ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Μεσολόγγι 19/03/2011
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΘΕΜΑ: ‘Έναρξη λειτουργίας του τμήματος Καγιάκ Ήρεμων Νερών.
Σας πληροφορούμε ότι από τις 20 Μαρτίου 2011 ξεκινούν οι προπονήσεις- εγγραφές του τμήματος καγιάκ στην Κλείσοβα.
Καλούμε όσα παιδιά ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το συναρπαστικό αυτό άθλημα να επικοινωνήσουν με τον όμιλο ή με τον προπονητή του τμήματος.
Οι προπονήσεις ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου θα γίνονται στην Κλείσοβα και αν ο καιρός δεν το επιτρέπει στο γυμναστήριο του ομίλου στο λιμάνι.
Επίσης σας πληροφορούμε ότι τις 19 Μαρτίου ολοκλήρωσαν την χειμερινή τους προετοιμασία στα νερά μας οι αποστολές των εθνικών ομάδων Κανόε - Καγιάκ της Ελλάδος, Σερβίας και Ουγγαρίας ανανεώνοντας το ραντεβού τους για του χρόνου.
Όλες αυτές οι εξελίξεις επιβραβεύουν με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια του Ν.Ο.Μ να αναδείξει το λιμνοθαλασσιακό μας χώρο σε διεθνές προπονητικό κέντρο.
Τελειώνοντας σας ενημερώνουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης με 4 τμήματα και 26 αθλητές.
Πληροφορίες 6972215972 - 6948005534
Το Δ.Σ του Ν. Ο. Μεσολογγίου
3 σχόλια:
κλαμα στο παρατηρητηριο. κλαμα πολυ.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε την Παρασκευή ότι είναι αποδεκτή η παρουσία των σταυρών στις σχολικές αίθουσες. Η απόφαση ήρθε μετά από έφεση που άσκησε η ιταλική κυβέρνηση σε προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου που απαγόρευε τη χρήση του σταυρού.
Οι δικαστές στο Στρασβούργο είχαν κρίνει το 2009 ότι ο σταυρός μπορεί εύκολα να ερμηνευθεί από τους μαθητές όλων των ηλικιών ως θρησκευτικό σύμβολο, σύμβολο που μπορεί να ενοχλήσει μαθητές άλλων θρησκευμάτων ή άθεους.
Με δεκαπέντε ψήφους υπέρ και δύο κατά η Ολομέλεια του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε την Παρασκευή ότι η παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες της Ιταλίας δεν συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στην εκπαίδευση.
Στην ακροαματική διαδικασία, παρενέβησαν, ως τρίτοι, 33 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, Ευρωπαϊκό Κέντρο του Νόμου και της Δικαιοσύνη, η Διεθνής Επιτροπή Νομικών, η Interights και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και οι κυβερνήσεις Αρμενίας, Βουλγαρίας, Κύπρου, Ρωσίας, Ελλάδας, Λιθουανίας, Μάλτας, Μονακό, Ρουμανίας και Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου.
Στο σκεπτικό της απόφασης διευκρινίζεται ότι ναι μεν τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν την υποχρέωση να σέβονται, κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις των γονέων αλλά, στην προκειμένη περίπτωση, η παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες δεν αντιστρατεύεται το δικαίωμα των γονέων να ανατρέφουν τα παιδιά τους, ανάλογα με τις δικές τους θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις.
Το Δικαστήριο δεν αποδέχθηκε ότι η παρουσία του σταυρού ή άλλων θρησκευτικών συμβόλων στις σχολικές αίθουσες συνιστούν επιρροή στους μαθητές, ενώ διευκρίνισε ότι η απόφαση για τοποθέτηση θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία εναπόκειται στα κράτη-μέλη. Αποφάνθηκε, μάλιστα, ότι αυτό δεν αποτελεί κάποια μορφή κατήχησης.
Το 2009 το ΕΔΑΔ είχε κρίνει ότι ο σταυρός είναι ενάντια στο δικαίωμα των γονέων να ανατρέφουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους και στο δικαίωμα των μαθητών στην ελευθερία θρησκεύματος.
Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες -ανάμεσά τους και η Ιταλία- άσκησαν έφεση στην απόφαση. Η τελική ετυμηγορία ήρθε την Παρασκευή.
Η Ιταλία δήλωνε ότι ο σταυρός αποτελεί και σύμβολο της χώρας.
Ήπιες αποβραδίς, καμάρι μου! Τι σχέση έχει ο όμιλος με το Σταυρό;
Τι σχέση έχει ο όμιλος με τις βάρκες της Νομαρχίας;
Δημοσίευση σχολίου