Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Επαφές του ΕΚΜ με Επιθεώρηση Εργασίας και ΟΑΕΔ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ                                                                                                    
 Μεσολόγγι 22/12/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου συνεχίζοντας τις επαφές της για τα προβλήματα των εργαζομένων είχε στις 22/12/2010 συναντήσεις εργασίας με τους Προϊσταμένους της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΟΑΕΔ Μεσολογγίου. κατά την διάρκεια των ως άνω συναντήσεων διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
1) Όσον αφορά την Επιθεώρηση Εργασίας Μεσολογγίου είναι δια γυμνού οφθαλμού πλέον ορατή η έλλειψη προσωπικού για διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων και επιβολή των νομίμων κυρώσεων, αναφορικά και με την εντεινόμενη το τελευταίο χρονικό διάστημα επίθεση των εργοδοτών απέναντι στα θεσπισμένα δικαιώματα των εργαζομένων [ωράριο εργασίας, συλλογικές συμβάσεις απασχόλησης, καταβολή επιδόματος εορτών (δώρο Χριστουγέννων) κ.λπ.]. Την όλη κατάσταση επιβαρύνει το γεγονός ότι ολόκληρη υπηρεσία της πρωτεύουσας του Νομού Αιτωλ/νίας, δεν διαθέτει υπηρεσιακό αυτοκίνητο για την μετακίνηση του προσωπικού της κατά την εκτέλεση του έργου της! Και βέβαια απαιτούνται τουλάχιστον τέσσερα (4) άτομα για την ομαλή λειτουργία της Επιθεώρησης Εργασίας.
2) Το μέγα θέμα που κατά την εκτίμησή μας θα ανακύψει στο άμεσο μέλλον είναι η κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας στην έδρα του Νομού και η μετακίνηση ή συγχώνευσή της με εκείνη στο Αγρίνιο. Να επισημάνουμε εδώ ότι δεν υπάρχει καμιά νομιμοποιητική βάση να γίνει κάτι τέτοιο, διότι η υπηρεσία του Μεσολογγίου εξυπηρετεί τους μισούς ήδη Καποδιστριακούς Δήμους του Νομού Αιτωλ/νίας, αφενός και αφετέρου το γεωγραφικό εύρος της Αιτωλ/νίας είναι τέτοιο που απαιτεί την λειτουργία δύο (2) Επιθεωρήσεων Εργασίας μία (1) στο Μεσολόγγι και μία (1) στο Αγρίνιο. Θεωρούμε λοιπόν ότι όλοι οι φορείς της πόλης, οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι καθώς και οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι, πρέπει ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ!
3) Όσον αφορά τον ΟΑΕΔ Μεσολογγίου η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου θεωρεί ότι απαιτούνται άμεσες ενέργειες στελέχωσής του με το απαιτούμενο εξειδικευμένο προσωπικό καθώς και πλήρης ενημέρωσή του από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ανεργίας και κατάρτισης από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.
Τέλος επισημαίνουμε ότι επειδή τείνει να γίνει “καθεστώς” η μη καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους, καθώς και η μη καταβολή του δώρου (επιδόματος) Χριστουγέννων, μέσα στην τασσόμενη προθεσμία, πιστεύουμε ότι πρέπει ΑΜΕΣΑ να κινηθεί η διαδικασία αυτοφώρου, από τους κοινωνικούς επιθεωρητές εργασίας του Σ.Ε.Π.Ε., ώστε να εφαρμοσθεί η κείμενη εργατική νομοθεσία και οι ποινικές κυρώσεις του ΑΝ 690/45, που αντικαταστάθηκε με το άρθρο 8 παρ. 1 του Ν. 2336/95.        
  Η Διοίκηση  του Ε.Κ. Μεσολογγίου     

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

για ρίξτε μια ματιά τι βρήκα στο ιντερνετ ρε παιδιά! είναι αλήθεια;
Οι υπάλληλοι της Νομαρχίας θέλουν να μεταθέσουν την έδρα του νομού στο Αγρίνιο ή μου φαίνεται; κυριε δήμαρχε τι λες γι' αυτό!
---Συνήλθε σε Γενική Συνέλευση ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν, εκτός των θεμάτων που αφορούν τα προβλήματα των υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα, Ενιαίο Μισθολόγιο, μειώσεις Μισθών, Ασφαλιστικό-Επικουρικά ταμεία, υποχρεωτικές Μετατάξεις- ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΑ και ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του συλλόγου τον Ιανουάριο.
Για το θέμα του Οργανισμού της Περ. Δυτ. Ελλάδας, η Γενική Συνέλευση , μετά από Σχετική συζήτηση ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
1. Να ζητήσει από τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο, την Τροποποίηση του Οργανισμού, επειδή δεν είναι Δυνατόν να προβλέπει ΕΞΙ (6), Γενικές Διευθύνσεις στην Πάτρα, και καμία Υπηρεσία κατ' ουσίαν ,στο Αγρίνιο και στις άλλες μεγάλες πόλεις του Νομού. Η τροποποίηση να γίνει αφού ληφθούν υπ' όψιν και οι απόψεις των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
2. Στην ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ Πράξη, να μην ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ κανείς ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ανεξάρτητα από εργασιακή Σχέση, Να συμπεριληφθούν όλοι οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και ΟΛΕΣ οι ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, όπως σήμερα Λειτουργούν.
3. Να μην ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ, κανείς Εργαζόμενος, άν ο ίδιος δεν το Επιθυμεί.
4. Τα παραπάνω να ΕΠΙΔΟΘΟΥΝ, το Πρωί της 3ης ΙΑΝΟΥΑΡΪΟΥ, στίς 7 και 30, από ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ , που θα συγκεντρωθούν στην είσοδο της Νομαρχίας, στον Αντιπεριφερειάρχη.---