Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ο Ερασιτέχνης την πάτησε

Σε μεγάλο φιάσκο οδηγήθηκε η σύμβαση για την εξόρυξη ζεολίθου στα Πετρωτά του Έβρου.
Με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη ακυρώνεται η σύμβαση για την απ’ ευθείας μίσθωση του λατομείου Ζεόλιθου στα Πετρωτά - Τριγώνου που είχε υπογραφεί ακριβώς πριν από ένα μήνα από το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Θύμιο Σώκο και τον εκπρόσωπο της εταιρίας Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
 Η υπόθεση, αναφέρουν πληροφορίες από δημοσιογραφικούς κύκλους της Μακεδονίας, ξεκίνησε το Μάρτιο του 2011, όπου σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των εισαγωγών ζεόλιθου, δόθηκε με απευθείας ανάθεση έργο, την στιγμή που δεν είχε τις απαραίτητες άδειες με αποτέλεσμα ο αρμόδιος Υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης στη συνέχεια να ακυρώσει αυτή την απόφαση μερικές μέρες πριν και συγκεκριμένα στις 14 Ιουνίου.
Εξαιτίας της απόφασης του διορισμένου πολιτικού, δημιουργήθηκε μεγάλο θέμα ηθικής και νομικής τάξης, γιατί ανταγωνιστές της εταιρείας που θεωρούν ότι πλήττονται τα συμφέροντα τους από μια τέτοια απόφαση και είναι αντίθετη στις θέσεις του πρωθυπουργού περί διαφάνειας, φρόντισαν, αναφέρουν οι πληροφορίες, να ενημερώσουν το γραφείο του πρωθυπουργού.
Εάν όλα τα παραπάνω είναι αληθή τότε ο πρωθυπουργός θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον του διορισμένου πολιτικού στην περιοχή, την ώρα που ο πρώην περιφερειάρχης Μακεδονίας Θράκης (Ψωμιάδης) εξέπεσε του αξιώματος του για μια απόφαση του για την οποία τα δικαστήρια τον έκριναν ένοχο.

Η απόφαση έχει ως εξής:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ................................
...............................................................................................Αρ. Πρωτ.: Δ8-Β/Φ6.14.15/οικ.13795/2444
                                                                  ΑΠΟΦΑΣΗ
ΘΕΜΑ: Ακύρωση της με αρ. πρωτ. 906/22.3.2011 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης σχετικά με αίτημα για απευθείας μίσθωση λατομείου βιομηχανικού ορυκτού (ζεολίθου) σε δημόσια έκταση στην περιοχή του Δ.Δ. Πετρωτών, Δήμου Τριγώνου, Ν. Έβρου από την εταιρεία Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:…κλπ, κλπ
…5. Κατόπιν των ανωτέρω κατά παράβαση νόμου ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης επιλήφθηκε της από 26/1/2011 αίτησης θεραπείας που άσκησε η εταιρεία Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. και εξέδωσε την με αρ. πρωτ. 906/22.3.2011 απόφαση περί αποδοχής της και ακολούθως την με αρ. πρωτ. 940/24.3.2011 απόφαση, με την οποία εγκρίθηκε η απευθείας μίσθωση του υπόψη δημόσιου λατομικού χώρου στην εταιρεία Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., επανεξετάζοντας κατ’ ουσία την υπόθεση και παρεκκλίνοντας από όσα κατά ουσιαστική κρίση είχε αποφανθεί η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την απόφαση επί της ενδικοφανούς προσφυγής. Επισημαίνεται ότι σε κανένα σημείο του σκεπτικού ή του διατακτικού της απόφασης επί της αίτησης θεραπείας δεν μνημονεύεται η, προσβαλλόμενη, απορριπτική του αιτήματος για απευθείας μίσθωση με αρ. πρωτ. 3034/17.6.2009 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η οποία δεν ανακαλείται ρητά.
6. Στο πλαίσιο του κατασταλτικού ιεραρχικού ελέγχου που προβλέπεται στο άρθρο 8 του Ν. 3200/1955, το οποίο έχει, κατά τα ανωτέρω, εφαρμογή και στην περίπτωση των Γενικών Γραμματέων Περιφέρειας, και ήδη, σύμφωνα με τις μεταβατικές και τελικές διατάξεις του Ν. 3852/2010, των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ο εκάστοτε αρμόδιος Υπουργός, εν προκειμένω η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δύναται και αυτεπαγγέλτως να ακυρώσει παράνομη πράξη των οργάνων αυτών μέσα σε προθεσμία τριών μηνών από την έκδοσή της.
                                                  ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Ακυρώνουμε, για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας, την με αρ.πρωτ. 906/22.3.2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης ΔιοίκησηςΜακεδονίας – Θράκης, με την οποία έγινε αποδεκτή η με αρ. πρωτ. 192/26.1.2011 αίτηση θεραπείας της εταιρείας Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ& ΣΙΑ Ο.Ε. και δόθηκε εντολή στην αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απευθείας μίσθωση του εν λόγω δημόσιου λατομικού χώρου από την εταιρεία Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. βάσει του άρθρου 11 παρ. 1 του Π.Δ. 285/1979, καθώς και κάθε άλλη πράξη που εκδόθηκε σε εκτέλεση αυτής.
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Ιωάννης Μανιάτης

***σσ. : Εμείς δεν πιστεύουμε ότι ο πολιτικός ανήρ έκανε τέτοιο ατόπημα. Άφησε βέβαια κάτι φέσια σε εργολάβους και άλλους επαγγελματίες στην Νομαρχία αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα έκανε κάτι τόσο τραβηγμένο. Εξάλλου, κατά δήλωσή του, είναι ερασιτέχνης της πολιτικής και ας είναι διορισμένος...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δηλωνει ερασιτεχνης της πολιτικης ο ανθρωπος που από το 1981 που βγηκε το πασ0κ ασχ0λειται με την πολιτικη αποκλειστικα και επαιρνε και το μισθο του από την υπηρεσια που δε δουλεψε ποτε αποπου πηρε και τη συνταξη του ετσι για τον καφε του κατι ψιλα και εμεις παθαινουμε καθε μερα σοκ σα δε ντρεπετε μας θεωρει βλακες ασ τολμησει να ξαναζητησει ψηφο μαυρο θα φαει θα τοφυσαει και δε θα κρυωνει δεν το σωνουν τα τσιρακια του