Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Νέος συνδυασμός στο παρά πέντε των εκλογών !

Ιδρυτική Διακήρυξη Συνδυασμού "Ψάρ' - Μ'νί - Κνούπ'" για τον νέο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου
 Συμπολίτισσες-συμπολίτες,
Αποτελεί παράδοση των πολιτικών σχηματισμών να συνοψίζουν το πρόγραμμα και τις διαθέσεις των ηγετών τους σε λίγες μόνο λέξεις. Το πολιτικό (με την ευρύτατη έννοια!) Μεσολόγγι του 2010 συγκεντρώνεται στην πρόταση "Μέτωπο λαϊκής αλλαγής πορείας για την δημιουργία και το όραμα τώρα". Η δυναμική των συνθημάτων ξεπερνά τα χρόνια του Αντρέα (Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση). Σε αντιπαραβολή όλων των παραπάνω, με πρωτοβουλία της ιστοσελίδας μας, προτείνουμε ένα ανανεωτικό και ριζοσπαστικό σχέδιο διακυβέρνησης για το Μεσολόγγι του αύριο.
                             ..τόσα χρόνια χορτάσαμε ψάρ', 
                                      είδαμ' αρκετό μ΄νί
αλλά ήρθε ο καιρός να νιώσετε  
το κ'νούπ' ενοχλητικά δίπλα στο αυτί σας..

Το λάβαρο και το λαβρακόπ΄λο του συνδυασμού

Το Ψ.Μ.Κ. αποτελείται από όλες εκείνες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου που οραματίζονται και δρουν για ένα διαφορετικό Μεσολόγγι που θα έχει την ελάχιστη πολιτική βάση και την δυναμική να πάρει ρίσκα για την ανάπτυξη της περιοχής βασιζόμενη στους τρεις αυτούς βασικούς άξονες. Θεωρούμε ότι αυτά και μόνο είναι ικανά για να μας βγάλουν από τον βούρκο, ειδικά μετά την ταφόπλακα του Καλλικράτη. Η τετραετία που έρχεται θα είναι σαφώς δύσκολη, αλλά παρά τις αντιξοότητες δεν έχουμε και τίποτε άλλο στα χέρια μας. Υπό συνθήκας κρισίμους ανεβάζουμε ταχύτητες και δίνουμε ό,τι έχουμε..
Όχι, φυσικά και δεν συστήνουμε έναν ακόμα συνδυασμό για τις εκλογές.. Πόσοι άλλοι; Όσοι χρειαστούν, είναι η απάντηση.. Σε καμία απολύτως περίπτωση το σχήμα αυτό δεν αποτελείται από συγκεκριμένα πρόσωπα. Εμείς, λοιπόν, όσοι τουλάχιστον δεν έχουμε έσοδα από τα αντικείμενα της κριτικής μας (τουτέστιν Δήμος, πολιτικά πρόσωπα, κεντρική εξουσία) δηλώνουμε ότι θα είμαστε εδώ και την επομένη των εκλογών. Όπως μπορεί ο καθένας και με ό,τι μέσα διαθέτει. Αλλά εδώ. Όποιος και να είναι πάνω, όποιος και να είναι κάτω. Μια φορά, εμείς θα είμαστε και πάλι στις θέσεις μας. Περιμένοντας.. Εξάλλου, όλα μια ιδέα είναι..
Το φόντο είναι ψηφιακά τροποποιημένη φωτογραφία του Βαγγέλη Δούτσιου από την ιστοσελίδα
 Panoramio: http://www.panoramio.com/photo/3515009

Δεν υπάρχουν σχόλια: