Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Οταν ο Παλαιοκώστας συναντά τον... Βελουχιώτη

Τον «γρίφο της Ευρυτανίας» επιχείρησε να λύσει τις τελευταίες εβδομάδες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να βρει την άκρη του νήματος στη βομβιστική επίθεση όπου σκοτώθηκε τον περασμένο Ιούνιο ο αστυνόμος Γιώργος Βασιλάκης. Κλιμάκιο της Υπηρεσίας με απόλυτη μυστικότητα επισκέφθηκε το γραφικό χωριό της Ευρυτανίας αναζητώντας ένα «ντοκουμέντο» που θα μπορούσε να αποκαλύψει την ταυτότητα αυτών που οργάνωσαν την αποστολή του φονικού δέματος με στόχο τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και τελικό θύμα τον υπασπιστή του.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να διαθέτουν πληροφορίες ότι το κείμενο που εστάλη για τη βομβιστική επίθεση στη λεωφόρο Κατεχάκη σχετίζεται κατά περίεργο τρόπο με το συγκεκριμένο εύρημα στα βουνά της Ευρυτανίας και αναζήτησαν τη λύση του γρίφου στους πρόποδες του Τυμφρηστού σε υψόμετρο 940 μ. .
1.Σε υπολείμματα του δέματος-βόμβας που σκότωσε τον Γιώργο Βασιλάκη εντοπίστηκε αποτύπωμα του καταζητούμενου ποινικού Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος πιθανολογείται ότι ήταν ο μεταφορέας του εκρηκτικού μηχανισμού.Οπως ανέφεραν οι αξιωματικοί, «από προηγούμενες έρευνές μας γνωρίζουμε ότι τα χωριά της Ευρυτανίας ήταν από τις πιο...αγαπημένες κρυψώνες των αδελφών Παλαιοκώστα,αφού ήξεραν πολύ καλά τους δύσβατους ορεινούς δρόμους της περιοχής και κατόρθωναν έτσι να ξεφεύγουν από τον αστυνομικό κλοιό.
Δεν μπορεί λοιπόν να αποκλειστεί η περίπτωση ο μυστηριώδης επισκέπτης που υπέγραψε με το όνομα “Θανάσης Κλάρας” στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στις Κορυσχάδες να ήταν κάποιος συνεργός του συγκεκριμένου υπόπτου,ο οποίος αργότερα έβαλε την ίδια υπογραφή-ψευδώνυμο στο κείμενο για τη βόμβα-δέμα.Χωρίς βεβαίως να μπορεί να προβλέψει ότι κάποιος θα παρατηρήσει τη σύμπτωση των δύο υπογραφών στην Αθήνα και στο χωριό της Ευρυτανίας,με χρονική διαφορά μάλιστα έξι μηνών» .

(Από : prassia-eyrytanias.blogspot.com )

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγω περιμενω να δω τι θα γινει με την παρανομια της μη εγκαιρης δηλωσης εξοδων απο τον νέοεκλεγεντα δημαρχο Μεσολογγιου.

Περιμενω να δω τι θα πραξει η δικαιοσυνη, το Υπουργειο Εσωτερικων κλπ

Ανώνυμος είπε...

εαμοβουλγαροι 5ο

Ο Ε. Καλαμπαλίκης διοικητής της X Μεραρχίας του ΕΛΑΣ στο βιβλίο του «Η Εθνική Αντίσταση 1940-1944 ζητά δικαίωσιν» γράφει :

«Το ΚΚΕ ΔΕΝ τόλμησε να βάλει στην ονομασία του ΕΛΑΣ και τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΔΙΩΚΕ ΕΥΘΥΣ ΕΞ - ΑΡΧΗΣ π.χ. «Κομμουνιστικός ή Σοσιαλιστικός Απελευθερωτικός Στρατός».Οι πολιτικοί σκοποί του ΕΑΜ κυκλοφόρησαν στους μη κομμουνιστές μετά το 44. Δεν τόλμησαν να τους κυκλοφορήσουν κατά το διάστημα της κατοχής μεταξύ των Εθνικοφρόνων ΕΑΜιτών».

Ανώνυμος είπε...

εαμοβουλγαροι 6ο

Ο Κώστας Καραγιώργης ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ του Ριζοσπάστη και αργότερα «ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ» του ΕΛΑΣ σε υπόμνημά του προς το ΚΚΕ αναφέρει :

«Κατά πρώτο λόγο
η γενική τακτική είναι, να υποχωρούμε μπροστά στον προελαύνοντα εχθρό,
μη λυπόμενοι το έδαφος, που χάνουμε.
Να διατηρούμε τις δυνάμεις μας ακέραιες για τους μελλοντικούς σκοπούς μας.
Αυτά μας διατύπωσε ο Σιάντος.
Στην νοοτροπία ο ΕΛΑΣ πρέπει να κινείται πάνω στο παλιό καραβανάδικο πνεύμα (ο Κατσαβρός τα θυμάται), ραχάτι, καλοπέραση πολιτικολογία και πολεμικός συμβιβασμός στην ουσία με τον κατακτητή».

Ανώνυμος είπε...

εαμοβουλγαροι 7ο

Μας λένε ότι το "πατριωτικό ΕΑΜ" οργάνωσε κινητοποιήσεις για να μη σταλούν εργάτες στη Γερμανία!
Επιπλέον δεν στάλθηκε στρατιωτική μονάδα στο πλευρό των Γερμανών μόνο από την Ελλάδα!
Είναι έτσι;
Οι ... ίδιοι "πατριώτες" κομμουνιστές με προκηρύξεις τον Σεπτέμβριο αλλά και στις 5 Οκτωβρίου 1942
καταγγέλλουν την ανατίναξη του κτηρίου στο οποίο στεγάζονταν η φιλογερμανική οργάνωση «Ε.Σ.Π.Ο» (Εθνική Σοσιαλιστική Πολιτική Οργάνωσις) από την οργάνωση ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ «Π.Ε.Α.Ν» (Πανελλήνιος Ένωσις Αγωνιζόμενων Νέων).
Αναφέρονται τα εξής :
«Η κομμουνιστική οργάνωσι Αθήνας δηλώνει και άλλη μια φορά πως οι κομμουνιστές καταγγέλλουν την ατομική τρομοκρατία....
Εμείς οι κομμουνιστές σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε χρήσι του ατομικού σαμποτάζ, που ξεφεύγει από την οργανωμένη μορφή και καταντά όπλο στα χέρια του εχθρού...
Η ανατίναξη της Ε.Σ.Π.Ο είναι προβοκάτσια (!), που είχε σαν συνέπεια άσκοπα θύματα!»
Μάλιστα αποκαλούν την Π.Ε.Α.Ν «Αντεθνική συμμορία που τη καθοδηγούν πράκτορες του κατακτητή!»
Η Ε.Σ.Π.Ο είχε ως σκοπό εκμεταλλευόμενη την πείνα και τη δυστυχία του λαού, να σχηματίσει στρατιωτικό τμήμα που θα πολεμούσε στο πλευρό των Γερμανών στο Αν. Μέτωπο! ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

Ανώνυμος είπε...

εαμοβουλγαροι 8ο


Ο Βουκμάνοβιτς Τέμπο, Γιουγκοσλάβος στρατηγός της αντίστασης στο βιβλίο του «Το ΚΚΕ στον αγώνα της Εθνικής Απελευθέρωσης» στη σελίδα 15 γράφει :
«Μοιραίο αποτέλεσμα της γραμμής αυτής ήταν η στρατιωτική αδράνεια των μονάδων του ΕΛΑΣ, εκτός αν πλήττονταν από τις εχθρικές δυνάμεις.
Ορισμένες μάλιστα μονάδες του ΕΛΑΣ είχαν λάβει ρητή διαταγή να μην επιτίθενται κατά των αμυντικών θέσεων του εχθρού, για να μην προκαλούν την αντίδρασή του»
«Le Parti Communiste De Grece Dans La Lutte De Liberation National», ( 1949) 25 :
«To KKE έδρα υποχθονίως εντός του EAM.
Τα μέλη του κόμματος δεν έπρεπε να λαμβάνουν τον λόγον ενώπιον των μαζών ως κομμουνισταί.
Οι κομμουνισταί δεν είχαν το δικαίωμα να ομιλούν - ονόματος του κόμματος, αλλά μόνον εξ ονόματος του ΕΑΜ.
Γενικώς το κόμμα απέκρυπτε συστηματικώς το πρόσωπόν του από τας μαγάλας μάζας του Ελληνικού λαού».
«Δεν ημπορούμεν ..... εδήλουν εις τον αντιπρόσωπον του Γιουγκοσλαβικού Κομμουνιστικού Κόμματος τα μέλη της Κ.Ε. του ΚΚΕ Τζήμας και Καραγιώργης να επιτρέψωμεν όπως το απελευθερωτικόν κίνημα λάβει εντονότερον «χρώμα», διότι τότε η αντίδρασις θα μας κατηγορούσε ότι δημιουργούμεν ένα κομμουνιστικόν στρατόν.»

Ανώνυμος είπε...

εαμοβουλγαροι 9ο

Στις 15 Φεβρουαρίου του 1943, στο έντυπο του ΕΑΜ Μακεδονίας «Ελευθερία», στη Θεσσαλονίκη γράφει :
«Ας αγκαλιάσουμε τα επερχόμενα γεγονότα, τη θύελλα που θα ξεσπάσει πάνω στη χώρα μας κι ας αγωνιστούμε για τη λευτεριά του λαού.
Ας αντισταθούμε σε κάθε αντίδραση των προδοτών κι ας μη επιτρέψουμε την εγκαθίδρυση αντιλαϊκού τυραννικού καθεστώτος μέσα στο τόπο μας.
Έλληνες , Μακεδόνες, Εβραίοι, Βλάχοι ενωθείτε για τη λευτεριά».

--------------------------------------------------------------------------------

Η γνωστή στιχομυθία του Κομνηνού Πυρομάγλου με τον Κόζιακα (Θωμάς Πάλλας - ΕΛΑΣ)

που είναι καταχωρημένη στα πρακτικά του συνεδρίου του Λιβάνου και εγινε στα στα Πράμαντα Τζουμέρκων:
-Κόζιακα, ελάτε να χτυπήσουμε μαζί τους Γερμανούς

-(Μετά από εντολή του Άρη) Κομνηνέ, για μας εχθροί δεν είναι οι Γερμανοί, εχθρός είναι ο Ζέρβας!!!!!!!!!!!!

(σ.σ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΖΕΡΒΑΣ Ο ΨΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΑΣ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΙΓΑΝ. ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ , ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ; ΕΛΗΝΕΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ , ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ Εαμοελασιτες,, ΕΙΧΑΝ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ. )

Ανώνυμος είπε...

εαμοβουλγαροι 10ο


ΟΤΑΝ ΟΙ Ελασιτες ΕΚΑΝΑΝ «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΤΡΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 1944 ΠΥΡΓΟΣ - ΠΑΤΡΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ)

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΔΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ Ο ΕΛΑΣ (Μέχρι και Συμφωνίες με Γερμανούς και Τουρκοτσαμιδες, υπέγραψε για να τον διαλύσει ) ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΕΠΙ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ(Οκτώβριο 1943-Φεβρουάριο 1944)
ΕΔΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΜΑΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

17 - 8 - 1944 Δυνάμεις του 3/40 Συντάγματος Ευζώνων πεζικού και του 16 Συντάγματος του ΕΔΕΣ ,υπό τη Διοίκηση του ταγματάρχη Βασιλείου Καμάρα επιτίθενται ενάντιων Γερμανών που είχαν στρατοπεδεύσει στο χωριό Μενινα(254 άντρες)τους οποίους εξουδετέρωσαν μετά από διήμερο αγώνα.
Απώλειες Γερμανών 87 Νεκροί ,106 αιχμάλωτοι .
Απώλειες ανταρτών 25 νεκροί , 40 Τραυματίες
(σ.σ.Παράλληλα Ο ΕΛΑΣ προετοίμασε της Δυνάμεις του και ακόνιζε τα μαχαιριά του ,για να τα χρησιμοποίηση 20 μέρες αργότερα ενάντιων των Ελλήνων ,στον Πύργο , στην Καλαμάτα , στο Μελιγαλά και γενικότερα κατα της Μαύρης Αντίδρασης )

1 - 9 - 1944 Τμήματα Ελλήνων ανταρτών του ΕΔΕΣ επιτίθενται κατά Γερμανικής Φάλαγγας και την διαλύουν προκαλώντας σ αυτήν Βαρείες απώλειες
(σ.σ. Παράλληλα ο Ελας Συνέχιζε την προετοιμασία για τη σφαγή των Ελλήνων)

8 - 9 - 1944 ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ(Χαϊδάρι) την ηρωίδα της εθνικής αντίστασης Λελά Καραγιαννη αρχηγό της μυστικής κατασκοπευτικής οργάνωσης Μπουμπουλίνα, μαζί της εκτελούν άλλους 72 Έλληνες και Ελληνίδες
(σ.σ. Παράλληλα ο Ελας, την ίδια ημερομηνία, έκανε επίθεση στον πύργο , δέκα μέρες αργότερα στην Καλαμάτα , αμέσως μετά στο Μελιγαλά
με τους γερμανούς που εκτελούσαν ακόμα έλληνες θ καθόταν ν ασχοληθεί , είχε αλλά σχέδια , οι έλληνες που δεν άνηκαν στην οργάνωση του ,η που δεν ήθελαν να ενταχθούν ς αυτήν ήταν το πρόβλημα) .
15 - 10 - 1944 Δυνάμεις του ΕΔΕΣ με τα από συνεχόμενες μάχες ενάντιων των Γερμανικών Στρατευμάτων που αποχωρούσαν από την Ελλάδα και καταλαμβάνουν τα Ιωάννινα
(Παράλληλα ο Ελας συνέχιζε της εκκαθαρίσεις του Α΄ γύρου κατά της Μαύρης Αντίδρασης και λεω Α' Γύρο διότι ενάμιση μήνα αργότερα επανέρχεται με τον Β΄ Γύρο ,τα Δεκεμβριανά)
18 - 10 - 1944 Εγκαθίσταται η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητος στην Αθήνα , Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου Υψώνει την Ελληνική Σημαία στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως
4 - 11 - 1944 Εκκενώνετε η Ελλάδα από Γερμανούς ,όχι όμως και η Κρήτη στην οποία η μάχες συνεχίζονται

--------------------------------------------------------------------------------

Παρακάτω 30-10-1943 επίθεση του ΕΔΕΣ κατά των Γερμανών , όταν δηλαδή ο Άρης την κατηγορούσε σαν σύμμαχο τους ,το διάστημα Οκτωβρίου 1943 - Φεβρουαρίου 1944 εποχή που ο ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον Άρη προσπαθούσε να διαλύσει την Οργάνωση του Ζέρβα.

30-10-1943 Δύναμη από 300 περίπου αντάρτες του ΕΔΕΣ,υπό τον ίδιο το Στρατηγό Ναπολέοντα Ζέρβα, συνάπτει διήμερη σκληρή μάχη με τους Γερμανούς στην περιοχή Νεράιδας Τρικάλων. Ο αγώνας όμως είναι άνισος και τελικά οι Έλληνες αντάρτες υποχρεώνονται να Συμπτυχθούν.

( σ..σ επόμενο ήταν , έπρεπε να φυλάει και τα νώτα του από τον Ελας αφού την ιδια περίοδο , δεχόταν επιθέσεις και από τον Ελας ,ο οποίος προσπαθούσε να τον διαλύσει , όπως ειχε κάνει με το το 5/42 δυο φορες μέχρι τότε.
Πρώτη διάλυση (13 -14 ΜΑΪΟΥ 1943)
Δεύτερη διάλυση (29-5-1943 - 24-6-1943),
το 5/42 ειχε κι αυτό αναπτυξει Εντονη δράση κατά των Γερμανοιταλών στην περιοχή της Ρούμελης
αλλά για τον Ελας φαίνετε δεν ήταν σωστό να γίνετε αντίσταση κατά των κατακτητών
γι αυτό όσες αντιστασιακές οργανώσεις έκαναν αντίσταση προσπαθούσε να της διαλύσει

Ανώνυμος είπε...

εαμοβουλγαροι 11ο


ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ , ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ

Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος
ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ

Εγκλήματα Βουλγάρων και Τουρκοτσάμηδων.

Ένω αί δυνάμεις Κατοχής των Γερμανών καί Ιταλών έτήρουν κατ' ανάγκην ώρισμένα προσχήματα, κατά τήν συμπεριφοράν των, έναντι τοϋ άνυπερασπίστου Ελληνικοί) λαοΰ, οΐ Βούλγαροι καί Τουρκοτσάμηδες επέδειξαν άπροσχημάτιστον καί έπαίσχυντον διαγωγήν έναντι τούτου.

Έπέπεσαν κατ' αϋτοϋ ως ΰαινες και τσακάλια καί επεχείρησαν δι' όλων των μέσων νά εφαρμόσουν ευθύς εξ αρχής τους σκοπούς των. Ησαν δέ οΐ σκοποί αυτοί, όσον αφορά τους Βουλγάρους, απλοί καί λίαν ρεαλιστικοί.

Πλήρης εκβουλγαρισμός καί έξαφάνιοις τοϋ Ελληνικού στοιχείου είς τάς παραχωρηθείσας είς αυτούς περιοχάς καί εντός συντόμου χρόνου.

Ριζική λύσις τοϋ θέματος τής εθνικότητος των ως άνω περιοχών δι' άπαλήψεως πόσης Ελληνικής μαρτυρίας ή διαφόρου στοιχείου.

Ανώνυμος είπε...

εαμοβουλγαροι ξεστραβωθειτε απο το κουτοχορτο του κοκκινου φασισμου.

7-1-1943 Ό ΕΛΑΣ επιτίθεται στην περιοχή Ηπείρου για να διαλύσει τον ΕΔΕΣ. Τμήματα του ΕΛΑΣ αφοπλίζουν φυλάκιο του ΕΔΕΣ στην Τατάρνα.

1-3-43 Δυνάμεις του ΕΛΑΣ αφοπλίζουν δολίως και διαλύουν την Αντάρτικη ομάδα του ταγματάρχη, Κωστόπουλου στο Μομβούνι Καρδίτσας, οι συλληφθέντες αξιωματικοί οδηγούνται αλυσοδεμένοι στο χωριό Κολοκύθι.
Ό Αρχισμηνίας Κωστορίζος εκτελείται στο δρόμο.

9-3-43 Ό ΕΛΑΣ διαλύει με δόλο στο Αυγερινό Βοΐ το Αντάρτικο τμήμα Σιδηροπούλου τον οποίον και εκτελεί μαζί με 10 αξιωματικούς του και πολλούς άντρες.

10-3-43 Ό ΕΛΑΣ εκτελεί μετά από φρικτά βασανιστήρια τους άνδρες της Αντάρτικης ομάδας Αγουριδέων στο ΜικρόΛιθάρι,επειδή αρνήθηκε να ενταχθεί σε αυτό.(σ.σ.αποτελούμενη απο 14 Ατομα)

7-5-43 Ό ΕΛΑΣ αφοπλίζει με δόλο το αντάρτικο τμήμα του Γιατρού Παπαϊωάννου στην Τριχωνίδα.

13-5-43 Ο ΕΛΑΣ αφοπλίζει με δόλο το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων (Πρώτη διάλυση).
Συγχρόνως διαλύει στην Φθιώτιδα την Εθνική Αντάρτικη Ομάδα του Λοχαγού Κρανιά.

4-5-43 Ο ΕΛΑΣ διαλύει αιφνιδιαστικά. την ομάδα του ταγματάρχου Καραμπέκιου στο Ξηρότερο.

16-5-43 Ό ΕΛΑΣ επιτίθεται κατά του τμήματος του Γιατρού Χούτα στο Βάλτο.

23-6-43 Ο ΕΛΑΣ αφοπλίζει ξανά το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων (Δεύτερη διάλυση).

Ανώνυμος είπε...

ξυπνατε ωρε

6-9-43 Δυνάμεις του ΕΛΑΣ Πελοποννήσου διαλύουν στο Καστρίτσι την Εθνική ομάδα αντιστάσεως του υπολοχαγού Χρυσαπούλου Χρίστου και από τους αιχμαλώτους αξιωματικούς του εκτελούν τον αρχηγό της Ανθυπολοχαγό Σκρατσίλα Ανδρέα και τον υπασπιστή Νιγιάννη Ανδρέα.
Ό ΕΔΕΣ δέχεται ταυτόχρονα επίθεση από ΕΛΑΣΙΤΕΣ και Γερμανούς.Ο αγώνας αυτός κράτησε σχεδόν 4 μήνες.

23-10-43 Δυνάμεις του ΕΛΑΣ Πελοποννήσου προσβάλλουν στην Πετρίνα το αντάρτικο του Ταγματάρχη Καραχάλιου Χρήστου τον οποίο τραυματισμένο εκτελούν στις 16 Δεκεμβρίου.

28-10-43 Δυνάμεις του ΕΛΑΣ διαλύουν στο χωριό Παλιοχώρα την ομάδα του Ίλαρχου Βρεττάκου Τηλέμαχου την οποία και εξολοθρεύουν.Ό αρχηγός της, θανάσιμα τραυματισμένος μεταφέρεται, στο μοναστήρι τής Νιόβης όπου και εκτελούν.

10-11-43 Δυνάμεις του ΕΛΑΣ επιτίθενται κατά τής κωμοπόλεως των Μολάων. Στις 28 Δεκεμβρίου καταλαμβάνεται ή Κωμόπολη συλλαμβάνονται οι υπερασπιστές της και από τους αιχμαλώτους 42 τραυματίες ρίχνονται στο βάραθρο«Τρύπα του Ταράτσα».
Ο Ιερέας Καριτσιώτης μετά από φρικτά βασανιστήρια ρίχνεται ζωντανός μέσα στο Βάραθρο.

13-12-43 Ό ΕΛΑΣ υπογράφει σύμφωνα με τους Αλβανούς για την συγκρότηση μικτών Ελληνοαλβανικών ομάδων και υπαρχηγών.

22-1-44 Στο χωριό Καρυδιές Εδέσσης υπογράφεται νέο σύμφωνο συνεργασίας με το Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας (ΚΚΒ).

30-3-44 Ό ΕΛΑΣ Πελοποννήσου υπογράφει σύμφωνο με τους Γερμανούς στην Άνω Κολλίνα με το οποίο διακόπτονται οι μεταξύ τους εχθροπραξίες.

Απρίλιος - 44 Ό ΕΛΑΣ εκτελεί στην παλαιοσπηλιά Γορτυνίας 35 Εθνικόφρονες.

Ανώνυμος είπε...

εαμοβουλγαροι 13ο αυτα δεν τα κρυβει καμμια ρεπουση δραγωνα ωρε.


13-14-9-44 Το Ολοκαύτωμα του Μελιγαλά. 2.500 άντρες, γυναίκες και παιδιά περνούν από το λεπίδι των ΕΛΑΣιτών. Στην«πηγάδα»δεμένοι με συρματοπλέγματα ρίχνονται ζωντανοί παρακολουθούμενοι από τον ισάξιο των Ζέρβα, Ψαρρό, Α. Βελουχιώτη.

17-9-44. Μιμούμενοι τον Ιμπραήμ, οι ΕΛΑΣίτες εκτελούν στην Καλαμάτα 17 επιφανείς της κατοίκους χρησιμοποιώντας ρόπαλα και μαχαίρια. Κατόπιν κρεμάνε τα πτώματα από τους φανοστάτες όπου και παραμένουν μέχρι την επόμενη μέρα.

20-9-44. Για τρίτη φορά το ΚΚΕ συνάπτει σύμφωνο συνεργασίας με το ΚΚ Βουλγαρίας.

21-9-44. Πείθοντας την Βρετανική αποστολή ότι θέλουν την συμφιλίωση οι ΕΛΑΣίτες συλλαμβάνουν με δόλο τον Σχη Αβδέλλα Βασίλειο τον οποίο και δολοφονούν με μαχαίρι στην Δράμα.

22-9-44. Μετά από 24ωρη ηρωική αντίσταση ή πόλη των Γαργαλιάνων πέφτει στα χέρια των κομμουνιστών. 570 περίπου από τους κατοίκους της πληρώνουν με την ζωή τους το βαρύ τίμημα της ελευθερίας ενώ οι Δημοκράτες του ΕΛΑΣ λεηλατούν και πυρπολούν την πόλη.

Σεπτέμβριος 1944. Σε ενέδρα μεταξύ Σερρών και Βροντούς συλλαμβάνονται από τον ΕΛΑΣ άνδρες της ΠΑΟ πού εκινούντο μετά από διαταγή του στρατηγείου Μ. Ανατολής προς την Α. Μακεδονία. 21 αξιωματικοί δολοφονούνται με ρόπαλα και 350 οπλίτες εκτελούνται με μαχαίρια.

1-10-44. Ή ανταρτική οργανωση Φωστερίδη(Τσαους Αντων) ΕΣΕΑ δέχεται την επίθεση του ΕΛΑΣ πού''''''''υποστηρίζεται από μία Βουλγαρική πυροβολαρχία.""''

3-10-44. Στην θέση «Βέρνα» της περιοχής Κορυφασίου ο ΕΛΑΣ σφάζει 19 κατοίκους της Κυπαρισσίας.


Μια και ο ΟΔΗΓΗΤΗΣ της 15 / 8 / 82 στο δισέλιδο αφιέρωμά του για την αναγνώριση της «Εθνική αντίστασης»δεν μπήκε καν στον κόπο να μας παρουσιάσει έστω και μια μόνο περίπτωση από την προσφορά του ΚΚΕ στην αντίσταση κατά την κατοχή , θεωρούμε χρέος μας να τον βοηθήσουμε λίγο έστω και περιληπτικα να θυμηθεί το όργιο του αίματος, μέσα στο οποίο βύθισε τότε την χώρα μας.

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο υπαρχηγός του ΕΔΕΣ Κομνηνός Πυρομάγλου στο βιβλίο του «Τι είπα στο Λίβανο», σελ. 26 γράφει :
«Εις τον κ. Πισπίρην Διοικητήν της VIII Μεραρχίας του ΕΛΑΣ ετηλεφώνησα την απάντησιν μας εις την Επιτροπήν και εσυμφωνήσαμεν. Ο Ταγματάρχης Πισπίρης όμως μετά του Καπετάνιου της Μεραρχίας του και του Πολιτικού Καθοδηγητού, υπέγραψαν ανακωχήν μετά των Γερμανών. ΑΝΑΚΩΧΗΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΩΝ, δια να έχουν ελεύθερα τα χέρια τους να μας κτυπήσουν. Τούτο διευκόλυνε τους Γερμανούς, οι οποίοι άρχισαν ταυτοχρόνως μετά του ΕΛΑΣ την επίθεσιν τους εναντίον μας.

Έγινε, υπεγράφη Η ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ υπό της VIII Μεραρχίας του ΕΛΑΣ εν γνώσει του Γεν. Στρατηγείου του ΕΛΑΣ.

Ασφαλώς ναι.
Διότι όταν την επαύριον δια κρυπτογραφικού τηλεγραφήματος η περί ης πρόκειται μεραρχία ανέφερεν τούτο, το Γεν. Στρατηγείον του ΕΛΑΣ, όχι μόνον δεν αντέδρασεν, αλλά εδέχθη πλήρως την κατάστασιν και συνεργάσθη κατά ένα τρόπο με τους Γερμανούς.

Την 10 Οκτωβρίου 1943 κατέπαυσαν αι εχθροπραξίαι μεταξύ ΕΛΑΣ αφ΄ ενός και Γερμανών και Τουρκαλβανών αφ΄ ετέρου.

Όλα τα στοιχεία περί της ανακωχής ταύτης είναι κατατιθεμένα εις το ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΝ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Διαταγές πρωτόκολλα και τηλεγραφήματα, αποδεικνύοντα την προδοτικήν ταύτην πράξιν, είναι κατατιθεμένα

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειπώθηκε Άδικα λοιπόν,από το Γέρο της Δημοκρατίας Γεώργιο Παπανδρέου οτι:

«Το ΚΚΕ έγραψε λίγη εθνική ιστορία και πολύ Εθνικό Έγκλημα και οι Κομμουνιστές είναι αδίστακτοι στα ψευδή, στη συκοφαντία και στην αλλοίωση των ιστορικών γεγονότων»

Ανώνυμος είπε...

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Γύρου (Έτος 1943 έως 3 Δεκεμβρίου 1944), οι απώλειες σε νεκρούς από τη διαμάχη μεταξύ οργανώσεων του ΕΛΑΣ και εθνικών οργανώσεων ΕΔΕΣ - ΕΚΚΑ - ΠΑΟ κ.λ.π., συμπεριλαμβανομένων των κινημάτων της Μ. Ανατολής, τις δολοφονίες και εκτελέσεις τόσο από τον ΕΛΑΣστις μάχες Πύργου, Καλαμάτας, Μελιγαλά, Γαργαλιάνων, Πύλου όσο και από την ΟΠΛΑ, τα Τάγματα Ασφαλείας και την Οργάνωση ΄΄Χ΄΄, ανήλθαν σε 21.000 περίπου.
Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Γύρου (3 Δεκεμβρίου 1944 έως 12 Ιανουαρίου 1945), οι απώλειες σε νεκρούς ανήλθαν σε 44.000 περίπου.
Κατά τη διάρκεια του Τρίτου Γύρου (31 Μαρτίου 1946 μέχρι τις αρχές 1950), οι συνολικές απώλειες για τις Εθνικές Δυνάμεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν και οι Μονάδες Αμύνης Υπαίθρου (ΜΑΥ), ανήλθαν σε 16.734 νεκρούς (1.185 Αξκοί και 15.549 οπλίτες), 29.496 τραυματίες και 5.446 αγνοούμενους. Στους Ένοπλους Κομμουνιστές οι νεκροί ανήλθαν σε 38.421, καταμετρηθέντες στο πεδίο της μάχης. Με δεδομένο ότι εκ μέρους των κομμουνιστών καταβαλλόταν συστηματική προσπάθεια για την εξαφάνιση των νεκρών, θα πρέπει ο συνολικός αριθμός να πλησίασε τις 50.000. Ο αριθμός των τραυματιών από την πλευρά των Ένοπλων Κομμουνιστών δεν είναι εύκολο να προσδιορισθεί, διότι καταβάλλονταν προσπάθειες διακομιδής τους στις γειτονικές βαλκανικές χώρες και επί πλέον ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς συμπεριλαμβανόταν στους συλληφθέντες ή παραδοθέντες. Οι Εθνικές Δυνάμεις συνέλαβαν 23.960, ενώ παραδόθηκαν άλλοι 21.544.

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα, μετά την αποχώρηση των κατακτητών των Οκτώβριο του 1944, φορτισμένη από εσωτερικές πολιτικές διαμάχες δεκαετιών και εξουθενωμένη από τα δεινά του πολέμου και της κατοχής, βρέθηκε στη δίνη της διαμόρφωσης ζωνών επιρροής τόσο εκ μέρους της Σοβιετικής Ένωσης, όσο και εκ μέρους της Αγγλίας και κατέφυγε δυστυχώς σε ένοπλη εσωτερική αντιπαράθεση.
Ο Εμφύλιος Πόλεμος που διεξήχθηκε στην Ελλάδα από το 1944 μέχρι το 1949, μεταξύ των Ένοπλων Κομμουνιστών και Εθνικών Δυνάμεων αποδιοργάνωσε πλήρως το Ελληνικό κράτος σε όλους τους τομείς δραστηριότητας για μια εξαετία περίπου, περίοδο στην οποία τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου επιδόθηκαν στην ανασυγκρότηση τους.
Έτσι, η χώρα οπισθοδρόμησε και έχασε την ευκαιρία για πρόοδο και ανάπτυξη.
Η φύση του πολέμου, ο ανταρτοπόλεμος, ήταν η πιο δύσκολη μορφή πολέμου, και διεξήχθηκε κυρίως σε ορεινές, δυσπρόσιτες και παραμεθόριες περιοχές, ο δε απολογισμός του υπήρξε θλιβερός σε έμψυχο και άψυχο υλικό, τίμημα βαρύ για τον ελληνικό λαό.
Καθοριστικοί παράγοντες για την έκβαση του Εμφύλιου Πολέμου υπήρξαν: η Συμφωνία της Γιάλτας με την οποία η Ελλάδα παρέμεινε στη σφαίρα επιρροής των δυτικών συμμάχων, η έγκαιρη και άφθονη βοήθεια, αρχικά από την Αγγλία και αργότερα από την Αμερική προς την Ελληνική Κυβέρνηση, και τέλος η ρήξη μεταξύ Στάλιν και Τίτο και η διαφωνία μεταξύ Μάρκου και Ζαχαριάδη, γεγονός που αποστέρησε από τους Ένοπλους Κομμουνιστές την ηθική και υλική βοήθεια εκ μέρους της Γιουγκοσλαβίας και την ελευθερία διακινήσεως τους, με το κλείσιμο των συνόρων από τον Τίτο.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΡΟΥΜΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ?

Ανώνυμος είπε...

Ιεράπολις μου φαίνεται ότι με το πρόσχημα της ελεύθερης έφρασης, κατά βάθος γουστάρεις τα σχόλια των φασιστικολεβεντογερμανοτσολιάδων. Ημαρτον αδερφάκι μου!

Ανώνυμος είπε...

Κλασική περίπτωση αναδρομής στο παρελθόν με εμφάνιση βίαιων συμπτωμάτων και επιθετικής διάθεσης καθώς και αυτοκαταστροφικές τάσεις.
Χορηγούνται 3 κλύσματα ημερησίως για εκτόνωση και επανεξέταση σε 2 εβδομάδες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟ Κ.Κ.Ε.


ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΛΑΤΣΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΜΑΣ.

ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΔΕΣ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Κ.Ε

ΛΑΠΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΟ Κ.Κ.Ε.

ΓΑΥΓΙΣΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ.
ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΚΑΤΩ.

ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
ΕΜΕΙΣ, ΤΟ Κ.Κ.Ε ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ.

ΚΟΠΑΝΗΘΕΙΤΕ ΚΑΤΩ ΣΑΝ ΧΤΑΠΟΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω απόλυτα με τον προηγούμενο φίλο 1.12 πμ
κλυσματώστε τονννννννννννννννννν

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΝΑΙ , ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Έλεος ρε Ιεράπολις δεν σου ταιριάζουν τα φασιστοειδή σκουπίδια που διαστρεβλώνουν την ιστορία. Ούτε δεοντολογιλό είναι,ούτε δημοκρατικό!

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΑΛΒΑΝΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΟΜΜΙΣΑΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 1989 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΣΟΒΙΕΤΑΚΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΩΡΕ ΙΕΡΑ ΠΟΛΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ. ΕΚΕΙ ΡΕ ΣΤΗ Δ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ 5 ΤΗΣ ΕΚΑΤΟ ΣΤΟ ΛΑΟ. ΟΥΣΤ ΡΕ ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΑΡΞ ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΡΘΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ, ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΚΕ ΜΕ ΣΟΒΙΕΤ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΤΙΤΟ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ.
ΤΣΟΥΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΟ 5 ΤΗΣ ΕΚΑΤΟ.
ΤΡΑΒΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΑΣ.
ΠΑΝΤΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΜΙΣΕ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ. ΝΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ.
ΓΚΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΧΟΜ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΣΙΣΤΑΚΟ ΘΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ: ΟΥΓΚ,ΟΥΓΚ,ΟΥΓΚ.

Ανώνυμος είπε...

Μιλαν και οι χρυσαυγιτες για ιστορια.Το 0.3 του ελληνικου λαου,οι λησμονοι της Χουντας ,οι λατρεις του Χιτλερ που εμαθαν ιστορια απο τους βασανιστες γονεις τους και απο τον Πλευρη.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι κεφαλαιοκράτες έχουν μαζί τους ένα μεγάλο αριθμό εργατών που ηλιθίως θεωρούν ότι τα συμφεροντά τους ταυτίζονται με τα συμφέροντα των πλουσίων και έτσι αναμεταδίδουν χωρίς να σκέφτονται κάθε τι που αυτοί διοχετεύουν για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης.Έτσι λοιπόν και ο φίλος ή οι φίλοι που παραδίνουν μαθήματα Αστικής ιστορίας και γράφουν περί προδοτών εαμοβουλγάρων άς κάνουν ένα κόπο κι ας απαντήσουν στα εξής: 1. ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΑΜ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΙ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ; 2.ΑΦΟΥ Ο ΕΔΕΣ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΕΡΒΑ ΤΟΝ ΕΣΩΣΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ; 3. ΠΟΣΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ; 4. ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΔΙΔΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ.ΠΟΙΑ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ; 5.ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ Η Ο ΑΝΗΛΕΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΣ ΜΠΟΜΠΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ; ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.

Ανώνυμος είπε...

απο θεοδωρακη επιστολη προς δραγωνα, α ρε συντροφιαααααα

Γνωρίζετε κυρία Δραγώνα, ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σας, όπως γνωρίζετε ότι θα σας ήταν λίγο δύσκολο να με βαφτίσετε κι εμένα … ακροδεξιό. Προς το παρόν μπορείτε εσείς και οι φίλοι σας να με φιμώσετε. Όμως σ’ αυτό είμαι συνηθισμένος και μάλιστα θα σας έλεγα ότι όποιοι και όσοι στο παρελθόν κατά καιρούς επεχείρησαν να φιμώσουν τις ιδέες αλλά και την μουσική μου, είχαν … κακά γεράματα. Όπως ίσως ξέρετε ή θα έχετε ακούσει, η ζωή και το έργο μου στηρίχθηκε επάνω σε τρεις λέξεις: Ελλάδα, Πατρίδα, Ελευθερία. Και όλοι μου οι αγώνες έγιναν μόνο και μόνο για να τις υπερασπίσω με κάθε θυσία. Το ίδιο κάνω και τώρα.

Σήμερα εσείς και οι φίλοι σας, με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι οι προηγούμενοι, επιχειρείτε να κατεδαφίσετε τις ιδέες, τις πράξεις και τα έργα που συμβολίζουν αυτές οι τρεις λέξεις, που όπως είπα, ενέπνευσαν και στήριξαν όλες τις γενιές των νεοελλήνων, για να γίνουμε αυτό που είμαστε σήμερα.