Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Γ. Καρανικόλας : ''Υποβάθμιση της Ι.Π. Μεσολογγίου''

Αξιότιμοι Βουλευτές Αιτωλ/νίας, στο βωμό της Τρόϊκα και του Μνημονίου γίνεται μεγάλη
συζήτηση για την περικοπή Δημοσίων Δαπανών. Έτσι, το τελευταίο καιρό συζητιέται έντονα
-το κλείσιμο του Στρατοπέδου « Σπύρου Μουστακλή » της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου,
-το κλείσιμο του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου,
-την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, σε Κέντρο Υγείας,
-το κλείσιμο του Τελωνείου και της Δ.Ο.Υ. ( Εφορίας ) Μεσολογγίου,
-επιπλέον, μη ξεχνάμε, ότι με τον « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ » υποβαθμίστηκε ο θεσμικός ρόλος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου ως Πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, με την παράλληλη απομάκρυνση πολλών Διοικητικών Υπηρεσιών από την πόλη μας στην Πάτρα ή και στο Αγρίνιο ακόμα.
Εδώ και χρόνια έχει δρομολογηθεί η απαξίωση και η υποβάθμιση της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, γιατί εδώ και χρόνια έχει μεθοδευθεί μια φιλο-αγρινιώτικη πολιτική. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι τα περισσότερα κονδύλια της Περιφέρειας, της Νομαρχίας είχαν προορισμό το Αγρίνιο και την γύρω περιοχή.
Δεν θυμάμαι όλα αυτά τα χρόνια να έχει γίνει κάποιο μεγάλο Έργο Υποδομής στο Μεσολόγγι και την γύρω περιοχή.
Για την στασιμότητα και την υποβάθμιση της Ι.Π. Μεσολογγίου υπάρχουν υπεύθυνοι και δεν είναι άλλοι από τους πολιτικούς και τις πολιτικές που εφάρμοζαν για πολλά χρόνια στον τόπο μας και την τοπική μας κοινωνία και αυτοί ήταν Βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι με φιλο-αγρινιώτικες συμπάθειες.
Η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου είναι μια όμορφη και ήρεμη πόλη που για πολλά χρόνια δεν κατάφερε να αναδειχθεί, να αξιοποιηθεί και να προβληθεί ως τουριστικός προορισμός μέσα από την πλούσια και ένδοξη Ιστορία, από την φυσική ομορφιά, από τις μεγάλες προσωπικότητες που ανάθρεψε.
Αντ’ αυτού, γίνονται μεγάλες προσπάθειες υποβάθμισης ακόμα και της Ιστορίας του τόπου μας, δεν δημιουργείται Αρχαιολογικό Μουσείο στο Μεσολόγγι, αλλά στο Αγρίνιο, δεν αξιοποιείται το λιμάνι του Μεσολογγίου, παρά μόνο λίγο, τα τελευταία χρόνια με την μαρίνα.
Οι πηγές οικονομικής και πληθυσμιακής ανάπτυξης του Μεσολογγίου μέχρι σήμερα είναι :
- ο Στρατός που συγκεντρώνεται στο Στρατόπεδο,
- οι φοιτητές που φοιτούν στο Τ.Ε.Ι. ,
- οι Διοικητικές Υπηρεσίες που υπάρχουν στο Μεσολόγγι.
Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία, ότι δρομολογείται το κλείσιμο του Στρατοπέδου « Σπύρου Μουστακλή » και την δημιουργία στον ίδιο χώρο, κρατητηρίων και χώρων συγκέντρωσης αλλοδαπών ( Αφγανών, Κούρδων, κ.α. ).
Φαίνεται, ότι η Κεντρική Εξουσία με την ευλογία των πολιτικών θέλει να μετατρέψει την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου σε « ΧΥΤΑ » των γειτονικών μεγάλων πόλεων Αγρινίου και Πάτρας, μεταφέροντας όλα τα « σκουπίδια » τους και « αποβράσματά » τους στο Μεσολόγγι.
Αντ’ αυτού, η Κεντρική Εξουσία πρέπει και απαιτείται να προστατέψει το κύρος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, να προστατέψει τον πληθυσμό της πόλης μας, δίνοντας πόρους και πηγές για ανάπτυξη σε μια τόσο δύσκολη περίοδο και αυτό μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
- μεταφέροντας την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο Μεσολόγγι, στην πόλη που βρίσκεται στην μέση, χιλιομετρικά, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
- αν όχι στην διατήρηση του Στρατοπέδου ως έχει, στην παραχώρηση του Στρατοπέδου στο Τ.Ε.Ι.
Μεσολογγίου και στην μετεγκατάσταση άλλων τμημάτων, από Τ.Ε.Ι. που θα κλείσουν.
Εσείς, οι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας που αντιπροσωπεύετε και τον τελευταίο Μεσολογγίτη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, οφείλεται να πάρετε θέση και να πείσετε την Κεντρική Εξουσία για την αναγκαιότητα προστασίας του κύρους της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου αλλά και των Πολιτών της.
Με εκτίμηση
Γιάννης Χ. Καρανικόλας

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΣΤΕ ΤΟΝ !

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στον καρανικολα..καποιοι προσπαθουν να τον παρουσιασουν ως γραφικο αλλα λεει τα πραγματα με το ονομα τους.Πιθανον δεν τους αρεσει οτι δεν ακολουθησε διαδικασιες ιεραρχησης και χριματος,θεωρουν πχ πιο ικανο τον μουρκουση για δημαρχο...κοιταξτε γυρω σας και απαξιωστε τα ιδια και τα ιδια..καποιοι ευθυνονται για αυτη την καταντια της πολης και φυσικα δεν ευθυνεται ο καρανικολας.Ευθυνονται ολοι αυτοι οι γλειφτες και τα ανθρωπαρια που εξυπηρετουν για προσωπικο τους οφελος τους εξ αγρινιου βουλευτες που προσπαθουν να κανουν το Μεσολογγι χωριο

Ανώνυμος είπε...

Το Αγρίνιο φταίει για τον ερχομό της Τρόικας. Ποιος είναι αυτός ρε παλικάρια? Ποια σκουπίδια, εγκαινιάστηκε ο ΧΥΤΑ στο Στράτο σήμερα για τη 2η γεωγραφική ενότητα,εσείς τα σκουπίδια σας στον δικό σας. Ποιο μουσειο κατασκευάστηκε στο Αγρίνοο και δεν το είδε ο κόσμος, ληγμένα παίρνει ο άνθρωπος? Επίσης καταργείται η μαρίνα και το λιμάνι στο Μεσολόγγι και κατασκευάζεται νέο στο πάρκο του Αγρινίου, τέρμα οδού Παπαστράτου. Τέλος οι αλυκές Τουρλίδας που κλείνουν μεταφέρονται στο Μαύρικα Αγρινίου, ενώ και το ιερό τείχος ξυλώνεται και τοποθετείται στην είσοδο του Αγρινίου, κοντά στο νέο νοσοκομείο.
Τί άλλο θα διαβάσουμε δύσκολες μέρες που είναι, μέχρι και για το ΔΝΤ το Αγρίνιο ευθύνεται. Α ρε κατακαημένο Μεσολόγγι, κάτι τέτοιοι σε έχουν πάει 50 χρόνια πίσω. Βλέπουν φαντάσματα, με αρψηγό των φαντασμάτων το Αγρίνιο, το αρχιφάντασμα ντε.
Κόψτε τα ληγμένα από μερικούς.

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΡΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ , ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ...
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ , ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΒΑΙΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΑΛΛΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΗΤΑΝ 3 ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 6 ; ΚΑΙ ΤΙ ΒΓΑΛΑΤΕ ; ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

προς 11.09 γιατι ο 7.28 ειναι αγρινιωτης.Δεν ειδες πουθενα εσυ μεγαλε το Αγρινιο μπροστα σου:Στο εφετειο,στην νομαρχια,στο κτελ,στον καλλικρατη που καναν οργια,στο αρχαιολογικο μουσειο που ζητανε μετ επιτασσεως κεντρικο αρχαιολογικο οταν εχουν μηδενικη ιστορια και μονο την αρχαια πολη του στρατου τωρα φυσικα,στο επιμελητηριο που αντι να προαγουν επιχειρηματικοτητα κανουν πολιτικη υπερ του Αγρινιου και τοσα αλλα.Εσυ κοιμησου τον υπνο του δικαιου και να μην σου χαλανε την μιζερη καθημερινοτητα σου.Εμεισ φταιμε φιλε αλλα εχουν ευθυνη και οι Αγρινιωτεσ που λειτουργουν σαν αρπακτικα.Αν φταιμε λοιπον εμεισ σηκω απο τον καναπε σου και αγωνισου για το Μεσολογγι που φθινει..και μην μου πεισ για το μικρο Μεσολογγι που προτιμας διοτι τοτε θα εισαι πολυ μικρος για μεγαλα πραγματα

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ.ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.

Unknown είπε...

Και εγώ υπέρ Καρανικόλα! Αφού μια χαρά τα βλέπει, γιατί μας πουλούσε τρέλα; :)

Θέτει πολύ απλά ορισμένα ζητήματα που απασχολούν την πόλη και κρίμα που δεν θα πάρουμε σαφή απάντηση μιας και οι τελευταίες εκλογές απέδειξαν ότι η πλειονότητα των βουλευτών της Αιτ/νιας μας μεταχειρίζονται αδαώς!