Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Τροχαία κατά συρροήν.

        Σωρεία τροχαίων ατυχημάτων τις τελευταίες ημέρες στη πόλη μας αλλά και έξω από αυτή. Από τη μιά ο καύσωνας και η έλλειψη συγκέντρωσης, από την άλλη ίσως η κρίση και σίγουρα η ανύπαρκτη οδηγική παιδεία, ευθύνονται για το τραγικό αυτό φαινόμενο που μας χαρίζει άλλο ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο βλακείας και μια ακόμη πρωτειά (σε ατυχήματα και θανάτους) πανευρωπαϊκώς.
      Πριν από λίγες μέρες νεαρή οδηγός από το Αιτωλικό, παραβίασε το STOP σε διασταύρωση μέσα στο Μεσολόγγι και διερχόμενο κανονικά αγροτικό παλαιού τύπου (=σκέτη λαμαρίνα) τη διεμβόλισε. Ζημιά άνω των 11000 ευρώ για το καμπριολέ της, αλλά ευτυχώς σώοι και αβλαβείς η ίδια, ο συνεπιβάτης πατέρας της και το...σκυλάκι της. Κωμικοτραγικές σκηνές εκτυλίχτηκαν αμέσως μετά το συμβάν, όταν ενώ όλοι οι γύρω σοκαρισμένοι κοιτούσαν να δούν τι έγινε και πως να βοηθήσουν,  η νεαρά αντί να δει το αυτοκίνητό της που είχε διαλυθεί κυριολεκτικά και σε τι κατάσταση  βρισκόταν αυτή και ο πατέρας της, φώναζε με αλαλαγμούς ευτυχίας που δεν έπαθε τίποτα το σκυλάκι που είχε μαζί της.
      Προχτές άλλο τροχαίο, αυτή τη φορά με εμπλοκή αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, στη μοιραία στροφή του δρόμου της Τουρλίδας -που εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα θα γεμίσει εικονισματάκια-. Το είχαμε επισημάνει και σε παλιότερη ανάρτηση ότι αυτό είναι σημείο άκρας επικινδυνότητας λόγω της ανευθυνότητας ορισμένων οδηγών να παρκάρουν πάνω στη στροφή για να κάνουν το μπάνιο τους σώνει και καλά στο σημείο εκείνο, αλλά και των  διερχομένων που αψηφούν τα όρια ταχύτητας και κάνουν αυτοσχέδια ράλλυ. Η πολιτεία βεβαίως ως συνήθως απούσα. Ούτε αστυνόμευση γι αυτούς που τρέχουν, ούτε για τους λουόμενους ώστε να μην σταθμεύουν στο πιο επικίνδυνο σημείο του δρόμου αυτού, ούτε και κάποια λύση στο πρόβλημα με δημιουργία ενός υποτυπώδους χώρου στάθμευσης με μπάζωμα και επέκταση στον υπάρχοντα χώρο (εάν φυσικά επιτρέπεται..) ώστε να χωράνε αυτά τα 5-10 αυτοκίνητα.
      Χτες  ένα ακόμη συμβάν, πιο σοβαρό και με  τραυματίες, στη γνωστή καρμανιόλα της ανηφόρας του ΑηΓιάννη μπροστά στην Αρχαία Καλυδώνα. Ο γνωστός-άγνωστος ασυνείδητος και εν δυνάμει δολοφόνος μας παληκαράς, βγήκε από τη σειρά και τη λωρίδα του για να προσπεράσει στο σημείο αυτό με τη διπλή απαγορευτική γραμμή και τη συνήθη γνωστή κυκλοφοριακή συμφόρηση. Αποτέλεσμα, μετωπική σύγκρουση με απέναντι διερχόμενο και ένας άτυχος άσχετος τρίτος  με τζιπ, έξω και  κάτω από το δρόμο προς τη μεριά του Ευηνοχωρίου.
     Δυστυχώς όποιος οδηγεί συχνά έχει ιδίαν αντίληψη και πικράν πείρα για την οδηγική συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών. Είναι  τελικά ευτύχημα και θαύμα να οδηγείς και να επιστρέφεις ακέραιος με τις συνθήκες που επικρατούν στους ελληνικούς δρόμους, κυρίως εξαιτίας της απαράδεκτης  νοοτροπίας των συμπατριωτών μας οδηγών.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να αντισταθώ στην ππρόκληση να κάνω την γνωστή χειρονομία της σφιγμένης γροθιάς που παλινδρομεί κρατώντας σφιχτά το όργανο που κάποιοι νομίζουν ότι διπλασιάζεται η αυξάνει το μήκος του ανάλογα με την ταχύτητα,την ιπποδύναμη, καθώς και το πλάτος των ελαστικών του αυτοκινήτου τους η της μοτοσυκλέττας τους.
Δυστυχώς οι τρόμπες (άνδρες-γυναίκες) είναι απαραίτητο κομμάτι του πληθυσμού όλων των λαών, οπότε ατυχήματα συμβαίνουν και θα συμβαίνουν.
Γνώμη μου είναι ότι στόχος της κυκλοφοριακής αγωγής-παιδείας πρέπει να είναι ο εντοπισμός του τρόμπα-παπάρα-μαλάκα από μακριά, ώστε να τον αποφεύγουμε με επιτυχία.
Ελπίζω να το δημοσιεύσετε.
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ ΠΟΛΥ Η ΚΙΝΗΣΗ...ΜΗΠΩΣ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Κ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ? ΑΚΟΥΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ Τ ΘΕΜΑΤΟΣ Π ΕΘΕΣΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ για τον αναγνωστόπουλο. οπως επίσης φταίει που έχει γεμίσει κερατάδες όλο το μεσολόγγι.
ευτυχώς δεν έφτασε η χάρη του μέχρι το αγρίνιο και τη γλιτώσαμε.....

Ανώνυμος είπε...

Για τον Ανώνυμο του 1:39
Καλά εσύ με το μυαλό που κουβαλάς, μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος. Δεν πρόκειται να στην πέσει κανένας.