Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ο Λαδόγιαννος Δημοτικός Ευεργέτης

''Δεν μπορούμε παρά να αποδώσουμε εύσημα στον Λαδόγιαννο, αφού κατόρθωσε στο τέλος της άθλιας τετραετούς θητείας του ως Δημοτικός Άρχων, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν άφησε λίθον επί λίθου, αφού ασέλγησε σε κάθε ιερό και όσιο που υπάρχει σ’ αυτήν τη μικροκοινωνία της κατ’ ευφημισμόν αποκαλούμενης ιεράς μας πόλεως , καθώς κατά την προχθεσινή τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στις 3/12/2010 κατάφερε να εγκριθεί ο απολογισμός της απερχόμενης δημοτικής αρχής – πολιτικής αθλιότητας με σημαντική πλειοψηφία , με πολλά ΝΑΙ με λίγα παρών και ένα ηχηρό ΟΧΙ , το δικό μου.
Είναι απορίας άξιον και σχιζοφρενικό φαινόμενο που προκαλεί προβληματισμό σε κάθε νοήμονα άνθρωπο, αφού επί σχεδόν τέσσερα χρόνια ο Λαδόγιαννος και οι σμπίροι του βομβαρδίζονταν ανελέητα από αντιρρήσεις και ενστάσεις των συμβούλων όλων των κομματικών παρατάξεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ιδιαιτέρα από μέρους των αρχηγών, αφού κάθε του ενέργεια ήταν δόλια και άθλια και πάντα υπονομευτική για τα συμφέροντα του Δήμου μας , ωφελιμιστική για τον ίδιο και τον εσμό των ανόμων που τον περιέβαλλε .
Που οφείλεται λοιπόν αυτή ή αιφνίδια μεταστροφή των θέσεων των κομματικών παρατάξεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη τελευταία του τακτική συνεδρίαση, σε σημείο που και ο Πρεβεζάνος από πλευράς της δεξιάς και ο Τέγας από πλευράς του ΠΑΣΟΚ ως αρχηγοί των παρατάξεων, ενέκριναν τα πεπραγμένα του Λαδόγιαννου επικροτώντας τις θέσεις του, καθώς και την εισήγηση του για το πρώτο θέμα της ημερησίας διάταξης, ήτοι την διάλυση της εταιρίας Δημοτικών Αλυκών Τουρλίδας , πλέκοντας το εγκώμιο του Λαδόγιαννου και επιχειρηματολογώντας υπέρ των θέσεων του;
Όσον αφόρα τις ευθύνες για το κατάντημα των Αλυκών και την χρεοκοπία αυτής της Δημοτικής επιχείρησης , ουδείς λόγος , καμία αναφορά από τους αρχηγούς για τις αλχημείες και τη λεηλασία της από τον Λαδόγιαννο ως πρόεδρο της Δημοτικής επιχείρησης Αλυκών .
Αυτοί οι κύριοι ως ηγούμενοι της αντιπολίτευσης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο εμφανίστηκαν σ’ αυτήν μόνο τη συνεδρίαση, ως αβανταδόροι και σε καμία περίπτωση ως επικριτές του και ελεγκτές των ανομιών του.
Μια είναι λοιπόν η πιθανή εξήγηση αυτής της παραδοξότητας, η εξόφληση πολιτικών λογαριασμών προς τον Λαδόγιαννο, αφού έτσι επιβεβαιώνονται οι φήμες ότι στη πρώτη Κυριακή των Δημοτικών εκλογών ο Λαδόγιαννος στήριζε για την περιφέρεια τον Τέγα και την δεύτερη Κυριακή για τον Δήμο τον Πρεβεζάνο και έτσι του το ανταπέδωσαν υπερψηφίζοντας και τον απολογισμό του αποσιωπώντας τις ευθύνες του, αλλά και την πρόταση του για διάλυση της Δημοτικής εταιρίας των Αλυκών Τουρλίδας της οποίας ανέλαβε πρόεδρος απ’ το 2008 όταν με δόλιες μεθοδεύσεις εξοστράκισε τον πρώτο πρόεδρο Αλυκών Β. Κυτάγια , αφού άλλα αποφάσιζε ο Κυτάγιας και άλλα έκανε ο Λαδόγιαννος σε σύμπραξη με τον αποκλειστικό αγοραστή του άλατος Καλαμαράκη κάτω από το τραπέζι σε πλήρη συμπαιγνία μαζί του, προωθώντας το ξεπούλημα των αλυκών εξαναγκάζοντας τον Κυτάγια σε παραίτηση, γεγονότα που είχε καταγγείλει γραπτώς τότε ο Κυτάγιας στο Δημοτικό Συμβούλιο χαρακτηρίζοντας τον Λαδόγιαννο μεγάλο ψεύτη και συνέταιρο τον Καλαμαράκη.
Τότε λοιπόν αυτοχρήστηκε ο Λαδόγιαννος Πρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας των Αλυκών Τουρλίδας και δεσμεύτηκε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ότι εντός 10 ημερών θα έφερνε πλήρη εισήγηση για την άριστη λειτουργία των Αλυκών . Αντί λοιπόν γι’ αυτό έφερε ο Λαδόγιαννος εισήγηση τώρα μετά από 4 χρόνια για διάλυση των Αλυκών , η οποία υπερψηφίστηκε με πρωτοβουλία των αρχηγών των Δημοτικών παρατάξεων.
Καμαρώστε τους !
Εκτενέστερα θα αναφερθώ για τις Δημοτικές Αλυκές, μια πονεμένη ιστορία ,που ξεκινά από πολύ παλιά επί αλήστου μνήμης εποχής Σούφρα ως προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου των Αλυκών, σε μεταγενέστερο χρόνο.
Προς το παρόν θα αναφερθώ στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης
Δεκεμβρίου και στο δέκατο τέταρτο (14ο) θέμα που αφορά την οριστική παραλαβή του έργου διαμόρφωση προαύλιου χώρου στα «Καλά Καθούμενα», ζήτημα που με αφορά προσωπικά, καθ’ ότι ήταν η αιτία που παρητήθην και αποχώρησα από τη Δημοτική ομάδα του Λαδόγιαννου στις αρχές του 2007,αφού αντί να προχωρήσουμε σε διαχειριστικό έλεγχο όπως είχαμε τότε προεκλογικά του 2006 δεσμευτεί, ο Λαδόγιαννος προσεταιριζόμενος τους εργολάβους εισηγήθηκε αδικαιολόγητα παράταση του έργου προς όφελός των, επί ζημία του Δήμου.
Τώρα στη συνεδρίαση της 3ης Δεκεμβρίου επιτέλους εισηγείται οριστική παραλαβή του έργου μετά από 4 ολόκληρα χρόνια στα χέρια των εργολάβων, αφού εν τω μεταξύ οι εργολάβοι καρπώθηκαν όλες τις αναθεωρήσεις τιμών αυτής της τετραετίας.
Εν προκειμένω δεν μιλάμε για απιστία, αλλά δικαιούμεθα να μιλάμε για εγκληματική δολιότητα εις βάρος του δήμου από μέρος του Λαδόγιαννου και των σμπίρων του.
Ας ελπίσουμε ότι ο νέος δήμαρχος θα επιληφθεί όλων των ανομιών και θα προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος, ώστε να καταλογιστούν οι ευθύνες σε αυτούς που λεηλάτησαν το Δήμο μας και διέλυσαν τις Δημοτικές επιχειρήσεις καθιστώντας το Δήμο μας απ’ τους πλέον πιο υπερχρεωμένους Δήμους και που θα κληθούμε όλοι οι πολίτες να πληρώσουμε πολύ σύντομα απ’ το υστέρημα μας .''


Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος .

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ (ΚΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ..ΑΘΩΩΝΕΙ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΑΘ ΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ας όψεται ο πρόεδρος της κ. Ζωγράφος που δεν έστειλε στον εισαγγελέα το πόρισμα των ορκωτών για τα πεπραγμένα του κ Παναγιωτόπουλου στην Ένωση.

Ανώνυμος είπε...

κ. Παναγιωτόπουλε καλώς διαφωνείτε με τον π. δήμαρχο. αλλά το ύφος σας και το παρατσούκλι που χρησιμοποιείτε δυστυχώς παραπέμπει σε προσωπικό ζήτημα που μάλλον έχετε με τον ίδιο. με άλλα λόγια και δίκιο να έχετε το χάσατε. Δεν είναι το παραπάνω σοβαρό κείμενο γραμμένο από δημοτικό σύμβουλο. Μην υπερ-απλουστεύετε ακόμη και τον ίδιο τον λαϊκισμό. Και κυρίως μην προσπαθείτε να μετατραπείτε σε λαϊκό ήρωα.. τουλάχιστον ατυχής η επιστολή στα όρια του απαράδεκτου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε των 10.58 υπο κανονικές συνθήκες και για συμπεριφορές κανονικών ανθρώπων, έχετε δίκιο και τις υποδείξεις σας θα τις λάβω σοβαρώς υπ'όψη μου.Όμως ο άνθρωπος στον οποίο αναφέρομαι, μας εξαπάτησε όλους τον ακολουθήσαμε και εξελέγη Δήμαρχος.
Από εκείνη τη στιγμή και πέρα κάθε του ενέργεια ήταν δόλια, άθλια και αήθης με αποκλειστικό σκοπό το προσωπικό του άνομο όφελος αυτού και του εσμού των ανόμων που τον περιέβαλλε. Πισωγύρισε το Μεσολόγγι και την κοινωνία του πολλά χρόνια πίσω.
Αυτό το κόστος ποιός θα το πληρώσει;
Αν.Παναγιωτόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Ο 'φίλος' των 2.17 (το πρωἰ!) μάλλον από την αυπνία του μπέρδεψε τα πορίσματα των ορκωτών...Αν θέλει πάντως ένα διαχείρισης της εμπορίας βάμαβακος όταν ήταν Διευθυντής ας μου πει να του στείλω ένα...Έτσι κύρ 'Πρόεδρε' του Σουλιώτη?

Πενθέας.

Ανώνυμος είπε...

Και θέλεις να πιστέψουμε κ. Παναγιωτόπουλε ότι όταν πήγαινες κοντά στον Λαδόγιαννο δεν τον ήξερες;;;;;;;;;;;;;;;;; Και στην συνέχεια...έπεσες από τα σύννεφα κύριε "πάρτα όλα".

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε απάντηση κ. Παναγιωτόπουλε για το άν πέσατε από τα σύννεφα.

Πάρτα όλας 5:56

Ανώνυμος είπε...

Αργείτε κ. Παναγιωτόπουλε.......

5:56