Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Οι "τεμπέληδες" Έλληνες βάζουν τα γυαλιά στους Γερμανούς

Οι Γερμανοί εργάζονται λιγότερο, ενώ δεν παράγουν περισσότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, παρότι συνταξιοδοτούνται αργότερα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η “Le Monde” και καταρρίπτουν το μύθο που “έπλασε” η Γερμανίδα Καγκελάριος για “δουλευταράδες Γερμανούς και τεμπέληδες Έλληνες”.
Ο οικονομολόγος Πατρίκ Αρτούς, επικεφαλής του Ινστιτούτου Natixis, που πραγματοποίησε τη σχετική μελέτη, “πριν καταλήξει κανείς στο συµπέρασµα ότι τα προβλήµατα των οικονοµιών του ευρωπαϊκού Νότου οφείλονται στην οκνηρία, είναι χρήσιµο να ρίξει µια µατιά στους αριθµούς”.
Σύµφωνα µε στοιχεία του Οργανισµού Οικονοµικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το 2009 ο µέσος όρος εργασίας στη Γερµανία ήταν 1.390 ώρες, όταν στην Ισπανία ήταν 1.654, στην Πορτογαλία 1.719 και στην Ελλάδα 2.119!
“Ακόµη και εάν το όριο συνταξιοδότησης είναι µεγαλύτερο στη Γερµανία (65 έτη τώρα και 67 στο µέλλον) η πραγµατική µέση ηλικία συνταξιοδότησης είναι η ίδια. Οι Γερµανοί συνταξιοδοτούνται στα 62,2,οι Ισπανοί στα 62,3, οι Πορτογάλοι στα 62,6 και οι Ελληνες στα 61,5. Οι Γάλλοι βρίσκονται πιο κάτω, καθώς κατά µέσο όρο συνταξιοδοτούνται στο 60όέτος της ηλικίας τους”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γάλλος οικονοµολόγος.
Ακόμη, η κατά κεφαλήν παραγωγικότητα στη Γερµανία βρίσκεται στα ίδια επίπεδα µε την κατά κεφαλήν παραγωγικότητα στη Νότια Ευρώπη.
Όσον αφορά στην ωριαία παραγωγικότητα των Γερµανών, βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό µέσο όρο, αλλά δεν είναι µεγαλύτερη από αυτήν των Ελλήνων.
Η δύναµη της γερµανικής οικονοµίας κρύβεται στην καινοτομία, κατά τον Αρτούς. Το Βερολίνο διαθέτει το 2,82% του ΑΕΠ στην έρευνα και την ανάπτυξη όταν η Μαδρίτη ή η Λισαβώνα µόλις το 1,38%.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σ΄αυτούς τους Ελληναράδες/δουλευταράδες, φαντάζομαι πως περιλαμβάνονται:

α- όλα τα αργόμισθα κομματόσκυλα που γυρνάνε από το πρωΐ έως το βράδυ στα καφενεία και στα ουζερί, αμοιβόμενοι μάλιστα με επιδόματα βαρειάς κι επικίνδυνης εργασίας...

β- οι χιλιάδες αναλφάβητες κυρίες που δεν πάτησαν στις δημόσιες υπηρεσίες, που ψηφοθηρώντας, τις διόρισαν τα κόμματα εξουσίας και βγήκαν στα 40 και 45 τους συνταξιούχες με 80,000 ευρώ εφάπαξ και 1650 χ 14 σύνταξη.

γ- οι χιλιάδες των χιλιάδων 40χρονοι και 50χρονοι προϊόντα της βιομηχανίας παραγωγής συνταξιούχων "Σώματα Ασφαλείας", εν ονόματι της αστείας επετηρίδας...

δ- οι συνταξιούχες, από τα 20 ή 25 ή 30 χρόνια τους, ανύπαντρες ή διαζευμένες κόρες δημοσίων υπαλλήλων...

ε- οι αμέτρητοι πρόστυχοι, ψευδο-ανάπηροι συνταχιούχοι...

Ο κατάλογος μπορεί να επιμηκυνθεί όσο θέλουμε...

Ανώνυμος είπε...

6: 26 η αποψη μου ειναι οτι αυτο που λες ειναι η εξηγηση που ψαχνουμε ή κανουμε πως δεν τη βλεπουμε , για την αθεραπευτη αυτη χρεωκοπια που ζουμε ...d