Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Έπεσαν οι μάσκες της κυρά Σοφίας

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο της κυρά Σοφίας, της Βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει εισήγηση σε παγκόσμιο συνέδριο οπαδών του ακραιφνούς Αγρινιωτισμού. Η κυρά Σοφία αποκαλύπτεται:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου προωθείται από το υπουργείο Οικονομικών η συγχώνευση όλων των Δ.Ο.Υ  κάθε νομού σε μία, με έδρα την πρωτεύουσα του νομού. Ο κανόνας αυτός δεν μπορεί να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, γιατί υπάρχουν ιδιαιτερότητες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, τον μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας, η συγχώνευση όλων των Δ.Ο.Υ σε μία με έδρα το Μεσολόγγι δεν θα αποτελούσε θετική εξέλιξη.
Καταρχήν ο δήμος Αγρινίου είναι ο μεγαλύτερος δήμος του νομού, συγκεντρώνει το 50% περίπου των κατοίκων του, και σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει πληθυσμό 96.321 ενώ το Μεσολόγγι 35.431 κατοίκους. Επιπλέον, ο δήμος Αγρινίου είναι το γεωγραφικό κέντρο του νομού. Πιθανή έδρα μίας ενιαίας έδρας στο Μεσολόγγι, από το οποίο πολλές περιοχές του νομού απέχουν πλέον των 100 χλμ., θα είχε σαν συνέπεια μετακινήσεις πολύ μεγαλύτερου αριθμού πολιτών και σε μεγαλύτερες αποστάσεις, γεγονός που όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη, αλλά έχει σημαντικό κόστος για την τοπική και εθνική οικονομία.
Ο δήμος Αγρινίου είναι το εμπορικό και οικονομικό κέντρο του νομού Αιτ/νίας, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, σε σύνολο 18.443 επιχειρήσεων - μελών του Επιμελητηρίου, περισσότερες από 9.000 δραστηριοποιούνται στα όρια του δήμου Αγρινίου. Στη Δ.Ο.Υ Αγρινίου υποβάλλονται 40.000 δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, οι πράξεις έναρξης  υπερβαίνουν τις 800, διακοπής τις 900, μεταβολών δραστηριότητας τις 4.500, απόδοσης ΑΦΜ τις 2.500 και μεταγραφών τις 1.000 ετησίως.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  1. Εάν προτίθεται το Υπουργείο να διατηρήσει δύο Δ.Ο.Υ στο Νομό Αιτ/νιας, μίας με έδρα το Μεσολόγγι και μίας με έδρα το Αγρίνιο;  ''
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατόπιν τούτων ερωτάται και η κυρά Σοφία: Κυρά Σοφία μας δεν αισχύνεστε όταν δηλώνετε ότι το Αγρίνιο αποτελεί το μισό του Νομού; Δεν μας λέτε αν βάλατε  το χεράκι σας σε αυτό με το άνευ προηγουμένου έγκλημα του Καλλικράτη και αντί να κρύβεστε και να απολογείστε στους πολίτες του Νομού και στην κεντρική διοίκηση, μας το πλασάρετε ως επιχείρημα για να παραμείνει η ΔΟΥ στο Αγρίνιο; Ποιοί φρόντισαν να ξεκοκαλίσουν και να αποσυνθέσουν την επαρχία Μεσολογγίου, αποσπώντας και προσαρτώντας τον βόρειο ορεινό της χώρο στο Αγρίνιο και τον ανατολικό της στη Ναύπακτο;  Γιατί δεν μας λέτε για την νέα απογραφή και την μείωση του πληθυσμού στον νομό γενικότερα αλλά και στο λατρεμένο σας Αγρίνιο; Μήπως το κείμενο, σας το υπαγόρευσε ο εκλεκτός του κόμματός σας Δήμαρχος Αγρινίου κύριος Μοσχολιός, διότι βλέπουμε τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα περί εμπορικού και οικονομικού  κέντρου κλπ κλπ, δηλαδή στοιχεία  που προκαλούν θυμηδία μιας και όχι μόνο δεν  ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα  μόλις  στην πόλη του Αγρινίου λόγω οικονομικής κρίσης τους τελευταίους μήνες έχουν κλείσει πάνω από 100 επιχειρήσεις.
Επειδή το επιχείρημα περί ''γεωγραφικού''  κέντρου επαναλαμβάνεται κατά κόρον, πως υπολογίζετε τις αποστάσεις; Μόνο στον άξονα Αμφιλοχία - Αγρίνιο - Μεσολόγγι; Την επαρχία Ναυπακτίας την ξεχνάτε επιλεκτικά; Για υπολογίστε τον χρόνο και όχι τα χιλιόμετρα που χρειάζεται για να έρθει κάποιος από την Αμφιλοχία (με το νέο δρόμο) και την ορεινή Ναυπακτία, στο Μεσολόγγι και αντίστοιχα στο Αγρίνιο και θα δείτε ποιό είναι το ''χρονικό'' κέντρο του νομού. Γιατί πλέον, κανείς δεν μετράει χιλιομετρικές αποστάσεις αλλά τον χρόνο που χρειάζεται για να φτάσει στον προορισμό του.
Φυσικά δεν είδαμε την ίδια πρεμούρα και σε άλλα ζητήματα φλέγοντα για το Μεσολόγγι, έτσι για να δικαιολογείτε και τον τίτλο της βουλευτού όλου του νομού, πλην κάποιων παραστάσεων εργασίας για να βγάλετε την υποχρέωση.
Τέλος δεν μας λέτε αν θα βάλετε τα χρήματα από την τσέπη σας για να πληρωθεί το κόστος της διατήρησης δεύτερης ΔΟΥ στο νομό, όταν οι δημοσιονομικές περικοπές είναι απαραίτητες και η πρόθεση του Υπουργείου για την διατήρηση μίας ΔΟΥ ανά πρωτεύουσα νομού, σαφέστατη. 
Κυρά Σοφία μας με τα χρήματα των άλλων και εμείς κάνουμε τους τσάμπα μάγκες και ικανοποιούμε τα τοπικιστικά σύνδρομά μας.
Και για να μη νομίζετε ότι είμαστε εμπαθείς τοπικιστές με σοβινιστικά σύνδρομα, θα σας πούμε ΝΑΙ, ας παραμείνει και η ΔΟΥ Αγρινίου, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Δεν έχουμε τέτοια κολλήματα..
Π.Μ. Κοντραφούλης

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τον προδοτικό ρόλο των 8 βουλευτών του Αγρινίου. Λαλίστατοι όλοι τους για τα συμφέροντα του Αγρινίου τι στιγμή που συνέβαλαν όλοι στο να γίνει το Αγρίνιο μισός νομός. Αλλά νομίζετε ότι θα περάσουν καλά οι Θεστιείς, οι Μακρύνειοι κ.λ.π. Θα το καταλάβουν αλλά θαείναι αργά. Όσο για την Σοφούλα και τον Κουρουμπλή κ.λ.π. που υπέγραψαν την διαμαρτυρία, το έκαναν για τα κορόϊδα που τους ψηφίζουν. Απλές κοτούλες είναι και γαλοπούλες που τις παίρνουν με το καλάμι και τους οδηγούν στο κοτέτσι. Δεν υπάρχει πνω τους τσίπα από αξιοπρέπεια. Γελοία υποκείμενα σε μια βουλή γελοίων προσώπων.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή με την απογραφή το Μεσολόγγι έφτασε το Αγρινίο;
Πάτε καλά;

Ανώνυμος είπε...

2.42 με την απογραφη πηρες τον μπουλο διοτι μας τα ειχες σκοτισει με την πολη των 150.000 κατοικων και λοιπα...Παρα τη προσαρτηση τοσων Δημων βγηκες λιγοτερο απο την απογραφη του 2001 και γελαει και το παρδαλο κατσικι..Τελικα εξεφτελιζονται ολοι αυτοι που απεργαζονται σχεδια για την πρωτευουσα πολη και εχουν συρει ενα νομο στην απαξιωση και την μιζερια.Πασοκοσοφια θα φας μαυρο που θα ειναι ολο δικο σου

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι ρε παιδιά... αγρινιώτισα είναι, (εκλέχτηκε ΚΑΙ με Μεσολογγίτικους σταυρούς) και πολύ καλά κάνει και υποστηρίζει την
.."συμπρωτεύουσα" !!! Αλλίμονο από μας που δεν είμαστε ικανοί να εκλέξουμε ΕΝΑΝ Μεσολογγίτη βουλευτή. Ότι πει το κόμμα παιδιά... !!!!

Ανώνυμος είπε...

παιδια ο κοσμος δεν περιστρεφεται γυρω απ το μεσσολογγι!οταν το καταλαβετε θα ναι πολυ καλυτερα τα πραγματα για ολο το νομο!δεν φταινε οι αλλοι παντα για τα χαλια της πολης σας!παραδειγματιστειτε απ τη ναυπακτο!

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ''ΨΩΜΙ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑ''

Ανώνυμος είπε...

κ μετα απ αυτο...οι ψηφοφοροι "προβατα" του ΠΑ.ΣΟΚ στο δημο Μεσολογγιου δεν θα της βαλουν σταυρο?...αφου οτι τους πουν κανουν!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ!! ΠΕΙΤΕ ΟΞΩ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΥΡΑ ΚΑΠΝΟΡΙΖΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Σοφούλα μας αν δεις ψηφο απο εμας να μας φτυσεις.Ενας αγανακτισμένος οπαδος του Πασοκ