Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Περί ΙΚΑ γενικώς

Από τον αριθμό των σχολίων  και μόνο που δημοσιεύσαμε στην ανάρτηση για το πασίγνωστο πλέον θέμα του ΙΚΑ -πλην αυτών που διαγράψαμε - φαίνεται πόσο σημαντικό και σοβαρό είναι το πρόβλημα, όχι απλώς της αντικατάστασης μιας υπαλλήλου δημόσιας υπηρεσίας, αλλά τα διαρθρωτικά, λειτουργικά, υπηρεσιακά και κοινωνικά προβλήματα που έχει η εν λόγω υπηρεσία και τον αντίστοιχο κοινωνικό αντίκτυπο των προβλημάτων αυτών.  Αυτό λοιπόν το θέμα που αναδείχτηκε μέσω μιας ανάρτησης - και που περιέργως πλην μιας τοπικής εφημερίδας δεν είδαμε στον υπόλοιπο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο να αποτελεί είδηση- καταδεικνύει το μέγεθος της κοινωνικής επιρροής και τις συνέπειες που προκαλούν οι πρακτικές και νοοτροπίες υπαλλήλων και δημοσίων εν γένει προσώπων, όταν εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, όταν υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, όταν καταχρώνται την εκ του λαού εκπορευόμενη εξουσία και όταν παρεμβαίνουν με μοναδικό σκοπό τον απόλυτο έλεγχο του τομέα ευθύνης τους ή και εκτός αυτού.
Από την άλλη φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κοινωνική οργή ξεχειλίζει και  οι αγρίως φορολογούμενοι πολίτες που βιώνουν μια πρωτοφανή οικονομική κρίση ευρισκόμενοι διαρκώς υπό τη δαμόκλειο σπάθη του κάθε  αυθαιρετούντος ελέγχοντος, δείχνουν πλέον αποφασισμένοι να μην ανεχθούν άλλο γνωστές έκνομες πρακτικές και εκβιασμούς από όπου κι αν προέρχονται, καθώς τα περιθώρια, οικονομικά και ψυχολογικά,  έχουν εξαντληθεί  και η αγανάκτηση κατευθύνεται προς όποιον υποδεικνύεται ως εξιλαστήριο θύμα, έστω και με αποχρώσες ενδείξεις.
Επειδή τη μεγάλη ευθύνη την έχουν πρωτίστως οι πολιτικοί προϊστάμενοι της χώρας, οι οποίοι αντί να κάνουν φαρισαϊκώς  υποδείξεις συμμόρφωσης προς τον συνυπεύθυνο λαό και να χύνουν  κροκοδείλια δάκρυα προς επίρρωσιν της υποκρισίας τους, καλό θα ήταν να εστιάσουν στα τεράστια προβλήματα που αυτοί και οι προκάτοχοί τους δημιούργησαν και συνεχίζουν ανελλιπώς να δημιουργούν, φθείροντας και διαφθείροντας συνειδήσεις και να δουν πως μπορούν να προσφέρουν πραγματικά πατριωτικές υπηρεσίες προς τον τόπο μήπως και μπορέσουμε  κάποτε ως έθνος να ξαναγεννηθούμε από τις στάχτες μας, αναδεικνύοντας την αξιοκρατία και την ισοπολιτεία ως κορυφαία ιδανικά.
Ο καταιγισμός σχολίων στη συγκεκριμένη ανάρτηση, δείχνει ξεκάθαρα το πόσο η εν λόγω υπηρεσία έχει επηρεάσει την καθημερινότητα των πολιτών με ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων και καλό θα ήταν οι διοικητικοί προϊστάμενοι  αλλά  και όσοι εμπλέκονται πολλαπλώς στη λειτουργία, τον έλεγχο και τη διαφάνεια της δημόσιας διοίκησης, να δουν τι πρέπει να κάνουν άμεσα  ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν το κύρος του ιδρύματος, η εύρυθμη λειτουργία, οι σχέσεις μεταξύ των υπαλλήλων αλλά κυρίως το διαταραγμένο κοινωνικό προφίλ του τοπικού παραρτήματος .

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οποτε το προηγουμενο κάτω τα χερια, πάει περίπατο έτσι;
Αφου αλλαξες γνωμη, έχει καλώς

IeraPolis είπε...

4.06μμ : Αν αυτό καταλάβατε από όλο το κείμενο, εμείς τι άλλο να πούμε; Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΏΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΆ...

Ανώνυμος είπε...

κι εμείς ΙΕΡΑ ΠΟΛΙΣ αυτό καταλάβαμε πάντως. Για ποιον τελικά πρέπει η επιστήμη να σηκώσει τα χέρια ψηλά;

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά γιατί έχουμε ρίξει τόσο πολύ το επίπεδο ;
Ειλικρινά θλίβομαι με όλα αυτά που γράφονται και συμβαίνουν...
Γιατί μια διοικητική πράξη σε μία υπηρεσία (που ίσως να είναι και άδικη)έχει φτάσει να γίνει πεδίο αντιπαραθέσεων μεταξύ μεσολογγίου - αγρινίου;
Φτάσαμε στο σημείο να χωριστούμε σε φιλομπακοδημικούς και σε φιλοβλαχικούς...
Μα είναι δυνατόν;
Ειναι δυνατόν ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου να βγάζει ανακοίνωση με τίτλο " ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΚΟΔΗΜΟΥ" ;;;
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μορφωμένα άτομα όπως ο Βασίλης Σπυρόπουλος συναίνεσαν στη σύνταξη αυτής της επιστολής ...
Ακούμε για εκβιασμούς κλπ.
Δεν καταλαβαίνω δηλαδή ...Ποιός έχει να φοβηθεί και τί στην πόλη;
Δηλαδή ο κ.Βλάχος και η κ.Αφροδίτη θα εκβιάσουν τους επαγγελματίες της πόλης ;;

Και αν ναί , θα τους εκβιάσουν από τι ;;;
Διότι όπως ξέρουμε για να σε εκβιάσει κάποιος σημαίνει ότι κάτι κρύβεις...
Ειλικρινά κι εγω πιστεύω ότι η κ.Μπακοδήμου είναι μια πάρα πολύ καλή και έντιμη υπάλληλος εργατική με ήθος κλπ.
Όμως τότε αγαπητοί φίλοι του Εμπορικού Συλλόγου κάθε φορά που θα γίνεται μια ΑΔΙΚΗ διοικητική αλλαγή στο ΙΚΑ ,τη ΔΕΗ , τον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ , τη ΔΕΥΑΜ, τη ΚΕΔ κλπ να βγάζετε και από μία ανακοίνωση : " ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΔΕ " ή " ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΝ ΔΕΙΝΑ "
Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά ;;

Εάν πάλι σκοπός σας ήταν να χτυπήσετε το αγρινιώτικο κατεστημένο και τους βουλευτές του αγρινίου τότε βρήκατε λάθος τρόπο.
Στον μόνο που κάνατε κακό με αυτή την ιστορία ήταν στην κ.Μπακοδήμου...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι τιτλος της ανακοινωσης του εμπορικου συλλογου αλλα της αναρτησης του μπλογκ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοι ΙeraPolis και ΑΝΩΝΥΜΟΙ.
Το θεμα δεν προεκυψε απο μονο του.Καποιος το επιδιωξε.Δεν ξυπνησε ενα πρωινο ο Εμπορικος Συλλογος και ειπε να συγκαλεσω εκτακτο Διοιηκητικο Συμβουλιο για να διαμαρτυρηθω για μια αναμενομενη Διοικητικη αλλαγη(λογω τυπικων προσοντων).Σιγουρα ο τοποθετηθεις Διευθυντης δεν ειχε συμφερον να δημιουργησει τετοιο θεμα.
Αρα μονο η κυρια που γνωριζε οτι θα αντικατασταθει ηθελε να δημιουργηθει θεμα.Η ειχε λαβει υποσχεσεις? Η ιδια δεν τοποθετηθηκε κατα παραβαση καθε εννοιας αξιοκρατιας μια ημερα πριν τις εκλογες?Δεν ειναι ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια φορα που αλλαζει ο προϊσταμενος σε μια υπηρεσια.Ποτε δεν προκληθηκε τοσος θορυβος.ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ?
ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ?
Δεν εξαντληθηκαν οι ικανοι ανθρωποι στο προσωπο της καθε κ.Μπακοδημου.
Δεν γνωριζω τον κ.Βλαχο και δεν εχω καμμια συναλλαγη με το ΙΚΑ.
Σε ενα τοσο απλο γεγονος εμπλεκουν ,βουλευτες,καπου διαβασα και για τον νεοεκλεγεντα Δημαρχο,το Ταχυδρομικο Ταμιευτηριο,αναδεικνύουν διαμαχη Αγρινίου-Μεσολογγίου.
Βαλουν εναντιον του κ.Βλαχου και υποτιθεμενων ανυπαρκτων συνεργατων του για να αποπροσανατολισουν την κοινη γνωμη απο τα πραγματικα γεγονοτα,Γιατι δεν τον κατηγγειλαν πριν?Τωρα που του ανατεθηκε η Διευθυνση τα ανακαλυψαν?ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ?
Εστιαζουν τα βελη στο προσωπο του κ.Βλαχου.Μα και αλλος να ηταν παλι το ιδιο θα συνεβαινε.
Δημιουργειται η αισθηση οτι ολη αυτη η αναστατωση ειναι στοχευμενη,υποκεινουμενη απο ενα συγκεκριμενο κυκλο αν οχι θιγομενων συμφεροντων σιγουρα ματαιοδοξιας στο οποιο δυστυχως ο Εμπορικος συλλογος επεσε στην παγίδα.Ειναι πρωτακουστο ο ελεγχομενος να επιθυμει να επιβάλει το ελεγκτη του.
Ας απολαυσουν ολοι αυτοι που το δημιουργησαν τα καταρθωματα τους.
Ας καλεσει η κ Μπακοδημου τον κ.Βλαχο σε μονομαχια να τελειωνουμε.
Αρκει να μην διαφωνησουν για το οπλο.
Εμεις και η πολη δεν επιτρεψαμε να μας ρεζιλεψει στο Πανελληνιο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΕΙ Η ΓΟΥΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟΣ ΝΤΟΡΟΣ, ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΝΕ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ. ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Ανώνυμος είπε...

den exw stani alla eimai ypalilos
sto ika einai ergaths kai doyleyv odhgws kai fortoekfortoths
ti exete na pitai ?
epikyndinothta ??????
se gnvsto epixirimatia.......