Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Εξοργιστικό !! Πληρώνουμε τα κολέγια των μπούληδωνΔΕΝ ΘA ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΠΟΤΕ!

Αποκλειστικό NewsIt: To δημόσιο πληρώνει τα (...εν Αθήναις) ιδιωτικά σχολεία των παιδιών των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών. Όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου παίρνουν επίδομα έως 15.000 ευρώ. Έγγραφο ντοκουμέντο αποκαλύπτει το NewsIt για τις ασυλόγιστες σπατάλες.
Εκατομμύρια ευρώ έχει διαθέσει ο κρατικός προϋπολογισμός (δηλαδή η τσέπη των φορολογουμένων) τα τελευταία 16 χρόνια, για να απολαμβάνουν τη φοίτηση στα ακριβότερα αμερικάνικα, βρετανικά και ιταλικά κολέγια, τα παιδιά των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών.
Αφορμή για την έρευνα του NewsIt ήταν ο εντοπισμός πρόσφατης απόφασης του υπουργείου Εξωτερικών την οποία και παραθέτουμε (ημερομηνία 01/02/2011, Αριθμός Πρωτοκόλλου 902), βάσει της οποίας ο Πληρεξούσιος Υπουργός Α, Κων/νος Μπίτσιος (πρέσβης και πρώην κυβερνητικό στέλεχος της ΝΔ) θα λάβει το ποσό των περίπου 8.800 ευρώ «για σχολικά δίδακτρα του έτους 2010-2011».


Ο κ. Μπίτσιος, ο οποίος σήμερα είναι ο Διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, μας επιβεβαίωσε το γεγονός διευκρινίζοντας πως, βάσει του νόμου που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια, αυτή η οικονομική συνεισφορά δεν αφορά μόνο τον ίδιο, αλλά όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών.
Το παράδοξο είναι πως, ενώ το συγκεκριμένο κονδύλι διατίθεται για τους υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου, έχει σταματήσει να χορηγείται στους διπλωμάτες που εργάζονται στο εξωτερικό, για τους οποίους ξεκίνησε η καταβολή του στις περιπτώσεις όπου στις χώρες που υπηρετούσαν, δεν υπήρχαν ελληνικά σχολεία και άρα τα παιδιά τους θα έπρεπε να φοιτήσουν σε κάποιο ξενόγλωσσο, ιδιωτικό σχολείο.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που μας έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, μόνο οι υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας ανέρχονται σε 1.173, ενώ τα δίδακτρα που πληρώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ποσοστό τουλάχιστον 50%, κυμαίνονται από 2.500 έως 12.000 ευρώ ανά οικογένεια.
Επομένως, μπορεί κανείς να καταλάβει πόσα «κολεγιόπαιδα» έθρεψε και εξακολουθεί να θρέφει το κράτος, δηλαδή ο λαός, που στερείται πλέον τα πάντα για να πληρώνει τις πολυτέλειες των εχόντων…
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και το Υπουργείο Εξωτερικών αποτελεί μια "φάμπρικα" εφάμιλλη εκείνης της Βουλής, μια high δηλαδή υπηρεσία του Δημοσίου, όπου βολεύονται, κατά κανόνα οι κανακάρηδες της αχρηστίας που μας κυβερνά δηλ. των πολιτικών "μας". Αυτή η συνομοταξία των πλαδαρών οικοτρόφων του δημοσίου δεν μπορεί να ευδοκιμήσει πουθενά αλλού εκτός του Δημοσίου, εξ ου και η ύπαρξη εκατοντάδων αχρήστων οργανισμών που δημιουργήθηκαν για τον παρασιτισμό αυτού του είδους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή τους και αίσχος τους. Αλλά καλύτερα είναι να μιλήσουν οι αδιόριστοι, οι απολυμένοι, οι συνταξιούχοικαι όλοι όσοι έχουν περικοπή μισθών και δεν μπορούν όχι μόνον στα κολέγια αλλά ούτε στα δημόσια σχολεία να στείλουν τα παιδιά τους.