Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Απανωτά τροχαία στο Περιθώρι

Δυο μόλις ημέρες μετά το προχτεσινό ατύχημα και νέο τροχαίο  απόψε λίγο μετά τις 9.00 μμ, στο γνωστό επικίνδυνο σημείο του Περιθωρίου, εκεί που έχουν χάσει τη ζωή τους και έχουν τραυματιστεί οι περισσότεροι ίσως όσων  εμπλέκονται σε ατυχήματα στο νομό μας.  Δεν περνάει εβδομάδα σχεδόν να μην ακούσουμε ότι στο εν λόγω σημείο κάτι δυσάρεστο έχει συμβεί. Καλά, οι μεν διερχόμενοι πεζοί και εποχούμενοι, που σταματάνε για νερό, καλαμπόκια, φαγητό κλπ στη στροφή αυτή, είναι γνωστό ότι δεν προσέχουν, περιφέρονται και συμπεριφέρονται λες και βρίσκονται σε υπαίθρια λαϊκή αγορά. Οι αρμόδιοι που γνωρίζουν το πρόβλημα, μετά από τόσα δυστυχήματα και θύματα, γιατί δεν τοποθετούν έστω δυο φανάρια εκατέρωθεν του κόμβου, να αναβοσβήνουν συνεχώς στο κίτρινο, να προειδοποιούν όσο είναι δυνατό, τους οδηγούς να μειώνουν λίγο ταχύτητα ;
Όσοι έρχονται από Αντίρριο, μετά τη διέλευση και τις στροφές της  βορειοανατολικής Βαράσοβας όπου είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσπεράσουν, βρίσκουν ευκαιρία σε αυτό το χειρότερο και πιο επικίνδυνο σημείο του δρόμου που πλαταίνει λόγω της στροφής προς Εύηνο, για να προσπεράσουν αντικανονικά, αυξάνοντας ταχύτητα και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά. Μέχρι να ολοκληρωθεί η Ιόνια οδός, πολλοί συνάνθρωποί μας προβλέπεται να διαβούν την Αιώνια οδό ακόμη.
Τραγική σύμπτωση, η παγκόσμια ημέρα κατά των τροχαίων ατυχημάτων. Κάθε χρόνο στη χώρα μας ένα μεγάλο χωριό πληθυσμιακά χάνεται εξ αιτίας των  τροχαίων. Πάνω από 1500 άτομα, χάνουν τη ζωή τους και πολλαπλάσιος αριθμός τραυματίζονται ή μένουν παράλυτοι λόγω ατυχημάτων με αυτοκίνητα και μηχανές, συνήθως νέοι άνθρωποι, με ότι συνεπάγεται αυτό για την οικογένεια, την κοινωνία και τη χώρα μας γενικότερα. Τεράστια απώλεια πρώτα σε ζωές, νέων κυρίως ανθρώπων και κατά δεύτερο, τεράστια ζημιά στην εθνική οικονομία. Οδηγική παιδεία...ΜΗΔΕΝ !!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φταίει η Μέρκελ!