Ευθύνη: είναι η δυνατότητα επιλογών της προσφορότερης ευθείας πορείας.
Αυτή την ευθύνη την έχει ακεραία κάθε ευθυντήριος (κυβερνήτης) ως ιθύνων νους και είναι τριπλή: πολιτική, ηθική, οικονομική. Οι αρχαίοι την απέδιδαν κάθε εννέα μήνες στους δέκα αιρετούς Εύθυνους.
Ο Καλλικράτης ως μέρος του Μνημονίου, έχει τις δικές του κατ-ευθηντήριες γραμμές τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικοπολιτικό πεδίο.
Από τη στιγμή λοιπόν που, κατά τα λεγόμενα του Δημάρχου, θα πρέπει η νέα Δημοτική αρχή να αποδείξει ότι ο Καλλικράτης των περικοπών,της απουσίας κοινωνικής πολιτικής,της ενθάρρυνσης των ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος δημόσιων αγαθών όπως το νερό, ο Καλλικράτης των ανισοτήτων στα δημοτικά διαμερίσματα, έγινε για το συμφέρον των πολλών και να για να βελτιώσει τον ανεπαρκή Καποδίστρια πάει να πεί, ότι ο ίδιος πιστεύει στον Καλλικράτη των συγκεκριμένων επιλογών.
Επομένως για ποιά ελευθερία και ευθύνη μας μιλάει ο νέος Δήμαρχος όταν "ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΏΝ" σε περιόδους υποτέλειας ή εξάρτησης δεν μπορεί να υπάρξει!
Οι έννοιες Ευθύνη και Ελευθερία είναι πολύ σοβαρές για να χρησιμοποιούνται βερμπαλιστικά σε πανηγυράκια ορκομωσίας, προκειμένου να εντυπωσιάσουμε το ανυποψίαστο ακροατήριο.
Άλλο το: είμαι ελεύθερος ΑΠΟ... (οπότε έχω την ευθύνη να επλέξω) και άλλο το: είμαι ελεύθερος ΓΙΑ...(οπότε οι δύο έννοιες ταυτίζονται) κι αν έχει ζόρι το πρώτο!
Φ Ε Κ (Αναγνώστης)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου