Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Η Τήλος ζει και μας καθοδηγεί!

''Παραφράζοντας το γνωστό σύνθημα, γινόμαστε κοινωνοί μιας πραγματικότητας που αφορά αυτό το μικρό νησί δυτικά και πλησίον της Ρόδου, όπου ο περιβόητος Δήμαρχός του, κάποιος κύριος Αλιφέρης, φίλος του κυρίου Ραγκούση, έγινε ονομαστός τον περασμένο χρόνο, λόγω της πρωτοβουλίας του να πάρει τη ρηξικέλευθη απόφαση και να εκτελεί γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Αν και δεν γνωρίζουμε αν και πόσους γάμους «τοιούτους» πραγματοποίησε ο εν λόγω Δήμαρχος, εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι δημιούργησε μεγάλο θόρυβο γύρω απ’ το όνομά του και το νησί του. Όμως προκύπτει το αδήριτο ερώτημα περί της σκοπιμότητας αυτής της πρωτοβουλίας, καθότι ενώ ο περιβόητος Δήμαρχος έκανε τα τρελά του για αποπροσανατολισμό, συγχρόνως είχε βάλει το χέρι βαθιά στο ταμείο του Δήμου με αποτέλεσμα να φαντάζει σε πρώτο πλάνο ο Δήμος της Τήλου, ως ένας απ’ τους πλέον υπερχρεωμένους Δήμους της χώρας. Έτσι το Υπουργείο Οικονομικών έστειλε οικονομικό επιθεωρητή ο οποίος ερεύνησε και πρότεινε να κατασχεθεί η προσωπική περιουσία του περιβόητου Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων του, ώστε να καλυφθεί ένα μέρος της ζημιάς που υπέστη ο Δήμος της Τήλου.

Η πρόταση του οικονομικού επιθεωρητή που για την ιστορία το όνομά του θα πρέπει να γραφτεί με χρυσά γράμματα, ονομάζεται κύριος Καρυωλάκης, είναι πρόταση ρηξικέλευθη και για πρώτη φορά εκστομείται. Όμως αντιμετωπίζει έναν αμείλικτο πόλεμο από όλο το σκυλολόι των Δημάρχων ανά την Ελλάδα, καθότι όλων αυτών τρίζει η καρέκλα τους, αφού το 75% των Ελλαδικών Δήμων είναι υπερχρεωμένοι σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ραγκούση. Μάλιστα η υποστήριξη των ατασθαλιόντων Δημάρχων είναι υπερκομματική, αφού και ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Παυλόπουλος, είχε παίξει άσχημο παιχνίδι στους Δημάρχους εκμαυλίζοντάς τους υποσχόμενος αμνηστία πράγμα που τήρησε, μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία το 2004 για πρώτη φορά, με αντάλλαγμα τις περικοπές των χρηματοδοτήσεων των Πασοκικών Δήμων βάζοντάς τους προ του διλήμματος, είτε περικοπή χρηματοδότησης, είτε διαχειριστικός έλεγχος και μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη. Αλλά η ιστορία των λεγόμενων κατ’ ευφημισμόν υπερχρεωμένων Δήμων, οι οποίοι στην ουσία είναι λεηλατημένοι απ’ τους πρώην Δημάρχους δεν τελειώνει εδώ, αφού ο νέος άρχων του Υπουργείου Εσωτερικών, ο πρώην γαλακτοπώλης Ραγκούσης, με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» του έχει δημιουργήσει τέτοιο μπάχαλο στις δημόσιες υπηρεσίες που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Έχει κατά το κοινώς λεγόμενο «χαθεί η μπάλα». Επικρατεί πλήρες αλαλούμ, αφού αναφερόμενοι μόνο στο θέμα των μετατάξεων των Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ ο Καλλικράτης προβλέπει το ζήτημα των μετατάξεων εκτεταμένα και σε βάθος, τώρα μόλις μετά από ένα πεντάμηνο απ’ την εφαρμογή του, ο διαβόητος Ραγκούσης τολμά να μιλάει για αναγκαιότητα ψήφισης νέου νόμου περί μετατάξεων στο Δημόσιο, προς δόξαν της αξιοπιστίας και της εγκυρότητος του Καλλικράτη.

Αν αναφερθούμε επιδερμικά στα οικονομικά των Δήμων, εκεί επικρατεί πλήρες χάος. Ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών εκτιμά ότι τα οικονομικά ανοίγματα των Δήμων προσεγγίζουν τα 20 δισ. περίπου και απ’ ότι φαίνεται οι Δήμοι έχουν καλύψει την χρηματοδότηση για πάνω από 2 χρόνια, και με την δυσμενή οικονομική συγκυρία αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το παραμύθι τελείωσε όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις των Δήμων.

Όταν του ζητούνται χρήματα ο Ραγκούσης παραπέμπει στο ΕΣΠΑ το οποίο όπως λέει ο ίδιος θα διαχειριστούν οι Δήμοι και έτσι θα προκύψουν έσοδα. Ζήσε Μάη μου! Όμως ας έλθουμε στα δικά μας ζητήματα, καθότι δεν είναι μόνο οι Δήμοι αλλά και πολλές πρώην Νομαρχίες όπως π.χ. της Αιτωλ/νίας την οποίαν ο πρώην Νομάρχης Σώκος εγκατέλειψε με άνοιγμα 21 εκατομμύρια ευρώ και προωθήθηκε ως υπερπεριφερειάρχης – αγκιτάτορας στην Κεντρική Μακεδονία για να μεταλαμπαδεύσει και εκεί τα φώτα της α-χρηστής διαχείρισης και τα πορίσματα της δικής του έμπνευσης οικονομικής τεχνοτροπίας.

Τα ελλείμματα της πρώην Νομαρχίας Αιτωλ/νίας έχουν συμπεριληφθεί μαζί με τα κατά πολύ μικρότερα του Νομού Αχαΐας και του Νομού Ηλείας και επιβαρύνουν μονοσήμαντα τον προϋπολογισμό της νέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος συμποσούμενα σε 31 εκατομμύρια ευρώ, καθιστώντας την προβληματική εν τη γεννέση της και ανίκανη να κάνει έργο πλέον, οι δε ισχυρισμοί του νυν Περιφερειάρχη Κατσιφάρα, ότι το χρέος είναι διαχειρίσιμο είναι προφάσεις εν αμαρτίαις Σώκου.

Επίσης το οικονομικό άνοιγμα του νέου Δήμου Μεσολογγίου εκτιμάται σε 14 εκατομμύρια ευρώ κατανεμημένο κατά τέως Δήμο ως εξής: Στο Μεσολόγγι 9 εκατομμύρια με υπόλογο τον Αναγνωστόπουλο, στο Δήμο Αιτωλικού 2 εκατομμύρια με υπόλογους τους Γαλανοφραγγούληδες και 3 εκατομμύρια ευρώ στο Δήμο Οινιαδών με υπόλογο τον Αλετρά. Προκύπτει κατόπιν τούτου το αμείλικτο φιλοσοφικό ερώτημα: Όλοι αυτοί οι δημοτικοί άρχοντες ήταν κακοδιαχειριστές απ’ τη γέννησή τους ή έγιναν απ’ την έλλειψη πρόνοιας του νόμου του Καποδίστρια; Θέλουμε να πιστεύουμε το δεύτερο, καθότι ο Καποδίστριας με 12χρονη θητεία προήγαγε την αναξιοκρατία και την έλλειψη διαφάνειας και επέτρεπε τις αυθαιρεσίες και την μονολιθική παντοδυναμία του Δημάρχου με συνέπεια το σημερινό κατάντημα των Δήμων και των Νομαρχιών.

Ηθικός αυτουργός λοιπόν της κακοδαιμονίας των Δήμων και των Νομαρχιών είναι ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και εμπνευστής του Καποδίστρια Παπαδόπουλος, ο οποίος όχι μόνο δεν τύπτεται συνειδησιακά για το κατάντημα που έφερε στους Δήμους της χώρας, αλλά επαίρεται κιόλας ότι αποτελεί την χρυσή εφεδρεία των πολιτικών δυνάμεων σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τύπο. Άλλωστε εκτιμάται ιδιαίτερα από τον Κ. Μητσοτάκη και τους επιγόνους του πιθανώς και για τον ρόλο του στην παράδοση του Οτσαλάν στους δημίους του μαζί με τον Πάγκαλο. Να όψεται! Πάντως σε κάθε περίπτωση ο διαχειριστικός έλεγχος αποτελεί τη λύδια λίθο για την απάλειψη κάθε πονηρής ενέργειας εις βάρος των οικονομικών των Δήμων από μέρος των δημοτικών αρχόντων, οι οποίοι από υπηρέτες του Κοινού, έχουν εξελιχθεί σε ενδημική λοιμική κάστα και μάστιγα.''
Μέτωπο Ελεύθερων Δημοτών 
Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: