Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

«Ημέρες Οργής και Αξιοπρέπειας» στο Μεσολόγγι


Τοποθέτηση Βασίλη Μπρούμα στο δημοτικό Συμβούλιο Ι.Π.Μεσολογγίου για το Εφετείο
           Αδίστακτη πολιτική συμμορία ληστών και ταλιμπάν του αγρινιωτισμού έχουν αποδειχθεί για μία ακόμη φορά και με τη στάση τους  για το Εφετείο οι τοπικοί  βουλευτές, ιδιαίτερα του κυβερνώντος κόμματος. Ενθαρρυμένοι  από το παράδειγμα της κυβέρνησης, το επικρατούν  κλίμα και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, έχουν αντιληφθεί ότι πλέον η αρπαγή – ληστεία κατά της κοινωνίας γενικότερα και του Μεσολογγίου ειδικότερα γίνεται ανεκτή και έχουν σπεύσει να αξιοποιήσουν πρώτοι το πνεύμα της νέας εποχής. Ο αγρινιώτικος λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Δεν νομιμοποιούνται να εκπροσωπούν το Μεσολόγγι,  γι’ αυτό πρέπει με κάθε  τρόπο να απομονωθούν, να εκδιωχθούν από την Ιερή Πόλη , ώστε να πάψουν τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου να αποτελούν  «κινητό διασυρμό» της υποτιθέμενης κοινοβουλευτικής του εκπροσώπησης. Έχουμε καταλάβει πλέον στα χέρια ποιών ανθρώπων βρίσκεται το Μεσολόγγι.
          Είναι προφανές ότι το ρήγμα στις σχέσεις των δημοτών μας με αυτούς τους εκπροσώπους του κατεστημένου τοπικού καθεστώτος μετατρέπεται ταχύτατα σε άβυσσο. Η βαθύτατη περιφρόνηση που δείχνουν αυτοί οι Αγρινιώτες πολιτικοί προς τα δικαιώματα και τη θέληση του Μεσολογγίου, η υπεροψία τους ότι τώρα πλέον μπορούν ατιμώρητα να λεηλατούν τα υπάρχοντα της Ιερής Πόλης, να της αφαιρούν κάθε ιστορική, θεσμική και κοινωνική κατάκτηση στους τομείς της δικαιοσύνης, της παιδείας, του πολιτισμού, της υγείας κ.λ.π  συνοδεύονται από την εμφάνιση μιας ιδιόμορφης βίας της εξουσίας, βαθύτατα αντιδημοκρατικής. Οι Αγρινιώτες πολιτικοί αδιαφορούν προκλητικά πλέον για κάθε ειρηνική, δημοκρατική έκφραση της μεσολογγίτικης δυσαρέσκειας  και αγανάκτησης – ψηφίσματα, πορείες, διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες. Θα αρχίσουν έτσι να εισπράττουν τις συνέπειες.
          Γινόμαστε μάρτυρες της τοπικής εφαρμογής του κυρίαρχου φρικτού δόγματος που κάνει την εμφάνισή του και στους εδώ ηγετικούς πολιτικούς κύκλους . Η περιφρόνηση των δικαιωμάτων και της θέλησης των δημοτών της  ιστορικής πρωτεύουσας, μιας ολόκληρης Ιερής Πόλης, ενός παγκόσμιου συμβόλου.  Ζαλισμένοι καθώς είναι οι δημότες από τη συμφορά που τους βρήκε δεν αντιδρούν με σφοδρότητα και βιαιότητα ανάλογη της επίθεσης που δέχονται. Αυτό αποθρασύνει τους επικυρίαρχους πολιτικούς. «Αδιαφορώ για το πολιτικό κόστος στο Μεσολόγγι» δηλώνουν αλαζονικά όταν η μεσολογγίτικη κοινωνία και όχι μόνο ξεσηκώνεται εναντίον της πολιτικής τους. Πρόκειται για ανατριχιαστικά ολοκληρωτική νοοτροπία, η οποία αφαιρεί από το δημοκρατικό πολίτευμα κάθε περιεχόμενο. Το μετατρέπει σε κενό κέλυφος. Η νομιμοποίηση μιας κυβέρνησης και των βουλευτών στις συνειδήσεις των πολιτών δεν απορρέει μόνο από την εκλογή τους  αλλά πρωτίστως από τη διαρκή προσπάθειά τους να διαπιστώνουν  τις διαθέσεις του λαού και να υπηρετούν  τα συμφέροντά του εναρμονιζόμενοι  με τη λαϊκή βούληση. Στη βία οδηγεί αναπότρεπτα το αποκρουστικό δόγμα «αδιαφορώ για το πολιτικό κόστος» που χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει βαθύτατα αντιλαϊκές και εν προκειμένω αντιμεσολογγίτικες πολιτικές. Οδηγεί στη βία επειδή αναιρεί θεμελιώδεις κανόνες της δημοκρατίας.
           Συνεχίζουν λοιπόν όλοι αυτοί να περιφρονούν, να  ταπεινώνουν το Μεσολόγγι, να διασύρουν κάθε έννοια μεσολογγίτικης αξιοπρέπειας. Αποφάσισαν να ξεπουλήσουν την Ιερή Πρωτεύουσα, την ιστορική κοιτίδα του νεοελληνικού έθνους, την κιβωτό της εθνικής παλιγεννεσίας. Δεν φτάνει η χρόνια εκ μέρους τους αμφισβήτησή της  ως πρωτεύουσας -  ιερού συμβόλου, δεν φθάνει που την  έχουν οδηγήσει μεθοδευμένα στη σημερινή θλιβερή από αναπτυξιακή σκοπιά κατάστασή της , τώρα περνούν και σε ανοικτές πράξεις πολέμου και λεηλασίας.  Ελπίζουμε να μην υπάρξει τώρα πια ούτε ένας Μεσολογγίτης ηγέτης που να τον εξαναγκάσουν να αναγνωρίσει «ντε φάκτο» την απαράδεκτη κατάσταση που πάνε να διαμορφώσουν. Ήρθε η ώρα να δούμε την ουσία, να αφήσουμε τις προφάσεις και τα προσχήματα αλλά και τα λάθη, τις αστοχίες και  τις πολιτικές ανοησίες του παρελθόντος. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ενδοτισμού πλέον, ιδίως της δημοτικής αρχής. Το Μεσολόγγι δεν πρέπει να υποκύψει στους εκβιασμούς που του ασκούνται. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή θα μας εκπλήξει με επίδειξη εθελοδουλίας και πως θα  προτιμήσει τα αξιώματα και την εξουσία από την υπεράσπιση της τιμής, της αξιοπρέπειας αλλά και των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και της ακεραιότητας  του δήμου. Οι πολιτικές  ενδοτισμού έχουν  ήδη συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις εκ μέρους των δημοτών του Μεσολογγίου, οι οποίοι είχαν περιπέσει μεν σε μια κατάσταση πολιτικής απάθειας αλλά τελευταία εμφανίζουν εντεινόμενες και διευρυνόμενες αντιδράσεις. Ελπίζουμε να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η δημοτική μας αρχή και στο κορυφαίο αυτό  τοπικό θέμα του Εφετείου που σχετίζεται με την αξιοπρέπεια του Μεσολογγίου σκέπτεται όπως και οι δημότες μας. Το Μεσολόγγι τώρα χρειάζεται ηγέτες αγωνιστές με ψυχή, με ανδρεία, με θάρρος, με πίστη και ηθική. Χρειάζεται τη φωνή και τη δράση πραγματικά ελεύθερων ανθρώπων. Όχι άλλα ανδρείκελα κομμάτων και ξένων βουλευτών. Η άρνηση του κυρίαρχου συστήματος να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της πόλης και οι αλλεπάλληλες επιθέσεις του εναντίον των δικαιωμάτων της, έχουν ήδη ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα την αφύπνιση των δημοτών και τη ριζοσπαστικοποίηση των αιτημάτων του διαμαρτυρόμενου Μεσολογγίου.
          Θεωρούμε την εξέλιξη και της  υπόθεσης  με το Εφετείο ως κραυγαλέα αδικία και ατιμία. Έσχατη πράξη δικής μας αξιοπρέπειας η παραίτηση σύσσωμου του δημοτικού  Συμβουλίου της πόλης. Βρισκόμαστε υπό κραυγαλέα αγρινιώτικη κατοχή. Σε έναν ακήρυχτο χρόνιο πόλεμο με διαρκείς στοχεύσεις εναντίον ανυπεράσπιστων στόχων, θεσμών, δικαιωμάτων, κατακτήσεων της πόλεώς μας. Μια σπίθα πλέον αρκεί. Με το Εφετείο βάζουν φωτιά στο φιτίλι. Στην ουσία πρόκειται για πράξη με εκρηκτικό πολιτικό περιεχόμενο. Ολόκληρη η πολιτική κλίμακα του Μεσολογγίου και των φίλων και συμμάχων του πρέπει να αντιδράσει, έστω και τώρα, με σφοδρότητα. Το πάθος είναι ήδη υπαρκτό στις μεσολογγίτικες ψυχές. Αντί ευγνωμοσύνης, αχαριστία. Αντί τιμής, απαξίωση. Αντί πίστης, προδοσία. Αντί αναγνώρισης και σεβασμού, περιφρόνηση. Αντί δικαίωσης, αδικία. Αντί αλήθειας, ψέμα και υποκρισία Αντί δημιουργικής ανάπτυξης, καταστροφή. Αντί εξύψωσης, ταπείνωση. Αντί ιδανικών, αρχών και αξιών, ψυχρός ρεαλισμός. Αντί αναζωογόνησης, εν ψυχρώ εκτέλεση. Αντί ανόρθωσης, κατάπτωση. Αντί χαράς, πίκρα, θλίψη και πόνος. Αυτοί είναι οι καιροί, αυτά είναι τα ήθη των επικυρίαρχων. Γι’ αυτά όμως θυσιάστηκαν οι Εξοδίτες; Αυτά τους αξίζουν; Ε, λοιπόν, όχι! Είμαστε κι εμείς εδώ.  Μια σπίθα, ένα σύνθημα ακόμα χρειάζεται για να πάρει φωτιά ολόκληρη η περιοχή. Να ξεσηκωθούμε όλοι κατά του πασοκικού – αγρινιώτικου καθεστώτος. Να τους προκαλέσουμε μια κρίση πανελληνίων διαστάσεων με δραματικές συνέπειες για τους ίδιους και τα σχέδιά τους. Είναι αναγκαία η αναζήτηση της υποστήριξης και της παρέμβασης φίλων και συμμάχων του Μεσολογγίου, στέλνοντάς τους επείγον  μήνυμα ότι το Μεσολόγγι κινδυνεύει να το «κατασπαράξουν» το καθεστώς του Αγρινίου και η κυβέρνηση Παπανδρέου.
           Ορίζουμε από σήμερα «Ημέρες Οργής και Αξιοπρέπειας» στο Μεσολόγγι μέχρι τις γιορτές Εξόδου. Την ημέρα εκείνη ή την επόμενη, παραίτηση σύσσωμου του δημοτικού Συμβουλίου, αν δεν έχει υπάρξει θετική εξέλιξη για την πόλη μας.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ, γιατί φωνάζεις και σε ποιόν ??? Αφού εμείς οι ίδιοι ψηφίζουμε αγρινιώτες βουλευτές, τι περίμενες ????...... Καλά μας κάνουνε μωρέ....... Αφού είμαστε σε λήθαργο από το πολύ το μαύρο....

Ανώνυμος είπε...

11.56 o γιατρος φωναζει γιατι σκεφτεται,ενεργει και πασχιζει μεσολογγιτικα..λειτουργει με συναισθημα και οχι με την λογικη των γλοιωδεστατων υποκειμενων που τρεχουν πισω απο τις βουλευτικες φουστιτσες.Αυτος ο ανθρωπος χωρις καιροσκοπισμο και φιλοδοξιες να ανεβει στα πολιτικα κλιμακια λεει ωμες αληθειες τις οποιες αποκρυπτει το κομματικο συναφι του Δημαρχου.Μπραβο του..Ειναι απο τους λιγους ανδρες στην πολη μας

Ανώνυμος είπε...

ESY GIATRE NA TA LES.... DEN MPOREI, KAPOIA STIGMH THA KSYPNHSOYME.(...MHN EINAI ARGA MONO DE KSERW...!!!!)
KALHMERA SAS.

Ανώνυμος είπε...

Βασιλη προχωρα μπας και βγουν απο τον ληθαργο οι Μεσολογγιτες.Ωστοσο στο Δ.Σ ,αποριας αξιο ειναι πως ανεχτηκατε τις παπαριες του ανεκδιηγητου αντιπεριφερειαρχη και δεν τον στειλατε με τις κλωτσιες στο αγαπημενο του αγρινιο.Αληθεια ο Μεσολογγιτης περιφερειακος συμβουλος κ. Πετροπουλος που κρυφτηκε παλι ? ποοφανως γλειφει παλι για καμμια θεση...

Ανώνυμος είπε...

Εσεις που τώρα βλέπετε ότι ένας μη που ΈΓΙΝΕ ΠΟΙΟ ΠΟΛΎ ΑΠΌ ΜΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗΣ,γιατί του δώσατε μόνο 804 ψήφους;.Εμείς που ακολουθήσαμε το Μέτωπο θα είμαστε κοντά στον Γιατρό μήπως και μας φέρει την λύτρωση.Οι λαδοκατσούληδες με τα ταξίματα, μας έφαιραν στον πάτο ας κοιτάξουμε ΤΏΡΑΝΑ βγούμε . Αύριο όλοι λοιπόν στο ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΒΛΈΠΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΧΕΙΣ ΧΑΜΕΝΟ ΜΠΡΟΥΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ..........

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη ο ψυχακιας Μπρούμας, λέει οτι η εξοδος έγινε για το εφετειο.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΤΕ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ?ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΕ.ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ....ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ...ΠΩ ΠΩ ΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΑΡΤΕΤΟ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ.ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ?ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΡΕΙ?ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ...

Ανώνυμος είπε...

6.30 να ερθουνε οι μονοεδρικες και θα τον φατε μονοεδρικα βουκολοι αγρινιωτες