Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Πας (γιατρός) μη χρισμένος...ανεξάρτητος.

Μετά την  πρώιμη ''ανεξαρτητοποίηση'' του  Γ. Αναγνωστόπουλου όταν είδε έγκαιρα την απιθανότητα να λάβει χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, ήρθε η σειρά της όψιμης ανεξαρτητοποίησης του Νίκου Μουρκούση. Αφού πρώτα δήλωσε ότι έλαβε εντολή σχηματισμού συνδυασμού από τη ΝΔ και ότι ήταν θέμα ωρών η ανακοίνωση της επίσημης υποψηφιότητάς του και μάλιστα προχώρησε και στην πρώτη δημόσια ομιλία του, προφανώς μετά από πληροφορίες ότι είναι ''κομμένος'', ήρθε η στιγμή να ανακοινώσει κατά πανομοιότυπο σχεδόν τρόπο με τον  Γ. Αναγνωστόπουλο ότι ''δεν τον ενδιαφέρει η στήριξη του κόμματος'' και ότι θα κατέβει ως ανεξάρτητος. Είχαμε επισημάνει προ ολίγων μόλις ημερών (ανάρτηση περί Λιβανού) ότι εάν η ανακοίνωσή του περί χρίσματος από τη ΝΔ αποδειχτεί  ''μπλόφα'', ο  Ν. Μουρκούσης θα εκτεθεί σοβαρά στην κοινή γνώμη. Δυστυχώς και έτσι έγινε. Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός, πως μπορεί κάποιος ο οποίος εμπαίζει έτσι το εκλογικό σώμα, να εμφανίζεται διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών σαν να μην έχει συμβεί τίποτα το μεμπτόν.  Αυτό λέγεται πολιτική; Αν ναί, λυπούμαστε αλλά δεν θα πάρουμε. Τελικά τα 2 μεγάλα κόμματα και η δεξαμενή της ανεξαρτησίας, είναι συγκοινωνούντα δοχεία; Μπορεί κανείς  να μπαινοβγαίνει, αναλόγως πως του βγαίνουν τα χαρτιά, αρκεί να αναρριχάται σε θέσεις εξουσίας; Εάν μάλιστα δούμε να επαληθεύονται και οι φήμες περί σύμπραξης με τον Γ. Αναγνωστόπουλο, τότε θα πρόκειται για την απόλυτη ανακολουθία και πολιτική ασυνέπεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ετοιμάζεται και τρίτη ανεξάρτητη υποψηφιότητα μετά την αποτυχία λήψης χρίσματος πάλι από τη ΝΔ, αυτή του (τρίτου) γιατρού Γ. Καρανικόλα. Τρείς γιατροί ανεξάρτητοι για δήμαρχοι!! Παρότι, μετά από την αίτηση που είχε κάνει προς τη ΝΔ, είχε δηλώσει ότι αποσύρεται, φαίνεται ότι δεν το βάζει κάτω και επανέρχεται δριμύτερος και αποφασιστικότερος.
Δεν είμαστε αντίθετοι με τις ανεξάρτητες υποψηφιότητες και κινήσεις, με μια βασική προϋπόθεση: να είναι συνειδητές επιλογές και πολιτική στάση  ζωής και όχι αναγκαίες λύσεις της τελευταίας στιγμής όταν τα κουκιά δεν βγαίνουν και οι προσπάθειες για στήριξη από μεγάλο κόμμα έχει αποτύχει. Όποιος πιστεύει ότι είναι πραγματικά ανεξάρτητος και δεν έχει ούτε δεσμεύσεις, ούτε βαρίδια, ούτε ανάγκη τα κόμματα, ας το δηλώσει ευθαρσώς εξ αρχής και ας πορευτεί το δύσκολο και μοναχικό δρόμο της ανεξάρτητης υποψηφιότητας. Αλλιώς ας καθίσει στο κόμμα που ανήκει και ας περιμένει  το δαχτυλίδι ή κανένα κοκαλάκι από τα αποφάγια των εκλεκτών.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΪΔΟΠΤΣΕΣ , ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΠΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ...
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ...ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΚΤΙΝΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΥΨΗ...

Ανώνυμος είπε...

Να παραγγείλουμε στο γνωστό μανάβη καμιά εκατοστή κιλά ντομάτες να' χουμε να ρίχνουμε λέτε;

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα να τις φέρουν ο Κανής και ο Βλαχογιάννης από τις Σπέτσες που είναι παρανυφάκια στο γάμο του πρίγκιπα με την Τατιάνα.

ΠΡΩΗΝ

Ανώνυμος είπε...

και μην ξεχάσετε :

Τα γιαούρτια να είναι με πέτσα .
Κάνει καλό στην επιδερμίδα !!