Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΕΣ ΤΟΥ (ΜΕΡΟΣ Β)

Είδαμε μέχρι τώρα ότι οι προφάσεις που προβάλλονται απ’ το καθεστώς και τις υποτακτικές του θεραπαινίδες, όσον αφορά την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του τομέα αυτοδιοίκησης και δημόσιας διοίκησης και αντικατάστασης του «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ» απ’ τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», ότι είναι έωλες και απατηλές και εξυπηρετούν και άλλες σκοπιμότητες πέραν αυτών της ματαιοδοξίας και της επίκλησης δήθεν των οικονομιών κλίμακος, όπως απεδείχθη προηγουμένως.
Εξίσου σοβαρός λόγος προβάλει η ανάγκη βολέματος των ημετέρων στελεχών που επανδρώνουν το νέο καθεστώς «Παπανδρέου» και μάλιστα υπήρξε τέτοιος διαγκωνισμός μεταξύ των τοπικών στελεχών στην Αιτωλοακαρνανία για το ποιος θα βολευτεί ως υποψήφιος που ο τ. Νομάρχης Σώκος, ενώ ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του από βραδύς, παρόλο που δεν πρόσκειτο στο νέο αρχηγό, καθότι ήταν αφιερωμένος στον οίκο του Άκη στο πλευρό του οποίου γαλουχήθηκε στα ένδοξα χρόνια του Σοσιαλισμού και στην κρίσιμη αναμέτρηση Γιώργου – Βενιζέλου έστεκε δίβουλος, αναμένοντας τυχοδιωκτικά προς τα πού θα κλείνει η πλάστιγγα για να πάρει θέση, γεγονός που το φύλαγαν οι προεδρικοί, την επομένη το πρωί διεψεύσθη η υποψηφιότητά του, γεγονός που τον μάνιωσε σε τέτοιο βαθμό που χοροπηδούσε και ποδοπατούσε το κάδρο του αρχηγού του σε έξαλλη κατάσταση, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.
Αλήθεια ο Σώκος που επί χρόνια ήταν ο εξ απορρήτων του Άκη, δεν είχε αντιληφθεί τίποτα για τις μίζες και τα όπλα, ή ήξερε την τεχνογνωσία και την κράτησε για πάρτη του όπως το πολιτικό καλφούδι στο πλευρό το Άκη ο Μωραΐτης; Μήπως ο Σώκος γνώστης των κανονιών του Άκη φεύγοντας για τη Μακεδονία ως αγγιτάτορας υπερ-περιφερειάρχης διορισμένος αυτός ο θιασώτης της εμβάπτισης στα λαϊκά νάματα και του εθελοντισμού, όπως κοκορεύεται, βάρεσε κανόνι στη Νομαρχία, αφήνοντας πίσω του στάχτη και κουρνιαχτό με τον δύσμοιρο Αντωνόπουλο να περιφέρεται μέσα στα χαλάσματα και τα αποκαΐδια, αφού το κανόνι του Σώκου ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια ευρώ που συγκριτικά η διαχείριση του προκατόχου του Σταμάτη, που ο Σώκος είχε ξελαρυγγιαστεί να συκοφαντεί ως κακοδιαχειριστή, δεν ξεπέρασε το επίπεδο του λιανοτούφεκου. Ίσα ίσα ένα εκατομμύριο!
Χαριτολογώντας οι νομαρχιακοί λένε ότι ο Σώκος φεύγοντας πήρε μαζί του και την πόρτα! Μάλιστα οι πιστωτές της Νομαρχίας προχώρησαν σε δύο τουλάχιστον κατασχέσεις των λογαριασμών της Νομαρχίας στην ΑΤΕ και μηδένισαν το ταμείο φεύγοντας ο Σώκος!
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σώκος δεν περιορίστηκε μόνο στο λαμπικάρισμα του ταμείου, αλλά υπήκοντας στο αυτοκρατορικό σύνδρομο του Οκταβιανού ο οποίος μετακίνησε όλο τον πεδινό πληθυσμό της Αιτωλίας και ίδρυσε την Νικόπολη, έτσι και ο περί ου ο λόγος, μετακίνησε 62 δημοσίους υπαλλήλους, δηλαδή πάνω απ’ τους μισούς, απ’ τις Νομαρχιακές Υπηρεσίες του Μεσολογγίου στο Αγρίνιο, με άθλιες μεθοδεύσεις και αλχημείες του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», παρανομώντας κατάφωρα και αφήνοντας το Διοικητήριο στο Μεσολόγγι κενό από υπαλλήλους, με όλες τις διαλυτικές επιπτώσεις στη λειτουργία των υπηρεσιών, προς δόξαν του εξορθολογισμού και της αξιοκρατίας που διατείνονται ότι διαπνέονται τα έργα των θεραπαινίδων του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».
Και ενώ όλοι οι νεοέλληνες πανηγυρίζουμε και θριαμβολογούμε για την εφαρμοζόμενη απόλυτη δημοκρατική αποκέντρωση και εν τη πράξει την επιβράβευση της λαϊκής κυριαρχίας, μέσα απ’ την περιφερειακή καταξίωση και εξαντλούμεθα σε ένα πανηγύρι εκλογικό για την διεύρυνση και εμπέδωση της δημοκρατίας, αίφνης εμφανίζεται απ’ το πουθενά ο αγγιτάτορας, προϊστάμενος του εκλεγμένου περιφερειάρχη ο υπερ-περιφερειάρχης διορισμένος απ’ την κυβέρνηση. Και όλο το δημοκρατικό πανηγύρι πάει στα χαμένα, φρούδες οι προσδοκίες. Η κεντρική εξουσία περιπαίζει τον λαό με όλες αυτές τις εκλογικές παράτες, αλλά την κρίσιμη στιγμή παίρνει τα μέτρα της, αφού δεν εμπιστεύεται την λαϊκή ωριμότητα και αξιοσύνη και τοποθετεί αρχηγό τον εκλεκτό της κομματικής καμαρίλας, τον κάθε τύπου Σώκο. Να τον χαίρεται!
Π.Α.
Μέτωπο Ελεύθερων Δημοτών

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πεστα ρε Μπρουμα, πέστα!
Που λιβανιζαν το Σωκο μερα νυχτα τοσα χρονια.
Α ρε λαε της Αιτωλοακαρνανιας, εχεις τους αρχοντες που σου αξιζουν...

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν τους είδες τους γλύφτες πάνω στη εξέδρα των επισημων; Ποιος ήταν ο τελετάρχης κ. Αντωνόπουλε για την 25η Μαρτίου και γιατί δεν ζητάς εξηγήσεις από αυτούς που διόρισες την ημέρα αυτή και άφησαν τους κομματικούς ινστρούχτορες να ανέβουν στην εξέδρα δίπλα στον Αγρινιώτη Υφυπουργό; Θα μας δώσεις απάντηση ή φοβάσαι.

Ανώνυμος είπε...

Όταν θα βγάλετε τον Σώκο βουλευτή με αστρονομικό ποσοστό να δούμε τι δικαιολογίες θα βρείτε;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 12:48 έχεις δίκιο. Ο Σώκος μέσα στο Μεσολόγγι θα σαρώσει...
Αφού είμαστε για γέλια μωρέ.Πρώτα τους ψηφίζουμε και μετά γκρινιάζουμε. (καλά κάνουνε μωρέ οι φούληδες και μας κοροιδεύουν...)

Ανώνυμος είπε...

Παιδι του σωκου ο Κατσουλης.Μαυριστε τους.Ηπολη πρεπει να ανασανει

Ανώνυμος είπε...

11.42 <> δεν είναι ο Μπρούμας

Ανώνυμος είπε...

ΠΑ ειναι Παναγιωτόπουλος Ανδρέας