Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Σκοτεινά ανδρείκελα υποκινούμενα με μπροστάρη τον γεροσκουλαρικά Δήμαρχο Μπουτάρη προσπαθούν να φιμώσουν τον Μίκη

Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

Με κάλεσαν να μιλήσω σε συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Η απάντησή μου υπήρξε θετική. Επικοινώνησα με τον Πρύτανι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του πρότεινα να πάρει μέρος και αυτός στη συγκέντρωση, πράγμα που δέχθηκε και μάλιστα με συγκίνηση και ιδιαίτερο ενθουσιασμό.
Όλα πήγαιναν ομαλά, έως σήμερα το πρωί που δημοσιοποιήθηκαν τα σχετικά με την συγκέντρωση. Ευθύς αμέσως, πρώτος ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν παραχωρεί την Πλατεία. Χωρίς αιτιολογία. Δεύτερος ο Πρύτανις με ... δελτίο τύπου και όχι με απ' ευθείας επικοινωνία μαζί μου ή με τους διοργανωτές, όπως θα ήταν φυσικό αν πράγματι υπήρχε κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα, δηλώνει ότι τον ... ξεγέλασαν «ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο της εκδήλωσης» και κατόπιν τούτου αρνείται να συμμετάσχει. Τρίτος υποψήφιος ομιλητής μου δήλωσε ότι αδυνατεί να πάρει μέρος, γιατί επιστρέφοντας στο σπίτι του βρήκε δεκάδες υβριστικά και απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα.
Δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι σε λίγο θα υπάρξουν διαδοχικά νέα εμπόδια με στόχο τη ματαίωση της παρουσίας μου στην Θεσσαλονίκη. 
Παλαιότερα, επί εποχής βασιλευομένης Δημοκρατίας, που είχα το ίδιο πρόβλημα κάθε φορά που σκόπευα να πάω στην Θεσσαλονίκη, γνώριζα το Κέντρο από το οποίο εκπορεύονταν οι απειλητικές προειδοποιήσεις. Σήμερα όμως, σε συνθήκες Δημοκρατίας, αδυνατώ να καταλάβω με ποιο τρόπο συντονίστηκαν ο Δήμαρχος με τον Πρύτανι και γιατί στρέφονται εναντίον μου, μιας και μόλις χτες ήμουν βέβαιος για τα φιλικά τους αισθήματα απέναντί μου.
Εν πάση περιπτώσει δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω σε κείνες τις εποχές, που η Εξουσία με αντιμετώπιζε σαν πολίτη β΄ κατηγορίας.
Η πλατεία Αριστοτέλους υπήρξε πάντοτε έως τώρα χώρος πολιτικών και άλλων εκδηλώσεων και δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανένα να μου στερήσει το δικαίωμα  που απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι.
Μ.Ε.Δ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μικη ακομα και μεις που γυριζαμε μαγνητισμενοι γυρω σου σαν νασουνα ο Ηλιος και μεις οι πλανητες , απορουμε γιατι επιμενεις να γινεις σεληνη!
ΔΗ.ΜΠΕΡ

Ανώνυμος είπε...

Ο προθυμότατος Κουβέλης που "επέβαλε" στο ΠΑΣΟΚ τον Μπουτάρη τι έχει να μας πεί. Να βγάλει και ανακοίνωση η λαλίστατη (κατ'επιλογήν) τοπική οργάνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ελευθέριος... Βενιζέλος

Σφυράκιον είπε...

"Ψάχνοντας λίγο καλύτερα το θέμα της συγκέντρωσης του Μίκη Θεοδωράκη στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, είδαμε ότι υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις στη συγκεκριμένη πλατεία. Μάλιστα, ο Μπουτάρης, αμέσως πρότεινε ως χώρο συγκέντρωσης το Λευκό Πύργο ή μια άλλη πλατεία και δήλωσε ότι ούτως ή άλλως αυτός το μόνο που μπορεί να κάνει με τη δημοτική του αστυνομία, είναι να του δώσει κλήση... Όμως, ο Μίκης μάλλον προσπαθεί να φτιάξει ότι διώκεται από τις κατοχικές δυναμεις. Σε αυτές, όμως, δεν συμπεριλαμβάνει το ιερατείο, την αστυνομία, τις τράπεζες, που είναι και οι πραγματικοί εχθροί μας. Παίζει, λοιπόν, έναν αποπροσανατολιστικό ρόλο προκαλώντας σύγχυση και προσπαθώντας να διασπάσει το κίνημα. Γι'αυτο ας είμαστε όλοι λίγο πιο προσεχτικοί..."