Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση Γ. Αναγνωστόπουλου για Αλυκές- Απάντηση σε Κατσούλη


ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, για εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης Αλυκών Τουρλίδας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Οι Αλυκές Τουρλίδας συνεχίζουν να αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και η λειτουργία τους, ύστερα από την απόφασή μας για εκκαθάριση, περιέρχεται στη δικαιοδοσία των υπηρεσιών του δήμου.
Δηλαδή, σε καμιά περίπτωση, η εκκαθάριση της δημοτικής επιχείρησης, δεν συνεπάγεται κλείσιμο της αλυκής, καθώς με βάση την κείμενη νομοθεσία, ο δήμος έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει την Αλυκή. Κάτι που πιστεύω ότι θα γίνει από τη νέα δημοτική αρχή.
Η απόφαση για εκκαθάριση ήταν υποχρεωτική για εμάς, από το Ν. 3463/2006.
Επιπλέον θα πρέπει να ξεκαθαρίσω, ότι κατά θητεία μας  ήταν αδύνατη η άμεση εξυγίανση της επιχείρησης, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασής της, την 1η Ιανουαρίου 2007 λόγω  των δανειακών της υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της σε τρίτους. Μια κατάσταση που καθιστούσε απαγορευτική την μετατροπή της δημοτικής επιχείρησης, σε «Α.Ε.» στα τέλη του 2007.
Μάλιστα θεωρώ, ότι οι επανεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό του νέου δημάρχου Μεσολογγίου, κ.κ. Βασίλης Κυτάγιας και Κώστας Πουλής που διετέλεσαν πρόεδροι στη δημοτική επιχείρηση κατά τη θητεία της δημοτικής μας αρχής, μπορούν να επιβεβαιώσουν την αρνητική οικονομική εικόνα που παραλήφθηκε, αλλά και τις σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης.
Αρκεί να επαναλάβω, ότι από το δήμο καταβλήθηκαν για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της επιχείρησης, περισσότερα των 400.000€, ενώ το εποχικό προσωπικό που προσλαμβανόταν ήταν το απαραίτητο και μόνο, για τη συγκομιδή και τη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού της αλυκής.
Τέλος στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο Μεσολογγίου, έχει δοθεί ενημερωτικό σημείωμα, για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης για ενημέρωσή του, όπως και για όλους τους τομείς του δήμου.»

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΥΚΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.
ΧΡΕΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΧΡΕΩΜΕΝΗ.
ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ 400.000 ΕΥΡΩ. ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΜΕ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΑ; Ή ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑΚΙ ΚΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΕ,

ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΜΑΝΑΒΗ ??????

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ , MANAGMENT,ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ?

ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΠΤΥΧΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ?
ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ?

ΚΑΙ ΗΘΕΛΕΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΕΞΥΓΙΑΝΘΕΙ??

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ?

ΤΙ ΤΙΣ ΠΕΡΑΣΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΕ??
ΜΑΝΑΒΙΚΟ ? ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ?

ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ...

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ , ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν ο Κατσούλης έβαλε Πουλή στο κεφάλι του ή αν ο Πουλής έβαλε στο δικό του Κατσούλα...

θα δούμε....


Εξ απ'ανέκαθεν

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 11,00. ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΘΟΣ. Ο ΜΑΝΑΒΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΗΤΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΗΣ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΙ;; ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕ. ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΙΟΡΟΛΟΓΙΑΣ;;

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή για να καταλάβω. οι δημοτικές αλυκές πήραν δάνειο 530.000 ευρώ. υπεγραψαν σύμβαση με τον καλαμαράκη 1.200.000 ευρώ. τα υπόλοιπα 670.000 που πήγαν και δε σώθηκε η αλυκή;;; αυτό γιατί δεν το ρωτάτε κ. Κατσούλη;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕν το πιστεύω μωρέ Γιάννη ότι έχεις ακόμη τεράστια αποθέματα θράσους.
Θα γελάσει ο διάολος άν κάποτε γίνει πραγματικός έλεγχος στα της αλυκής αλλά και σε ότι άλλο αφορά στα οικονομικά του Δήμου στην θητεία σου.
αν τη γλυτώσεις πάλι χαλάλι σου!!!!!!!!