Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Κλείνουν άρον άρον τις πυλωτές

Με πυρετώδεις ρυθμούς  και τηρώντας τη λαϊκή ρήση  ''ο λύκος στην αντάρα χαίρεται'', τρέχουν να προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία  ιδιοκτήτες οικοδομών με πυλωτές, κλείνοντας όπως όπως ότι μπορούν και προλαβαίνουν, ώστε αντί ελαχίστου προστίμου του νόμου για τους υμιυπαίθριους να βρεθούν με νομιμοποιημένα επιπλέον διαμερίσματα ως το τέλος του έτους. Για μια ακόμη φορά βιώνουμε την απόλυτη γελοιότητα του ελληνικού κράτους, το οποίο μπροστά στην πιεστική ανάγκη είσπραξης χρημάτων από όπου μπορεί, δεν υπολογίζει και δεν προστατεύει τίποτα, υποθηκεύοντας το μέλλον και την ποιότητα ζωής των επόμενων γενιών. Πλήρης αδιαφορία για τις συνέπειες μιας τέτοιας πολιτικής, όταν τα αυτοκίνητα που  σταθμεύουν στις πυλωτές, αναγκαστικά θα βρεθούν στους δρόμους ψάχνοντας  εναγωνίως  να παρκάρουν, οι δε ένοικοι (και ποιοι θα είναι αυτοί που θα μείνουν σε προχειροφτιαγμένα διαμερίσματα) των πολυκατοικιών θα αυξηθούν σημαντικά, με τα αποτελέσματα που όλοι καταλαβαίνουμε. 
Πέραν των εξόφθαλμων παρανομιών που γίνονται με την ανοχή της πολιτείας, πλήθος κατοίκων θα βρεθούν σε δικαστικές διενέξεις, καθότι  το κλείσιμο των πυλωτών και η μετατροπή τους σε διαμερίσματα, αναγκαστικά θα φέρει σε  διαμάχη τους έχοντες έννομο συμφέρον, όμορους ιδιοκτήτες.
Οι κοντόφθαλμες αυτές αντιλήψεις, περί της αύξησης των δημοσίων εσόδων αφενός μέσω είσπραξης  προστίμων και αφετέρου περί της εκκίνησης της οικονομίας μέσω της  επαναδραστηριοποίησης των οικοδομικών επαγγελμάτων, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος στο περιβάλλον και στην καθημερινότητα των πολιτών, μας έχουν οδηγήσει και μέσω  πολλών άλλων πτυχών του δημόσιου βίου, στην κατάσταση που όλοι βιώνουμε σήμερα. 
Λογικές του ''να τη βγάλουμε σήμερα και βλέπουμε αύριο'', δεν χαρακτηρίζουν σοβαρά κράτη και υπεύθυνους πολιτικούς, αλλά σιγά μην ανακαλύψαμε εμείς σήμερα την πυρίτιδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: