ανώνυμος είπε...

μπράβο σε όλους μπράβο , μέσα στη καταχνιά των εκλογών ήταν ό,τι καλλίτερο αλλά ξέρετε πόσοι το πήραν χαμπάρι; μέχρι 50 άνθρωποι, πολλούς λέω;

εκ σαλτσίνου