Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ


Αγαπητοί μου συμπολίτες
Επιτρέψτε μου, με αφορμή τη ληστρική ενέργεια της ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο, να σα εκθέσω δύο λόγους για τους οποίους χάθηκε το Εφετείο και ακολουθούν και άλλα πολλά δεινά για την πόλη.
            Πρώτος λόγος είναι η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ
            Δεύτερος λόγος είναι η ΕΛΛΕΙΨΗ ΗΓΕΤΩΝ
            Και εξηγούμαι: {Οι «φίλοι» μας οι Τούρκοι από πολλά χρόνια τώρα ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ την κυριαρχία μας στο Αιγαίο, στην υφαλοκρηπίδα των νησιών, στον εναέριο χώρο μας,  στα Ίμια, στο Καστελόριζο, στη Θράκη κ.λ.π. Μετά το 1922 και το 1955 άρχισε η συρρίκνωση του Ελληνισμού, το κλείσιμο της Χάλκης, η αμφισβήτηση της Οικουμενικότητας του Πατριάρχη κ.λ.π. Και έτσι πρώτα με την αμφισβήτηση πέτυχαν πάρα πολλά ( γκρίζες ζώνες, ΑΟΖ, συνεκμετάλλευση  στο Αιγαίο) και έχει ο Θεός πόσα άλλα ακολουθούν.
            Και όλα αυτά γιατί άραγε; Απλούστατα, δεν είχαμε ΗΓΕΤΕΣ και δεν είπαμε ποτέ ΟΧΙ στους στρατοκράτες της Άγκυρας. Άλλοτε υποχωρούσαμε στην ανταλλαγή πληθυσμών, άλλοτε υποχωρούσαμε στην  τουρκοποίηση της Θράκης, άλλοτε δίναμε τον Οτσαλάν, υποχωρούσαμε στα Ίμια, τώρα στο Καστελόριζο και στα πετρέλαια του Αιγαίου, στη θάλασσα, στον αέρα και πάει λέγοντας. Και έτσι αυτοί μη υπαρχούσης αντίστασης τα παίρνουν όλα}.
            Κάτι παρόμοιο ισχύει και για το Μεσολόγγι.
            Χρόνια τώρα πολλοί «φίλοι» μας και γείτονες, ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ  την πόλη μας, την ιστορία της, τους αγώνες της, τον πολιτισμό της και όλα όσα έδωσε από την εμφάνισή της μέχρι σήμερα. Λοιδορούν το ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ, μιλάνε για ξεπερασμένες έννοιες, επιμένουν στο πληθυσμιακό καθεστώς, στο χρήμα, στο εμπόριο και στηρίζονται στην παρουσία οκτώ ( 8 ) βουλευτών ξένων προς το Μεσολόγγι. Μετά την παρουσία αιρετού Νομάρχη στη Νομαρχία (ήταν πάντα ξένος προς το Μεσολόγγι) άρχισε η αφαίμαξη των υπηρεσιών και των υπαλλήλων και έχουν μεγάλο κτηριακό συγκρότημα (σήμερα υπηρετούν περισσότεροι στο Αγρίνιο παρά στο Μεσολόγγι). Μας αφαίρεσαν περιοχές της επαρχίας μας ακόμη και το Γαλατά και συρρικνωθήκαμε εδαφικά και πληθυσμιακά. Παίρνουν σιγά–σιγά έδρες πανεπιστημιακές και κάνουν Πανεπιστήμιο,  κατείχαν  παράνομα την έδρα του ΚΤΕΛ ( εδώ έχουμε ένα καφενείο), παίρνουν το Εφετείο, ακολουθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο ..........και βάλε τι άλλο.
            Και όλα αυτά γιατί άραγε; Απλούστατα, γιατί δεν είχαμε ΗΓΕΤΕΣ, δεν είχαμε τους ανθρώπους που θα έκαναν γυαλιά – καρφιά τα Υπουργικά γραφεία και θα υπέβαλαν την ίδια ώρα τις παραιτήσεις τους. Ποιος θα τολμούσε να τα βάλει με το Μεσολόγγι που το σέβεται όλη η ανθρωπότητα; Θα βλέπατε για πόση ώρα θα ανακαλούνταν τα ληστρικά διατάγματα.
            Αν πάντως θέλει ο σημερινός Δήμαρχος να διασώσει την τιμή της πόλης και τη δική του αξιοπρέπεια,  ή να παραιτηθεί ή στις γιορτές Εξόδου να μην  καλέσει ούτε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φυσικά ούτε την πολιτική ηγεσία. ΟΛΟΙ τους μας εμπαίζουν και θα ακούσουμε να ....κλαίνε από τον Κήπο των Ηρώων για την ....Ιερή Πόλη και συγχρόνως να υπογράφουν καταστροφικά διατάγματα.

 To pyrofani

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου πολυ σωστη προσεγγιση..σε συγχαιρω..σιγα ομως μην παραιτηθει ο κατσουλης..τοσα χρονια προετοιμαζοταν γλειφοντας το πασοκ για αυτη την θεση..μετα θελει να παει παραπανω..οποτε τον συμφερει να τα χει καλα με το κατεστημενο του αγρινιου..αυτους τους ηγετες εχουμε

Ανώνυμος είπε...

σου εχω και καλυτερο φιλε μου!!!
να μην κανουμε φετος γιορτες εξοδου!!!να αναρτησουμε μαυρα πανο στην πυλη μεχρι την ανασταση...
ετσι για το γαμωτο...[κατσουλινο μην κλαψεις,θα σου φυγει το ριμελ...]
[αιτωλια]

Locus Publicus είπε...

O επίμονος βλακώδης τοπικισμός και η κυρίαρχη στον τόπο μας κρατικοκεντρική θεώρηση κάθε είδους ανάπτυξης αποτελούν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της σκέψης πολλών συμπολιτών μας.

Το Αγρίνιο κύριοι δεν αποτελεί παράδειγμα ανάλογο της Τουρκίας, ούτε βέβαια αναφέρεστε στον κινεζικό πολιτισμό. Το διπλανό χωριό είναι, το οποίο επίσης πάσχει απο υπανάπτυξη και ανεργία.

Μερικές επιπλέον κρατικές υπηρεσίες δεν πρόκειται να δώσουν ανάπτυξη στον τόπο μας. Το εφετείο πρέπει να είναι στο Αγρίνιο διότι εκεί απορροφείται όλος ο πληθυσμός της Αιτωλοακαρνανίας και εκεί πρέπει να εκδικάζονται στατιστικά και οι περισσότερες δικαστικές υποθέσεις. Το Μεσολόγγι με τη σειρά του δεν έχει ανάγκη το ελληνικό κρατικό τερατούργημα. Ας βρεί χρηματοδότες να φτιάξει και αρχαιολογικό μουσείο, και πινακοθήκη, και Omni theater για την ιστορία του, καθώς και όσες σχολές θέλει, χωρίς να έχει ανάγκη ούτε τα υποβαθμισμένα κα άχρηστα ΤΕΙ που έχουν τελείως απαξιωθεί, ούτε να εκλιπαρεί για ενα ακόμα άχρηστο ελληνικο πανεπιστήμιο. Το ίδιο ισχύει και για το Αγρίνιο. Η πόλη του Μεσολλογγίου δεν διαθέτει σήμερα ούτε εναν σινεμά, ούτε ενα θέατρο, ούτε κάν ενα σοβαρό βιβλιοπωλείο. Διαθέτει όμως άκρατη συναισθηματική ανοησία, προγονοπληξία και εναν ακατανόητο κομπλεξισμό. Ολα αυτά τα γνωρίζω απο κοντά.

Αυτή την ανοητη διαμάχη που καλλιεργείται με το Αγρίνιο την έχω βιώσει απο παιδί, έκτοτε έφυγα αλλά είναι ακόμα εκεί να μας τυραννάει. Η ιδεογική τσουβαλοποίηση, και ομογενοποίηση του ντόπιου πληθυσμού σε δύο ομάδες διαμάχης, τους "Αγρινιώτες" και τους "Μεσολλογγίτες", μου είναι προσωπικά αδιάφορη. Το μπλόγκ σας όμως την προβάλει επίμονα. Παρακαλώ σκεφτείτε το.

Με συμπάθεια,
Ενας συντοπίτης σας

http://locus-editorium.blogspot.com/2009/05/tierra-linda.html

http://locus-editorium.blogspot.com/2010/03/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

9.03 βρες μας εσυ χρηματοδοτες..παπαριες φιλε μου

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί φαινομενικά να έχεις δίκαιο. Όμως η ουσία του προβλήματος είναι στο δικό σας Αγρινιώτικο λόμπυ που προσπαθεί να τα πάρει όλα. Τι ζήτησε και δεν το έχει;Και επειδή είναι το κέντρο του νομού πρέπει να τα έχει όλα; Δηλαδή αν οι Αγρινιώτες ερχόταν στο Εφετείο στο Μεσολόγγι θα πάθαιναν τίποτε; Το ΄ίδιο και οι Λευκαδίτες κ.λ.π. Οι Ναυπάκτιοι γιατί να έρθουν στο Αγρίνιο και όχι στο Μεσολόγγι;
Ας πάρουμε το Αρχαιολογικό Μουσείο. Ποιος ο λόγος να γίνει στο Αγρίνιο που δεν έχει τίποτε από την περιοχή του και να μη γίνει στο Μεσολόγγιόπου όλα τα ευρήματα από την πλούσια σε αρχαιότητες περιοχή μας τα έχετε πάρει και τα κρατάτε σαν τους Εγγλέζους πεισματικά.
Αναγνωρίζουμε ότι έχετε πληθυσμό, οικονομία, εμπόριο, γιατρούς, εταιρίες αυτοκινήτων κ.λ.π. και επομένως εμείς στο Αγρίνιο τρέχουμε για όλα αυτά ενισύονας την οικονομία σας. Εσείς λοιπόν δεν έχετε καμία υποχρέωση σ' αυτή την πόλη που θέλετε να την αποψιλώσετε ή μάλλον να τη δείτε να αφανίζεται από το χάρτη. Αισθανεστε υπερήφανοι όταν μια πόλη δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις βασικές της ανάγκες και ζητάει από την πολιτεία αυτά που λένε οι νόμοιαφού καλώς ( κακώς για σας) είναι πρωτεύουσα; Όταν αγαπητέ φίλε υπήρχε Μεσολόγγι με Παλαμαίες Ακαδημίες, με Τρικούπηδες και Παλαμάδες, με Δικαστήρια και Εφετεία και πολλά άλλα, το Αγρίνιο δεν ήταν σημειωμένο ούτε στο χάρτη. Βρέθηκε να είναι στο κέντρο του νομού και αναπτύχθηκε και ευημερεί.
όμως δεν θα μπορεσει να νιώσει το μεγαλείο του Μεσολογγίου όσο κι' αν το πολεμούνε συνεχώς ακαόμη και ΟΛΟΙ οι βουλευτές του νομού.
Λοιπόν; και τι έγινε που θα γίνει Εφετείο στο Αγρίνιο;Τι θα γίνει που θα κάνετε Αρχ. Μουσείο; Μια τρύπα στο νερό. Ένα δεν θα μπορέσετε να κάνετε. Να πάρετε λίγη από τη λάμψη της Ιερής Πολιτείας και αυτό σας ενοχλεί. Ίσως δεν έμαθες στο σχολείο σου ότι " η μεγαλωσύνη εις τα έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα......." και κάτι τέτοιο λείπει από το Αγρίνιο που θέλησε να πάρει λίγη λάμψη και ο κ. Σώκος την ονόμασε " πρωτεύουσα πόλη". Οι Αγρινιώτες υπάλληλοι που υπηρετούν στο Μεσολόγγι φέρνουν μαζί τους και τον ......καφέ τους. Εγώ έρχομαι στο Αγρίνιο γιατί το αγαπώ για την πρόοδό του βλέπω τους συγγενείς και φίλους μου και πίνω καφέ στην πλατεία.
Αυτή τη διαφορά έχουμε εμείς. Λιγότερος σεβασμός στο Μεσολόγγι δεν βλάπτει

Locus Publicus είπε...

Aγαπητέ ανώνυμε β', προφανώς δεν απαντάς σε μένα, διότι δεν έχω να κάνω τίποτα με κανένα Αγρινιώτικο λόμπυ, και πίνω τον καφέ μου και στις δύο πόλεις κάθε φορά που τις επισκέπτομαι. Οι ήρωες του Μεσολογγίου είναι ήρωες όλων των Ελλήνων, τα υπόλοιπα βρίσκονται στα λίνκ που παραθέτω, όπου περιγράφω και την προσωπική μου σχέση με τις δύο πόλεις. Ζώ στην Αμερική. Και εδώ μου αρκεί να είμαι Ελληνας.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Locus σύμφωνώ 1000% με όσα αναφέρεις. Υπάρχει στην πόλη μας μια "παλιά" νοοτροπία που μόνο κακό μας κάνει τελικά...

Ανώνυμος είπε...

φιλοι locus kai focus 1.52 αφείστε την αυτογνωσία για αλλη ώρα..το διακύβευμα είναι τι ανηκει στο Μεσολογγι και τι οχι..Ειναι πρωτευουσα,εδρα η οχι;Δικαιουται να ζηταει το αγρινιο με ειρηνοδικειο μεχρι το 1934 και με διαφορα δικαστικης υλης ελαχιστη απο εκεινη του Μεσολογγιου..Το εφετειο ειναι θεσμος η οχι..τι ειναι αντιπροσωπια που θελει να παει στο Αγρινιο..Ειναι το Μεσολογγι διοικητικο κεντρο η οχι..Που αλλου στην ελλαδα υπαρχει τετοια αμφισβητηση οση του Αγρινιου απο το Μεσολογγι..και προσεξτε μιλαμε για την πιο ασχημη πολη της Ελλαδος,με μηδενικη ιστορια και αξιοθεατα..και ομως τα θελει ολα..και εχουμε εδω στην πολη καποιους κοπανους που το παιζουν αντικειμενικοι και με αυτογνωσια..που κανουν πως ειναι συναινετικοι και ουδετεροι..δεν μας λενε ομως τι συμφερον εχουν απο αυτο..μηπως λογοδοτουν στο κομματικο αρχηγειο του Αγρινιου..διοτι να σκεφτονται Μεσολογγιτικα αποκλειεται...ξυπνειστε Μεσολογγιτες και παρτε με τις πετρες καταρχην αυτους που το παιζουν συναινεση...ασκουν εντεταλμενη υπηρεσια

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΓΚΑΣ [ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ]ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΙΟΝ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ!ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ.