Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Το Ρέκβιεμ του Λαδόγιαννου ή άλλως το «Κύκνειο Άσμα του».


'' Τελικά αποδεικνύεται ότι όλα εδώ πληρώνονται!
Ενώ ο Λαδόγιαννος έμπλεος αιθεροβάμονος αισιοδοξίας υπήκοντας στις υποδείξεις και τις διαβεβαιώσεις του Μετερνίσκου του Πίπη, ότι έχει τη Δημαρχία στη τσέπη, όχι μόνο δεν έλαβε στοιχειώδη μέτρα περισυλλογής και νοικοκυρέματος κατ’ όψιν έστω και τώρα στο τέλος της θητείας του, αλλά έστησε ένα ολόκληρο μηχανισμό αλλοτρίωσης, αθέμιτης συναλλαγής και έκνομων ενεργειών με κέντρο δράσης το παλιό κτήριο του ΠΙΚΠΑ όπου είχε εγκαταστήσει το πολεμικό του προεκλογικό στρατηγείο.
Από το σημείο αυτό πέρασαν προεκλογικά χιλιάδες ηλικιωμένοι και με την συνταγή τους όχι παρά πόδα, αλλά παραμάσκαλα και μετά τον κανακισμό από τις Εστιάδες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που μάζεψε ο Λαδόγιαννος στο ΠΙΚΠΑ που ως γνήσιες θεραπαινίδες του Λαδόγιαννου φρόντιζαν τους ηλικιωμένους ψηφοφόρους να μην ξεστρατίσουν από την κατευθυντήριο γραμμή, όδευαν ήσυχοι στον οίκο τους με την πεποίθηση ότι ο Λαδόγιαννος και οι δικοί του φρόντιζαν και μεριμνούσαν γι’ αυτούς πριν από αυτούς.
Λύεται λοιπόν η απορία του πως ο συνδυασμός του Λαδόγιαννου κράτησε δυνάμεις μέσα στο Μεσολόγγι, ενώ ήταν τοις πάσι γνωστό ο άθλιος βίος και η αισχρή πολιτεία του Λαδόγιαννου.
Όμως την δεύτερη επαναληπτική Κυριακή, μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος των εκλογών κατά την οποία επεκράτησε ο Παναγιώτης Κατσούλης, αιφνιδίως και αναίτια ξέσπασε πυρκαγιά στην μεγάλη αποθήκη του δήμου στα παλιά σφαγεία, χωρίς εμφανή αιτία.
Σημειωτέον, ότι ο Κατσούλης προς τιμήν του είναι ο μόνος ο οποίος είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα ασκήσει διαχειριστικό έλεγχο με ορκωτούς λογιστές σε όλα τα έργα και τις ημέρες του Λαδόγιαννου και θα καταλόγιζε ευθύνες .
Διερωτώνται λοιπόν πολλοί κακόπιστοι μήπως η αναιτιολόγητος πυρκαγιά στην αποθήκη του Δήμου αποτελεί «πρόβα τζενεράλε» για διευθέτηση ανόμων πράξεων και απάλειψη στοιχείων.
Από την ιστορία είναι γνωστό ότι η τακτική της καμένης γης είναι μία πολύ προσφιλής και αποτελεσματική πρακτική αμυντικού πολέμου, που έκρινε κρίσιμες αναμετρήσεις. Γνωρίζουμε την τακτική αυτή του Ρώσου στρατηγού Κουτούζωφ το 1800 που κατατρόπωσε τις στρατιές του Ναπολέοντος, καίγοντας την Μόσχα. Επίσης, τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ο στρατηγός Ζουκώφ και ο κομισάριος Χρουτσώφ έκαψαν την Ουκρανία μαζί με τον πληθυσμό και άφησαν καμένη γη στους εισβολείς γερμανούς. Εν προκειμένω δεν θέλουμε να πιστεύσουμε σε καμία περίπτωση ότι υιοθετώντας αμυντική τακτική καμένης γης δρα ο στρατηγός Λαδογιαννώφ.
Ας έχει λοιπόν το νου του ο νέος Δήμαρχος και πιστεύουμε ότι θα τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις διότι σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχουμε στον δήμο μας έχει γίνει μεγάλο πλιάτσικο από τον Λαδόγιαννο και τους σμπίρους του. Όμως θα πρέπει να θυμίσουμε ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες περί διαχειριστικού ελέγχου εύκολα εκτοξεύονται αλλά δύσκολα υλοποιούνται, καθότι υπάρχει εθιμικό δίκαιο ο επερχόμενος νέος δήμαρχος να καλύπτει τις ανομίες του απερχομένου, αφού αν ξεκινήσει τέτοια διαδικασία ο ίδιος θα αντιμετωπίσει τον πέλεκυ στο τέλος της θητείας του, εάν και εφόσον έχει στόχο το πλιάτσικο του Δήμου.
Οι καλές προθέσεις λοιπόν του νέου δημάρχου θα κριθούν αποκλειστικά και μόνο από την τήρηση της δέσμευσης περί διαχειριστικού ελέγχου και από τίποτε άλλο.
Άλλωστε όλοι μας θυμόμαστε τις προεκλογικές εξαγγελίες που εκτόξευε το 2006 ο Λαδόγιαννος περί διαχειριστικού ελέγχου στα έργα του τότε δημάρχου Πρεβεζάνου, τις οποίες πιστέψαμε και τον ακoλουθήσαμε, και μόλις επιβιβάστηκε στον Δημαρχιακό θώκο τα απεμπόλησε όλα και συνταυτίστηκε πλήρως με τους εργολάβους του προκατόχου του προσεταιρίζοντας τους, με στόχο την λεηλασία του Δήμου.
Άλλωστε αυτός  ήταν ο κύριος λόγος που παραιτήθηκα και αποχώρησα τότε από τον συνδυασμό του Λαδόγιαννου το 2007 καταγγέλλοντας τον, αφού το πρώτο θέμα στην πρώτη συνεδρίαση του νέου τότε δημοτικού συμβουλίου ήταν η αναιτιολόγητη παράταση του έργου «Διαμόρφωση χώρου - πάρκου στα Καλά καθούμενα» αντί της διενέργειας ελέγχου όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά.
Τώρα επιτέλους ήγγικε η ώρα της Νέμεσης – η ώρα της Θείας Δίκης.
Να 'μαστε πάλι εδώ Λαδόγιαννε! ''
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απο τη Σκυλλα στη Χαρυβδη πεφτουμε εμεις οι Μεσολογγιτες.
Δεν μας φταιει κανεις αλλος βεβαια. Μονοι μας οπως στρωνουμε, κοιμομαστε.
Λαδογιαννος τελος.
Αλλα μηπως και ο Κατσουλης ξεκινά καλα? Αν ξεκινησει βεβαια την θητεια, ειναι ενα ερωτημα.
Που πας κυριε υποψηφιε δημαρχε να διοικησεις τον νεο καλλικρατικο δημο, οταν δεν γνωριζεις τον νομο του 'καλλικρατη' και δεν ακολουθεις οσα επιτασσει?
Το θεμα με τη μη δηλωση των εκλογικων δαπανων, ειναι ενδεικτικο πολλων πραγματων.
Προχειροτητα, ή και εσκεμμενη παραποιηση στοιχειων δαπανων.
Ανεξελεγκτος στο θεμα των δαπανων.
Ετσι λοιπον?
Γραφουμε τον νόμο στα παλια μας παπουτσια, ριχνουμε χρημα στην αγορα διχως να το δηλωσουμε εκει που επιβαλλει ο νομος;
Η μηπως ο κ.Κατσουλης ειναι πανω απο τους νομους;

Δεν ξερω τι πρεπει να γινει, παντως οχι απλα μια χρηματικη ποινη.
Μετα μην αναρωτιομαστε που φτασαμε εδω που φτασαμε, στη χωρα της ατιμωρησιας.
Ο καθενας κανει οτι γουσταρει, πληρωνει ενα προστιμο και ολα καλα.

Αυτα γινονται ομως την ωρα που η χωρα χρεωκοπει, και με την τροϊκα να κανει εξονυχιστικο ελεγχο?

Το θεμα ειναι σοβαρο.
Ειναι θεμα τηρησης του νομου.

Και οποιος θελει να τοποθετηθει επι του θεματος να πει επι του θεματος. Επιχειρηματα. Οχι 'φτηνες' εκφρασεις.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΑΝΤΡΕΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΣΟΥ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑθΟΝΤΑΙ ΚΟΤΕΣ, ΤΙ ΤΗ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ?

Ανώνυμος είπε...

Το έχετε συνειδητοποιήσει ότι το βασικό επιτελείο του Αναγνωστόπουλου είναι τώρα στον Κατσούλη;
Σπανός, Πουλής, Κυτάγιας κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στον παναγιωτοπουλο..κοτσια και αληθειες

Ανώνυμος είπε...

Ωπα, 2.55 μεγαλη αληθεια ειπες!
Σωστα, ολο το υλικο κατεδαφισεως την εκανε προς κατσουλη.

Ανώνυμος είπε...

α ρε αντρεα καλά τα λές αλλα μόνο όταν δεν παίρνεις τα φάρμακα σου και γυαλίζει το μάτι....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΣΤΗΡΙΞΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠ ΑΥΤΟΝ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΕ ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ.
ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ...ΘΕΪΚΟ:
Ο ΜΑΣΤΡΑΠΙΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΣΕ "ΚΑΤΡΟΚΑΝΑΤΑ" ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΔΑ.
ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ: "ΕΔΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΠΕΡΙΚΛΗ,ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝΕ ΕΜΕΝΑ?"
ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΣΕΣ ΒΡΕΕΕΕΕΕΕ...
ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΓΑΝΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ....
ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ?
Ο ΜΑΣΤΡΑΠΙΟΣ ΠΗΓΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΠΟΤΙΣΕΙ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 100.000 €
ΞΕΧΑΣΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ...ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ!!!
ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΠΟΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΟΕΒ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ....
ΕΜ ΓΙ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΓΙΔΙ....

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΜ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΣΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΦΥΝΤΑΝΙΑ. ΤΟ ΝΕΡΟ ? ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΜΗΠΩΣ? ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΣΤΡΑΠΑ ΓΡΑΨΤΕ ΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε των 12.38 εξ΄ιδίων κρίνεις τα αλλότρια. Πάντως σε κάθε περίπτωση καλύπτομαι καθ΄ότι έχω ...αρχηγό ψυχίατρο!
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

mesologiths είπε...

πειτε τα κυριε Παναγιωτοπουλε!χαιρομαι που υπαρχουν ακομη ανθρωποι με αξιοπρπεια και θαρρος για να ξεμπροστιαζουν αλητες σαν κι αυτους που ρημαζουν τον τοπο μας.συνεχιστε ετσι, ακομη κι αν η αληθεια ποναει μερικους.