Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Η απαγόρευση του ...σταχτοδοχείου

Έλεγχοι για την τήρηση του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος γίνονται συστηματικά από τη Δημοτική Αστυνομία και μάλιστα δις ημερησίως. Προχτές μάλιστα βγήκε για έλεγχο μεικτό κλιμάκιο με την παρουσία υπαλλήλων της Δνης Υγιεινής. Επειδή όμως, ως γνωστόν, του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει, η αντίσταση των  πατριωτών συνεχίζεται κανονικά σε όλα τα μέτωπα. Τα ντουμάνια αρχίζουν μετά τις 11 το βράδυ που θεωρείται ότι δεν υπάρχει άμεσος φόβος ελέγχου, με τη μέθοδο του ''ποτηριού με το παγάκι''. Διότι τα σταχτοδοχεία εξαφανίστηκαν μεν, αλλά αντικαταστάθηκαν με ποτηράκια με παγάκι για το σβήσιμο της γόπας.
Εδώ που τα λέμε, σε τέτοια οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, αν διώξουν και τους πότες που κατά τεκμήριο είναι καπνιστές, θα βάλουν λουκέτο, τα μπαράκια κυρίως . Ας κάνουν όλοι υπομονή, ένας μήνας χειμώνας έμεινε, σε λίγο θα βγουν τραπεζάκια και θαμώνες έξω και θα βολευτούν όλοι, καπνιστές και μη.
Επεισόδιο έγινε πρόσφατα σε καφενείο της Κατοχής όπου έκαναν το λάθος να μπουν για έλεγχο οι αρμόδιοι υπάλληλοι και έπεσαν ...μαγκουριές από ηλικιωμένους θεριακλήδες, οι οποίοι ζουν στον κόσμο τους και λογικό είναι να μην έχει κανείς την απαίτηση να γίνουν ξαφνικά, από τη μιά μέρα στην άλλη, ... Αγγλοσάξωνες ευγενείς.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ:
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΤΑΣΑΚΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ Ή ΤΑ ΧΑΡΤΟΜΑΝΔΗΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ Ή ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ (ΑΗΔΙΑ) ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥΣ Ή ΤΟ ΟΥΖΟ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Όπως και να έχει εξαιρετικό το άρθρο!
Με χιούμορ και μεταφέρει την πραγματικότητα όπως πράγματι είναι.

Ανώνυμος είπε...

...NAI MWRE, TO TSIGARO MAS MARANE.
POTE O ELLHNAS DEN THA GINEI "EYRWPAIOS". DE XREIAZETAI ALLWSTE... EDW STO ELLADISTAN ISXYOYN ALLA METRA KAI ALLA STATHMA.

Ανώνυμος είπε...

"Αν σε ενοχλεί το τσιγάρο μου, πέρασε έξω κύριε..." Αν για κάποιους αυτό λέγεται δημοκρατία, εμένα μου φαντάζει περισσότερο ως φασισμός. Αλλά στην Ελλάδα πάντα μεταφράζαμε τα δικαιώματα μας ως υποχρεώσεις των άλλων και τις υποχρεώσεις μας ως μη υπάρχουσες. Γίνεται να μας γ..σει κι άλλο το ΔΝΤ? Ίσως κάποια στιγμή βάλουμε μυαλό... Αστειέυομαι για την τελευταία πρόταση