Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Νέα ερωτήματα αναγνώστη προς τον Π. Κατσούλη

Κύριε Κατσούλη, μια και δεν έχετε μέχρι τώρα καταδεχτεί να δώσετε μια συνέντευξη εφʼ όλης της ύλης σε ένα τοπικό μέσο ( Αιχμή, messolonghinews ) και έχουν αυτή την τιμή μόνo η εφημερίδα Πολιτεία ΑΓΡΙΝΙΟΥ και το AGRINIOnews και καθώς ακούγονται πάρα πολλά για τις αγαθές προθέσεις σας περί στέγασης του δήμου, θα θέλαμε να σας θυμίσουμε, αν και δεν χρειάζεται ως άριστος γνώστης του Καλλικράτη που είστε και αποδείχτηκε αυτό, πως σύμφωνα με το νόμο Καλλικράτη σελ 11 αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά πως :
''Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περιλαμβάνει τους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Έδρα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η Πάτρα. Κάθε νομός αποτελεί και περιφερειακή ενότητα και κάθε πρωτεύουσα νομού είναι έδρα της αντίστοιχης περιφερειακής ενότητας.''
Έτσι, μην τολμήσετε, να μην διανοηθείτε καν να προτείνετε για τον χώρο στέγασης του δήμου τον χώρο της νομαρχίας, δίνοντας το πάτημα στους γνωστούς- αγνώστους να επικαλεστούν θέμα συστέγασης, άνεσης χώρου και ότι άλλο μπορούν να φανταστούν, προκειμένου να ΦΥΓΕΙ η έδρα της περιφερειακής ενότητας ή έστω και ΜΙΑΣ υπηρεσίας της, εκτός Μεσολογγίου. Άλλωστε το κύριο πρόβλημα του δήμου ΔΕΝ είναι η συστέγαση. Εσείς το αναδείξατε πρώτο-πρώτο και δεν ξέρουμε το γιατί.
Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό. Μέσω γνωστής εφημερίδας της πόλεως και μίας παραπολιτικής στήλης μάθαμε πως ίσως σκέπτεστε να δώσετε σε κάποιο εγνωσμένου κύρους πρόσωπο, τον κύριο Παπαθέου, την θέση του ''συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης''. Κανείς μας δεν αμφιβάλει για το κύρος και την σοβαρότητα του κυρίου Παπαθέου. ΑΛΛΑ ο Καλλικράτης λέει:
''Στους δήμους άνω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιλέγεται, κατόπιν προκηρύξεως που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δήμου, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης. Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής. Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με την αντιμισθία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ως προς την καταστατική θέση και τις ευθύνες του συμπαραστάτη και της επιχείρησης ισχύουν οι σχετικές διατάξεις για τους δημοτικούς συμβούλους ''.
Έτσι λοιπόν για την έμμισθη αυτή θέση πρέπει να βγει προκήρυξη, να κατατεθούν χαρτιά από τους ενδιαφερομένους και να γίνει η επιλογή. Έχετε τάξει τίποτα διαφορετικό εκτός από αυτά που ορίζει ο νόμος; Υπάρχουν συμφωνίες που πρέπει να μάθουμε;
Υστερόγραφο: κάποιος σύντροφος σου από το ΠΑΣΟΚ προχθές έδειξε ότι φορά παντελόνια και είπε όχι στο νομοσχέδιο. ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ. Ελπίζουμε να πεις και εσύ πολλά όχι στην υποβάθμιση του Μεσολογγίου που επιχειρείται, για να μπορούμε να πούμε τα ίδια και σε εσένα.

Αναγνώστης που αναμένει επίσημες θέσεις

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Ο κ. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΚΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Mες το ηθος και την εντιμοτητα ο φιλτατος Πανος...

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ Ο ΠΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

καλές επισημανσεις..

Ανώνυμος είπε...

Ολοι θυμουνται την συμπεριφορα του κατσουλη στην νομαρχια.Ποτε δεν πηρε θεση για τιποτε,δεν συγκρουστηκε με το αφεντικο του για τιποτε,το Σωκο,περα απο αοριστες και σκορπιες δηλωσεις για τον καλλικρατη εκ των υστερων και αφου ειχαν κριθει ολα.Ενω ο Σωκος αποτελεσε τον νεκροθαφτη του Μεσολογγιου(ολοι θυμουνται οτι ηθελε δημο οινιαδων με αιτωλικο αλλα στο αγρινιο δεν ζητουσε διαχωρισμο) ο Κατσουλης τον στηριζε και την ημερα των εκλογων ηρθε ο Σωκος και του εδωσε και φιλακι.Με βαση αυτα που λεγονται στην αναρτηση ολα ειναι πιθανον να συμβαινουν..Κοιταξτε τι θεση θα παρει ομως και για μια νεα περιφερεια και οχι αυτη που εχουμε τωρα..Η εδρα δεν αμφισβητειται αλλα θα κλεισει τα ματια σε μεταφορα υπηρεσιων στο Αγρινιο.Καποιοι κανουν οτι θελουν στο Αγρινιο.Ομως στο Μεσολογγι οι γλειφτες οργιαζουν και επομενως για ποια αντιδραση μιλαμε.Προχθες ηταν εδω ο Κουρουμπλης και αντι να τον παρουν με τις πετρες τον γλειφανε ολοι.Τωρα για την θεση του συνηγορου ο Κατσουλης ηδη την εχει απαξιωσει.Ειναι καθαρα τεχνικη θεση που μεν ο Παπαθεου ειναι δικηγορος αλλα που ηταν 3 χρονια με τον Αναγνωστοπουλο;Την εκανε απο το δημοτικο συμβουλιο οπως και ο Μουρκουσης και μην τον ειδατε τον Παναη.Μετα δεν τον ειδαμε να αντιδραει σε τιποτε.Και πως καποιος θεωρητικα κρινεται ικανος και με κυρος οταν δεν εχει υπαρξει καμια διαδικασια επιλογης;

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΑ ΑΤΟΜΑ? ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΤΙΜΟ ΤΟΝ ΠΙΠΗ, ΠΡΟΤΙΜΟ ΤΟΝ ΜΑΣΤΡΑΠΑ, ΠΡΟΤΙΜΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΠΑΠΑ, ΠΡΟΤΙΜΟ ΤΟΝ ΜΟΥΡΚΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΑΙΟΥΣ, ΠΡΟΤΙΜΟ ΤΟΝ ΜΠΡΟΥΜΑ, ΠΡΟΤΙΜΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΝΤΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΩΚΟ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΣΩΚΟΠΑΙΔΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΜ ΓΙ ΑΥΤΟ 7:19 ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ.
ΚΑΝΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕ ΑΚΡΗ.
ΠΑΡΤΟ ΕΙΔΗΣΗ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ.
ΠΑΡΕ ΤΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ Σ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

7.19 ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΙ ΣΩΚΟΣ.