Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Γ. Παπαναστασίου για Ιόνια Οδό


Δελτίο Τύπου
Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για την Ιόνια Οδό
Την παράσταση των αρμοδίων εκπροσώπων του Υπουργείου Υποδομών καθώς και της κατασκευάστριας εταιρείας προκειμένου να δοθούν επαρκείς διευκρινήσεις και πλήρη ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη κατασκευής της Ιόνιας Οδού, ζήτησε κατά τη  διάρκεια συζήτησης του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28/2 στο Μεσολόγγι, ο επικεφαλής της παράταξης «Ζούμε Δυτικά» Γιώργος Παπαναστασίου.
   Είναι αδιανόητο -όπως είπε- να συζητείται ένα τόσο σοβαρό ζήτημα χωρίς να παρευρίσκονται στην αίθουσα οι παραπάνω εκπρόσωποι, καθώς επίσης να μην έχει προσκληθεί   και το Τεχνικό Επιμελητήριο.
   Ο Γιώργος Παπαναστασίου συμπλήρωσε παράλληλα πως τα ερωτήματα που έχουν ανακύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα είτε από την πορεία των εργασιών, είτε για τις διαδικασίες που μέχρι σήμερα ακολουθήθηκαν από την πλευρά των υπηρεσιών του ελληνικού δημοσίου, είναι αρκετά και επιβάλλουν αποσαφήνιση ως προς το περιεχόμενό τους.
   Η επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων των έργων σημείωσε είναι ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που μέχρι στιγμής προκαλεί έντονο προβληματισμό για τους όρους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται, ενώ ταυτόχρονα η διασφάλιση των συμφερόντων τόσο του ελληνικού δημοσίου όσο και των ίδιων των πολιτών, αποτελούν ζητούμενο προς αποφυγή νέων παλινωδιών.
   Η Ιόνια Οδός είναι αδιαπραγμάτευτο αίτημα όχι μόνο της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και   της Ηπείρου. Ωστόσο η σημερινή πορεία του έργου είναι απογοητευτική. Το Περιφερειακό Συμβούλιο σημείωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, με την ιδιότητα του ανώτατου θεσμικού οργάνου επιβάλλεται να έχει ενεργό πολιτικό ρόλο σε κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν τις μεγάλες υποδομές της Δυτικής Ελλάδας. Κατά συνέπεια, δεν θα πρέπει να περιορίζεται στην έκδοση ενός απλού ψηφίσματος, αλλά να επιδιώξει ή ακόμη και να απαιτήσει άμεση συνάντηση ουσίας με τον κ. Ρέππα, όπως άλλωστε είχε συμβεί κατά το παρελθόν με πρώην ομολόγους του. Η πρόταση περί διοργάνωσης σχετικής ημερίδας σημείωσε, δεν αποτελεί ουσιαστική διαχείριση, μιας και οι αντίστοιχου τύπου εκδηλώσεις (επικοινωνιακού χαρακτήρα κυρίως) έχουν πλέον εξαντληθεί.
 Το Υπουργείο Υποδομών υποχρεούται τόνισε ο Γ. Παπαναστασίου, να δώσει εξηγήσεις γιατί οι εργασίες σήμερα έχουν ανασταλεί στο μεγαλύτερο τμήμα του έργου, να διευκρινίσει τους όρους με τους οποίους θα συνεχιστούν στο μέλλον και να ξεκαθαρίσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: