Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Εγκαινιάστηκαν οι νέες αίθουσες της Βαλβείου Βιβλιοθήκης

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010
                                                                                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ένας θησαυρός γνώσης στη διάθεση του κοινού στο Μεσολόγγι.           Εγκαινιάστηκαν οι νέες αίθουσες της Βαλβείου ΒιβλιοθήκηςΣτη διάθεση του κοινού δόθηκαν σήμερα (Τετάρτη 22/12/2010) οι νέες αίθουσες της Βαλβείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεσολογγίου που λειτουργούν στο ισόγειο του Βυρώνειου.Στις νέες αίθουσες τοποθετήθηκαν πλήθος συλλογών της Βαλβείου Βιβλιοθήκης, καθώς και η εκτυπωτική μηχανή του 1860, που για χρόνια χρησιμοποιούταν για την έκδοση εφημερίδων στο Μεσολόγγι. Το τυπογραφείο είναι δωρεά στη Βάλβειο από τον κύριο Ζάχο Γ. Αναστασίου.
Κατά τη λιτή τελετή των εγκαινίων, η πρόεδρος της Βαλβείου, Έλενα Ζαβιτσανάκη – Σπίνουλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες της διοίκησης για τη διάσωση του πλούτου της βιβλιοθήκης και επεσήμανε την αναγκαιότητα διεύρυνσης των χώρων της, ώστε να τοποθετηθούν σε ράφια όλα τα βιβλία.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Αναγνωστόπουλος και ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσούλης οι οποίοι και συνεχάρησαν, όλους όσους εργάστηκαν, για τη διάσωση και ανάδειξη των συλλογών της βιβλιοθήκης, από τις οποίες, όπως υπογράμμισαν, αναδεικνύεται η τεράστια πνευματική κληρονομιά της πόλης του Μεσολογγίου.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιάννο συγχαρητήρια γι ατο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία. Παρακμιακό, όπως και η θητεία σου. Στο καλό τώρα με τα Φώτα φεύγουν οι καλλικάντζαροι. Το ίδιο κι εσύ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κα Ζαβιτσανάκη , ξέρομε με πόσο κόπο καταφέρατε αυτό το στήσιμο της βιβλιοθήκης .Καλή συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή και με τη Βαλβειό απραξία από το Γιάννο;;;
Έλεος με τη μιζέρια σας 10:18
Ούτε αυτό δεν πιστώνετε στο Γιάννο;;;

Ανώνυμος είπε...

12:24 η Βαλβειος εχει αλλα 10.000 βιβλια που σαπιζουν, και ο λαδας δεν εκανε τιποτα !!!!
Η ζαβιτσανακη μαζι με τον κιτσινελη σωσανε οτι μπορεσαν και οχι ο λαδας

Ανώνυμος είπε...

Πω πω μεγάλο χριστουγεννιάτικο δώρο από τον Λαδόγιαννο, τον νεκροθάφτη του Μεσολογγίου μαζί με τα γνωστά τσιράκια....