Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Στο top 10 των ακινήτων το Μεσολόγγι

Στη χρυσή δεκάδα των ελληνικών ακινήτων προς αξιοποίηση βρίσκεται το Μεσολόγγι σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ. Μαζί με γνωστά επώνυμα φιλέτα όπως το Ελληνικό, το Πρασσονήσι και η Αφάντου της Ρόδου, η Ανάβυσσος, ο Καϊάφας, το Βαθύ Σάμου,  οι Αλυκές Ζακύνθου και οι Μελιτιαίοι της Κέρκυρας, αποτελούν  το ''καλάθι'' που θα δοθεί σε ιδιώτες. Στο πρώτο χαρτοφυλάκιο βρίσκονται περί τα 80-100 ''φιλέτα'' τα οποία βρίσκονται στο στάδιο εκτίμησης της εμπορικής τους αξίας.
Δεν ξέρουμε ακόμη ποιά ακριβώς σημεία της περιοχής μας θεωρούνται από τους εκτιμητές ιδιαίτερης εμπορικής ή τουριστικής αξίας, αλλά επιβεβαιώνονται παλιότερες δημοσιεύσεις μας περί της ανάγκης αξιοποίησης σημείων τα οποία  επί δεκαετίες βρίσκονται όμηροι στα χέρια ολίγων, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια και διαπλοκή της πολιτείας τα καταπατούν και τα χρησιμοποιούν για ίδιον όφελος.
Στο στάδιο αυτό η Εθνική Τράπεζα έχει αναλάβει το συντονισμό της μελέτης συνεπικουρούμενη από άλλες μεγάλες τράπεζες και οργανισμούς, διερευνώντας σε πρώτη φάση ποιά από τα κίνητα αυτά είναι ''καθαρά'', να μην έχουν προβλήματα δηλαδή με χρήσεις γης.
Να δούμε μήπως η κρίση που βιώνουμε αποβεί μακροπρόθεσμα σε όφελος τελικά για την περιοχή μας μέσω προσέλκυσης επενδύσεων, καθότι τις εποχές των ''παχιών αγελάδων'' δεν είδαμε να γίνεται απολύτως τίποτα. Αρκεί η όποια επένδυση, εάν και όποτε έρθει, να μην θεωρήσει ότι δίνει χάντρες και καθρεφτάκια σε ιθαγενείς της μπανανίας, αλλά να πρόκειται για σοβαρή δουλειά και με προοπτική βάθους χρόνου.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι,ναι,ναι....ειδικά στα Μπακαριά το τετραγωνικό έχει παραπάνω και απο την περιοχή του Αστέρα Βουλιγμένης!!!

Ανώνυμος είπε...

12.45 μάθε πρώτα πως λέγεται σωστά η συνοικία και μετά εκφέρεις άποψη και ειρωνικά σχολιάκια

Ανώνυμος είπε...

1:35, το "τα" στη λέξη προσκολλήθηκε και καθιερώθηκε με τον καιρό.Βόλευε και η προφορά,ενώ π.χ.δεν έγινε μία λέξη "Ηπλώσταινα",αλλά παραμένουν δύο "η Πλώσταινα".
Πολλά έχουν καθιερωθεί,αλλά είναι λάθος. Π.χ. στα Μ.Μ.Ε., συχνά βλέπεις και ακούς τη φράση "οι έγκυες γυναίκες",ενώ είναι οι έγκυοι(βλ.παράμετροι,μέθοδοι κ.λ.π.)
1:35 σ΄ αφιερώνω την εξής,άκρως δημοκρατικότατη,ατάκα του ηθοποιού Κλίντ Ίστγουντ: "οι απόψεις είναι σαν την κ...τρυπίδα,όλοι έχουν από μία!!!

Sebastian είπε...

2.38 ΑΚΡΙΒΩΣ!! ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕΣ!! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΙΑ ''ΑΠΟΨΗ'' ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΕΙΣ. ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ ΑΣΧΕΤΕ: ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΘΕΜΑ Ή ΑΡΘΡΟ. ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΑ ''ΤΑΜΠΑΚΑΡΙΑ'' ΛΕΓΟΤΑΝ Η ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ''ΤΑΜΠΑΚΟ'', ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΔΗΛΑΔΗ, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΠΝΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΞΕΡΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ !!!

Ανώνυμος είπε...

Τις αποθήκες καπνού τις είχε Αγρινιώτης????

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑς ?
ΤΟ ΑΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΠΑΚΑΡΙΑ ή ΤΑΜΠΑΚΑΡΙΑ?

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ...
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ
ΓΑΛΑΤΑΣ
ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΙ
ΜΠΟΧΩΡΙ
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΛΠ

ΝΑ ΧΑΡΩ ΕΓΩ ΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ..
Υ.Γ.
αν κανένα \ς το παίζει υπεράνω και προοδευτικός τύπος , τον φιλοξεν'ω μία εβδομάδα για διακοπές στο σπίτι μου ..
ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΤΕΞΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ από τους γειτόνους από τα (ΤΑ)ΜΠΑΚΑΡΙΑ) ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥ....ΤΟΥ ΧΑΡΙΖΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

10:54 ΔΗΛΑΔΗ "ΣΑΛΟΝΙΚΗ" ΚΑΙ "ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ",ΚΑΤ' ΕΣΕ,ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΘΙΞΑΜΕ ΤΑ ΤΑΜΠΑΚΑΡΙΑ,ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ,ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΗΛΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΘΙΚΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΚΑΡΙΑ,ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ "ΓΝΗΣΙΟ" ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΑΧΑ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ!
ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ,ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΘΑ ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ.
ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ(Καλλονή,Συνοικισμός κλπ.)ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΟΝ ΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΕΛΑΝΕ ΤΟΥΣ "ΒΛΑΧΟΥΣ" ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΒΡΑΧΩΡΙ.
ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΧΩΡΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΥΦΑΡΠΑΖΕΙ ΟΛΑ.
10:54 ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΚΑΙ "ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ" ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΟΥΖΑΚΙ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ.ΜΑΚΡΙΑ,ΟΜΩΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ "ΤΣΙΓΑΡΙΛΙΚΙΑ",ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ "ΚΑΕΙ" ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΠΑΚΑΡΙΑ.....

Sebastian είπε...

6.23 ΒΛΑΚΟΥΛΗ, ΠΕΣ ΤΑ ΟΠΩΣ ΘΕΣ. ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ ΔΕ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΓΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΑΦΟΡΜΗ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΩΘΕΙΤΕ , ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.