Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Απογραφή στοιχείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας


Δελτίο τύπου Γ. Παπαναστασίου  21-3-2011
  Με την απαραίτητη προϋπόθεση τα 33.510.000 ευρώ οικονομικών υποχρεώσεων να μην αποτελέσουν «άλλοθι» στασιμότητας έργων  και αντιαναπτυξιακής πορείας, ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου «Ζούμε Δυτικά» υπερψήφισε το απόγευμα της Δευτέρας την Απογραφή των περιουσιακών στοιχείων, των απαιτήσεων και υποχρεώσεων καθώς και των διαθέσιμων χρηματικών μέσων  που παρέλαβε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τις πρώην νομαρχίες Αιτωλ/νίας, Αχαΐας και Ηλείας.
   «Οι πολίτες περιμένουν έργο και όχι ανεξόφλητους λογαριασμούς» τόνισε στην παρέμβασή  του ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Παπαναστασίου καταθέτοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για ενδεχόμενη δημιουργία αρνητικού κλίματος σε ότι αφορά την χρηματοδότηση παρεμβάσεων που έχει ανάγκη η Δυτική Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή ο Γ. Παπαναστασίου έθεσε ερωτήματα για την εισροή χρηματικών πόρων οι οποίοι είτε ήδη οφείλονται είτε είναι θεσμοθετημένοι για την στήριξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως  η διεκδίκησή τους είναι η μοναδική λύση για την συνέχεια και την ουσιαστική παρουσία του θεσμού.
  «Θα είμαστε οι πρώτοι που θα αποδώσουμε εύσημα εάν και εφόσον αποδοθούν οι απαιτούμενοι πόροι προκειμένου η Περιφέρεια να ξεκινήσει από μηδενική βάση,  απαλλαγμένη από τις οικονομικές υποχρεώσεις που παρέλαβε» τόνισε  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, προσθέτοντας παράλληλα πως «Σε αντίθετη περίπτωση η παραγωγή του οποιουδήποτε έργου κρίνεται επισφαλής έως αδύνατη. Θα είναι τουλάχιστον  αδιανόητο αυτή η θητεία να χαρακτηριστεί ως αντιπαραγωγική, με μοναδικό επιχείρημα ή κριτήριο συμπεράσματος τα χρέη του παρελθόντος».
   Με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής που διεξήγαγε και συνέταξε την απογραφή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος του συνδυασμού Γιώργος Σκαρμούτσος διευκρίνισε αμέσως μετά ζητήματα που αφορούσαν επιμέρους σημεία χαρακτηρίζοντας ωστόσο την διαδικασία ως «θετικό στοιχείο» που προέκυψε από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» προκειμένου να υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη- στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό- αποτύπωση της εικόνας στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή (31-12-2010). Ο Γ. Σκαρμούτσος χαρακτήρισε ως αντικειμενική την παρουσίαση των στοιχείων της απογραφής, ωστόσο  λόγω του τεράστιου όγκου των δεδομένων, ενδέχεται να έχουν παραληφθεί στοιχεία τα οποία όμως δεν αλλοιώνουν σημαντικά την παραπάνω εικόνα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΙΕ ΚΑΛΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΛΑ; ΤΟΤΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ) ΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ; ΔΗΛΑΔΗ ΗΤΑΝΕ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΕΞΗΣ ΖΗΤΗΜΑ; ΠΟΣΟ ΧΡΕΟΣ ΑΦΗΣΕ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ , ΠΟΣΟΣ ΧΡΕΟΣ ΑΦΗΣΕ Ο ΣΩΚΟΣ ; ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΑΛΛΟΙΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΨΙΦΙΣΜΟΥΣ. ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ.