Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για την εκδήλωση στην Αιτωλοκαρνανία

Σε Τριχωνίδα και Ορεινό Βάλτο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ. Αρνητικοί οι βουλευτές του. Στον αέρα η παρουσία Πεταλωτή. Δεν έρχεται ο Καρχιμάκης.
Σήμερα Παρασκευή το απόγευμα έως και αύριο Σάββατο ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μέλη της Κυβέρνησης θα βρεθούν στην Αιτωλοακαρνανία. Ειδικότερα το σοσιαλιστικό κλιμάκιο έρχεται για την Τριχωνίδα και τον Ορεινό Βάλτο.
Στο κλιμάκιο προγραμματίζεται να συμμετάσχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ωστόσο τις τελευταίες ώρες διακινείται και η πληροφορία ότι ενδέχεται να ακυρωθεί η παρουσία του. Παράλληλα επρόκειτο να έρθει και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης αλλά αιφνίδιος προσωπικός λόγος ματαίωσε την παρουσία του. Στο κλιμάκιο θα μετέχουν ,οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραΐτης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Κουτσούκος και οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης, Σταύρος Λαμπρινίδης, και Γιώργος Σταυρακάκης.
Η επίσκεψη αυτή οργανώνεται από την ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ , έχει ανακοινωθεί και δρομολογηθεί από καιρό, ωστόσο τελικώς λαμβάνει χώρα σε μία ιδιαίτερη πολιτική συγκυρία. Έρχεται σε μια ώρα που το κίνημα των «αγανακτισμένων» διαμαρτύρεται ειρηνικά στις πλατείες, οι ακρότητες σε βάρος πολιτικών συνεχίζονται (χθες σε βάρος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ.Πεταλωτή γεγονός που προβλημάτισε και για τη σημερινή του παρουσία στην Αιτωλοακαρνανία), και στην Κυβέρνηση οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη (με τελευταία τη χθεσινή επιστολή των 16 βουλευτών μεταξύ των οποίων και δύο Αιτωλοακαρνάνων).Με αφορμή την επίσκεψη του κλιμακίου, οι «αγανακτισμένοι» του Αγρινίου πάντως αποφάσισαν «ειρηνική» συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17:00 στην Πλατεία Συντριβανίου.
Αρνητικοί οι βουλευτές
Εξάλλου σε βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews διάχυτος είναι ο προβληματισμός (έως και η ενόχληση) για τη σκοπιμότητα αλλά και επιμέρους χαρακτηριστικά της επίσκεψης ενώ από πολλές πλευρές και στο εσωτερικό του κόμματος τονίζεται ότι «δεν είναι ώρα για φιέστες» αλλά για εκδηλώσεις ουσίας «που σημαίνει συγκεκριμένες προτάσεις για την Αιτωλοακαρνανία». Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Βουλευτής Π.Κουρουμπλής πρότεινε την παρουσία της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη ώστε να τοποθετηθεί για τα αντισταθμιστικά που διεκδικεί η Αιτωλοακαρνανία. Με τη σειρά του ο βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός το πρωι (μιλώντας στον Δυτικά FM) για την επίσκψη κάνοντας λόγο ,μεταξύ άλλων, για απαξιώση των βουλευτών που δεν ρωτήθηκαν και για εκδήλωση χωρίς πολιτική στόχευση. Ο ίδιος όπως και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσουν το παρόν σήμερα.
Αναμένεται λοιπόν με ενδιαφέρον τι θα ειπωθεί για το περιβάλλον αλλά και για την ανάπτυξη της υπαίθρου στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα στον ορεινό Βάλτο και συγκεκριμένα στο Αυλάκι. Στο χωριό συναντώνται γεωγραφικά οι τέσσερις Περιφέρειες, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς, Ηπείρου και Θεσσαλίας και στην εκδήλωση έχουν κληθεί εκπρόσωποί τους. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ.Κατσιφάρας ωστόσο καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει για το ποιοι θα εκπροσωπήσουν τις όμορες Περιφέρειες.
Στην Τριχωνίδα
Ειδικότερα σύμφωνα με το πρόγραμμα το κλιμάκιο το απόγευμα θα επισκεφθεί τη Βιομηχανία παραγωγής αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών ΑΝΘΗΡ ΑΕ στη Μεγάλη Χώρα-Νεάπολη Αγρινίου (17.00-17.30 ), θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό και θα ξεναγηθεί στην Τριχωνίδα (18.00-18.30). Στις 19:30 – 21:30 στην Τριχωνίδα (Δουγρί «Ίριδες») θα διεξαχθεί ημερίδα-τηλεοπτική εκπομπή με θέμα «περιφερειακή και αγροτική ανάπτυξη – πράσινος τουρισμός -εναλλακτικές πηγές ενέργειας » . Θα συμμετάσχει το κλιμάκιο και μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πούλ Νύρουπ Ράσμουσεν, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζο Λάϊνεν και ο Πρόεδρος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάρτιν Σούλτς. Σημειωτέον ότι υπήρξαν και επικριτικές φωνές ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση θα γίνει καφετέρια σε έναν χώρο που να σχετίζεται με το περιβάλλον όπως το ΚΕΠΕΤΡΙ.Ωστοσο σύμφωνα με διοργανωτές οι τεχνικές ανάγκες της εκδήλωσης δεν επέτρεπαν αυτή να λάβει χώρα σε άλλο σγημείο.
Στον Ορεινό Βάλτο
Σύμφωνα με το πρόγραμμα το κλιμάκιο αύριο Σάββατο 4 Ιουνίου θα επισκεφθεί τον Ορεινό Βάλτο και αρχικά θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αμφιλοχίας στο Περδικάκι κάτι που δεν προβλεπόταν στο αρχικό πρόγραμμα. Εν συνεχεία θα επίσκεφτεί στο Περδικάκι μονάδα με προστατευόμενα άγρια Άλογα , στα Βρουβιανά τυροκομική μονάδα και στη θέση «ΔΑΦΝΟΖΩΝΑΡΑ-ΣΑΝΙΔΙ» 8.5 MW του Αυλακίου το υδροηλεκτρικό έργο της Τέρνα Ενεργειακή που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Ανάπτυξης, πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» (11:00). Στις 12:00 – 13:00 στην (προσφάτως κατασκευασμένη από την Τέρνα) κεντρική πλατεία Αυλακίου θα λάβει χώρα η σύσκεψη με θέμα «η ανάπτυξη της Υπαίθρου» με Φορείς Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
www.agrinionews.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σα δεν ντρε΄πονται που θέλουν να κάνουν επισκέψεις και μάλιστα σε χωριά όπου ο κόσμος λιμοκτωνεί. Λίγη τσίπα δεν τους έμεινε; Ο λαός να τους υποδεχτεί με κλειστά τα σπίτια τους.

Ανώνυμος είπε...

το γράφουν οι αγρινιώτες στα μπλόγκ τους! τα τραπέζια που έτρωγαν και έπιναν ο Μωραϊτης και η παρέα του στο Αυλάκι, τα πλήρωνε η ΤΕΡΝΑ! τα κλαρίνα της διαπλοκής συνεχίζουν το τσάμικο! ε ρε γλέντια, μάσες , ξάπλες και φούμες! μπράβο παλικάρια και εις ανώτερα!