Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση του Δήμου στο ΕΚΜ για τις Αλυκές


ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
  Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος με αφορμή την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου για τη Δημοτική Επιχείρηση Αλυκών Τουρλίδας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Έκπληξη μας προκαλεί η ανακοίνωση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου, για τη Δημοτική Επιχείρηση Αλυκών Τουρλίδας,  στο σκέλος της, για τη διασφάλιση των μόνιμων εργαζομένων στην επιχείρηση, αφού είναι γνωστό και παραδεκτό, ότι με την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε η μετάταξή τους, στο προσωπικό του δήμου. Δηλαδή, κανένας εργαζόμενος δεν χάνει τη δουλειά του.
Επομένως θεωρούμε ότι η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου είναι παντελώς άστοχη σ’ αυτό της το σκέλος.
Όσον αφορά τα όσα μας καταλογίζονται περί σκοπιμότητας, για την οικονομική κατάρρευση της επιχείρησης, θεωρούμε ότι γίνεται κουραστικό να επαναλαμβάνουμε τη δεινή θέση της επιχείρησης όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της επιχείρησης, την 1η Ιανουαρίου 2007, λόγω των δανειακών της υποχρεώσεων σε τρίτους, αλλά και της δέσμευσης που είχε αναληφθεί για δεκαετή πώληση του αλατιού με συγκεκριμένη τιμή πώλησης.
Παρόλα αυτά ως δημοτική αρχή στηρίξαμε έμπρακτα την επιχείρηση, αφού από τα ταμεία του δήμου πληρωνόταν τα τοκοχρεολύσια της επιχείρησης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της παραγωγής. Κάτι που πρακτικά σήμαινε διασφάλιση των θέσεων εργασίας μόνιμου και εποχικού προσωπικού.
Αυτή είναι η αλήθεια που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.
Όσον αφορά τα περί μετατροπής της δημοτικής επιχείρησης σε ΑΕ αυτό ήταν αδύνατο να γίνει έως την 31η Δεκεμβρίου 2007 (σ.σ. στο πρώτο χρόνο της θητείας μας) αφού αφενός απαιτούταν κεφάλαια που ξεπερνούσαν τις όποιες δυνατότητες του δήμου και αφετέρου η οικονομική θέση της επιχείρησης δεν το επέτρεπε.
Κι αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.
Σε κάθε περίπτωση όμως πιστεύουμε ότι η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου ήταν αποτέλεσμα εσφαλμένης ενημέρωσης των μελών του ΔΣ για το θέμα μιας και η συνεργασία μας για διάφορα ζητήματα της περιοχής είναι εποικοδομητική.
Επίσης,  με αφορμή τοποθετήσεις του νέου δημάρχου Μεσολογγίου για το θέμα, θέλουμε κατ’ αρχάς να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας, για το γεγονός ότι μέσω του Leader Αλιείας θα στηριχτεί η δημιουργία Μουσείου Άλατος στο χώρο των αλυκών Τουρλίδας. Μιας και για την υλοποίηση του προγράμματος εμείς ήμασταν αυτοί διεκδικήσαμε και πετύχαμε την υλοποίηση του προγράμματος μέσω της «ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ», όταν αρκετοί συνεργάτες του νέου δημάρχου ήταν απέναντί μας - έως και μετά την έγκριση της πρότασής μας - στην οποία εκτός των άλλων περιλαμβανόταν η δημιουργία «Μουσείου Λιμνοθάλασσας».
Άλλωστε ως δημοτική αρχή υιοθετήσαμε την πρόταση του ιδρυτή της «ΔΙΕΞΟΔΟΥ», Νίκου Κορδόση και παραχωρήσαμε στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ», χώρους για τη δημιουργία Μουσείου Άλατος.
Τέλος, όσον αφορά το μέλλον των αλυκών, ως δημοτική αρχή - με δεδομένη την απαγόρευση της παραχώρησής τους με οποιοδήποτε τρόπο σε ιδιώτες - έχουμε εξετάσει το ενδεχόμενο με συγκεκριμένες ενέργειες (οικονομοτεχνικές μελέτες κλπ.),  ώστε με οφέλη για το δήμο, αυτές να ενσωματωθούν στις «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ ΑΕ.»

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από sara&mara:
"Είναι αλήθεια πως σήμερα πέρασαν από νομαρχιακή επιτροπή οφειλές της Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας προς νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο με το συνδυασμό του κ. Κατσούλη για να εξοφληθούν εργασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;
Μήπως αυτές τις εργασίες τις ανέθεσε ο τότε υπεύθυνος αντινομάρχης και νυν νεοεκλεγείς δήμαρχος;
Ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος είχε κάνει κάποιες τυπογραφικές δουλειές για εκδηλώσεις της νομαρχίας και είχε ανεξόφλητα τιμολόγια.
Το θέμα λοιπόν δεν είναι εάν έπρεπε να εξοφληθεί. Φυσικά και έπρεπε.
Το θέμα είναι όμως γιατί δεν πέρασε από επιτροπή για να εξοφληθεί πριν από τις εκλογές μια που και οι εργασίες έγιναν το καλοκαίρι και εξοφλούνται σήμερα;
Και αφού καθυστέρησαν που καθυστέρησαν γιατί δεν περίμεναν να εξοφληθούν από την Περιφέρεια όπως τόσο και τόσα τιμολόγια που περιμένουν τη σειρά τους;
Αλλά δεν ξεχνάμε "οι δικοί μας πάντα έχουν προτεραιότητα".
Πόσο αξιοκρατικός είναι ο Πίκατσου τελικά; Ανατριχιαστικός! Με τα λεφτά της νομαρχίας, δηλαδή τα δικά μας, έκανε το μάγκα όλο το καλοκαίρι.Εύγε!!!! Μπράβο στους μεσολογγίτες του έδωσαν το δήμο.

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΔΙΙΙΙΙΙΙ...
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ 7:28

Ανώνυμος είπε...

Και λάδι.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη να ξεζΑλιστείτε από την σφαλιάρα του Κατσούλη.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ 7:28 ?
ΣΕ ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ..
ΚΡΑΤΑ ΛΙΓΟ , ΜΗΝ ΧΑΛΙΕΣΑΙ ΑΚΟΜΗ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙ ΑΥΤΟΝ. ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ Ν. Δ. ΚΑΙ ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ 1/ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ Ο ΣΩΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ 2/ Ο ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Ν.Δ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΟΤΕ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ κ. ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΜΗ ΞΑΧΑΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΟΥΤΟ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΩ ΚΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΣΤΕ ΣΩΣΤΟΣ ΟΠΩΣ ΑΡΧΙΚΑ ΔΕΙΧΝΑΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩ ΠΩ ΠΩΩΩΩ..
ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΠΑΙΔΙΑ...
ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΞΥΔΙ...
ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

Ρε κατσουλάκια για την ταμπακιέρα θα πείτε κουβέντα ή θα μοιράζετε ξύδι; Είναι έμμισθη θέση και κάνετε διαγωνισμό; Απαντήστε στην ανάρτηση, αν έχετε κάτι, και αφήστε τα ξύδια για αργοτερα.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Για την ταμπακιερα, δηλαδη την δηλωση των εξοδων, τιποτε δεν λενε...

Ανώνυμος είπε...

φίλοι με τα ξίδια καλά θα ήταν να συγκεντρωθείτε λίγο και να δώσετε και καμία απάντηση περί εξόδων και εσόδων. το αν θα πιούμε ξύδι δε θα μας το υποδείξετε. έχετε το νου σας όμως στο τέλος σε ποιον θα σερβιριστεί η χολή...κατεβάστε λίγο τους τόνους και τις περισπωμένες γιατί δεν κάνετε καλό σε αυτόν που υποστηρίζετε μετά μανίας. Αναμένουμε απαντήσεις.