Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Μερικοί άνθρωποι με άσπρες μπλούζες

του Τάσου Τέλλογλου.

Το εφετείο της Πάτρας καταδίκασε δύο γιατρούς σε ποινές κάθειρξης 10 και 12 ετών αντίστοιχα, για πλαστογραφήσεις κατά την διάρκεια μιας μακράς σειράς παρανόμων στιγμιογραφήσεων, με θύματα γυναίκες που έπρεπε να «πειστούν» να κάνουν τεχνητή γονιμοποίηση με την αντίστοιχη «θεραπεία» και τα ταμεία τους, που δεν χρειάστηκε να πειστούν για να πληρώσουν. Αυτά τα διαβάσατε στις ειδήσεις, σε άλλα ιστολόγια. Εδώ θα διαβάσετε αυτά που δεν γράφτηκαν:

-Ο βοηθός, που δεν είχε καν άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος καταδικάστηκε και στην πρωτόδικη δίκη και στην εφετειακή, σε ποινή μεγαλύτερη του καθηγητή της μαιευτικής Βασιλείου Τζιγγούνη.

-Ο καθηγητής Τζιγγούνης επειδή δικάστηκε με ψήφους 2 προς 1 στην πρωτόδικη απόφαση (ο Πρόεδρος του δικαστηρίου Μέξας τον αθώωσε) έφερε βεβαίωση από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, μετακόμισε στην Αθήνα και αν και το 2007 είχε απολυθεί από το πανεπιστήμιο της Πάτρας, εξακολουθούσε να κάνει ιατρείο σε έγκυες γυναίκες, μέχρι την καταδίκη του από το Εφετείο, οπότε και φυλακίστηκε.

-Το δικαστήριο απεφάνθη μόνο για συνταγές που αφορούσαν το πρώην ΤΕΒΕ αλλά τη «νύφη» είχαν πληρώσει και άλλα ταμεία (π.χ. ΙΚΑ, ταμεία Δημοσίων υπαλλήλων ) που δεν έψαξαν, ούτε και κυνήγησαν την υπόθεση.

-Το αρχικό πόρισμα από το Πανεπιστήμιο ήταν απαλλακτικό. Η αρχική ποινή που του είχε επιβληθεί από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ήταν διαγραφή μερικών εβδομάδων.

-Οι φαρμακοποιοί που αθωώθηκαν εκτελούσαν συνταγές που ανέγραφαν όλες την ίδια πάθηση στην οποία, κατά σύμπτωση, δεν υπάρχει συμμετοχή του ασθενούς.

-Η πρωτόδικη δίκη διήρκεσε 13 μήνες μέχρι να καταδικαστεί ο Τζιγγούνης και να περάσει την πόρτα της φυλακής. Από τις πρώτες καταγγελίες πέρασαν 8 ολόκληρα χρόνια.

-Οι εταιρείες των οποίων τα ακριβά φάρμακα γράφονταν κατά κόρον ήταν η Abbot, η Serono και η Ipsen Biokap.

Η δουλειά «βγήκε στον αέρα» χάρη στο ένα πόρισμα ενός καθηγητή ανατομίας (Βαράκης ) και το θάρρος ενός γυναικολόγου που συνεργαζόταν με το πρώην ΤΕΒΕ (Ανδρέας Καρναρής).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έλεος με αυτό το έγκυες!!!
Δεν υφίσταται αυτή η λέξη.Το έγκυες θα έδινε Ενικό έγκυα.
Δε λέμε παράμετρες,έξοδες,οδές!!
Η έγκυος/οι έγκυοι/τις εγκύους.
Δημοσιογραφάρες, νισάφι με αυτό το έγκυες!!