Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Αντίδραση Θ. Μωραίτη σε συκοφαντικά δημοσιεύματα


<< Είμαι από αυτούς που έχουν μιλήσει ανοιχτά για την νέα εποχή της μπλογκόσφαιρας και την ενίσχυση της φωνής του πολίτη, μέσα από το διαδίκτυο και τα προσωπικά ιστολόγια. Σε δύσκολους καιρούς, που η φωνή των πολιτών ακούγεται όλο και πιο δύσκολα, τα blogs είναι ένα ισχυρό «ανάχωμα» αντίστασης προς κάθε είδους εξουσία. Είναι απόψεις στις οποίες μένω σταθερός και υπερασπίζομαι με σθένος. Δυστυχώς, όμως, κάποιοι ελάχιστοι, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, επιχειρούν με συκοφαντίες να παίξουν παιγνίδια στην πλάτη της μπλογκόσφαιρας και να την βουτήξουν στα πολιτικά «απόβλητα», στα οποία αυτοί ανήκουν.
Σήμερα, παίχτηκε ένα ακόμη θλιβερό επεισόδιο πρωτοφανούς συκοφάντησης, με καταγγελίες ενός «ανύπαρκτου» πολιτικού μηχανικού, (αποδεικτικό της «ανυπαρξίας» του είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει καν στο μητρώο του ΤΕΕ) στο blog tromaktiko ότι, εγώ, δήθεν, διαθέτω πολυτελείς κατοικίες στην Πάρο και στο Κολωνάκι.
Φυσικά, καθόλου, τυχαία δεν είναι η χρονική επιλογή αυτής της επίθεσης.
Είναι αυταπόδεικτο ότι, δεν διαθέτω και δεν διέθετα ποτέ σπίτι στην Πάρο και στο Κολωνάκι. Οι διαχειριστές, όμως, του blog tromaktiko, αν πραγματικά υπερασπίζονται την αξιοπιστία της μπλογκόσφαιρας, οφείλουν, όχι μόνο να αποκαταστήσουν την αλήθεια, αλλά και να βγάλουν την «κουκούλα» του καταγγέλλοντα, δήθεν, (φυσικά ανύπαρκτου) πολιτικού μηχανικού. Σε διαφορετική περίπτωση είναι αυτοί που φέρουν αποκλειστικά το βάρος της πρωτοφανούς αυτής συκοφάντησης.   
Είναι αυτονόητο ότι, θα υπερασπιστώ την τιμή και την πολιτική αξιοπρέπειά μου με κάθε νόμιμο τρόπο. Η προσωπική μου ζωή και η πολιτική μου διαδρομή ήταν και είναι πάντα στο φως και δεν θα επιτρέψω οποιονδήποτε να ρίξει σκιές.   
Το θέμα όμως δεν είμαι εγώ. Το θέμα είναι ότι, κάποιοι ελάχιστοι προσπαθούν να μετατρέψουν την μπλογκόσφαιρα σε «μαγειρείο» πολιτικών, εσωκομματικών, τοπικών και άλλων σκοπιμοτήτων. Το θέμα είναι ότι, αυτοί οι ελάχιστοι επιχειρούν να απαξιώσουν ένα σημαντικό εργαλείο των πολιτών στη σύγχρονη δημοκρατία. Χιλιάδες bloggers σε όλη την Ελλάδα δίνουν καθημερινά την μάχη των ιδεών με ξεκάθαρο τρόπο και αναδεικνύουν την δύναμη της νέας δημοσιογραφίας, αυτής των πολιτών. Αυτοί είναι που μπορούν και να βάλουν τέλος στην απαξίωση, στα παιγνίδια συκοφάντησης, στον κατήφορο που επιχειρούν ορισμένοι ελάχιστοι να βάλουν την μπλογκόσφαιρα.>>

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι αγανακτούν για τις θυσίες που τους υποχρεώνουν υπάρχουν κάποιοι γαντζωμένοι στο σύστημα εξουσίας που κονομούν χωρίς να πατούν το πόδι τους στο χώρο εργασίας τους. Περίτρανο παράδειγμα είναι ο συνεργάτης του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Θάνου Μωραίτη . Ο δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Τσακανίκας με την Υπ αριθμ 46229/ 07/12/2009 απόφαση της Υπουργού κ. Μπιρμπίλη έχει διοριστεί ως συνεργάτης του Υφυπουργού κ. Μωραίτη με ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων την 20η Οκτωβρίου του παρελθόντος έτους. Όσο τον είδατε εσείς στο Υπουργείο τόσο τον είδαν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι της Αμαλιάδος. Ο κύριος Τσακανίκας απολαμβάνει των προνομίων που του έχει δώσει το κράτος ενώ παράλληλα με άνεση και χωρίς να του το απαγορεύει κανείς παριστάνει τον παράγοντα- δημοσιογράφο στην πόλη του Αγρινίου. Όπως μαρτυρεί το σχετικό σποτ του ραδιοφωνικού σταθμού ο εν λόγω συνεργάτης του Υπουργού από τις 9-11 καθημερινά κάνει εκπομπή ενώ στη συνέχεια μέχρι το μεσημέρι εργάζεται στην καθημερινή εφημερίδα του Αγρινίου «ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ» . Ο Υπουργός προφανώς ξεχρεώνει κάποιο γραμμάτιο με την τοποθέτηση του στην θέση ή τον χρειάζεται για να περνά τη δική του γραμμή στα τοπικά μέσα στα οποία εργάζεται παράλληλα ο κ. Τσακανίκας; Όπως και να έχει είναι επιεικώς απαράδεκτο στις σημερινές οικονομικές συνθήκες να υπάρχουν άτομα τα οποία να πληρώνονται για να κάθονται ενώ από την άλλη υπάλληλοι να ματώνουν στην εργασία και να τους γίνονται συνεχώς περικοπές . Την ώρα που κόβονται χιλιάδες μισθοί …ο συνεργάτης του Υφυπουργού περιβάλλοντος πληρώνεται από το κράτος και άλλες 3ης επιχειρήσεις αλλά αυτή είναι η Ελλάδα πώς να το κάνουμε!

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ...
ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο 11:57 είναι ο γνωστός διοπτροφόρος φίλος του υποθέτω... Καθόλου και δεν χέστηκε η φοράδα, ο 4:20 έχει απόλυτο δίκιο. Χιλιοβολεμένος δημοσιογράφος χωρίς καμία ιδιαίτερη κατάρτιση κάνει τον παράγοντα με το γνωστό μας στο Αγρίνιο ύφος και τουπέ και πληρώνεται γι' αυτό από τις πλάτες του ελληνικού λαού. Ας μας απαντήσει ο Μωραϊτης που και πότε δουλεύει ο Τσακανίκας; Και από πότε είναι αμερόληπτος ένας δημοσιογράφος που κάνει υποκλίσεις σε όλο το κομματικό σύστημα του ΠΑΣΟΚ;;;

Ανώνυμος είπε...

πω πω μανια με τον Τσακανίκα
Ρε παιδια μια αναρτηση δεν εχετε κανει για τους αλλους αμεροληπτους που τα παιρνουν και μαυρα

Ανώνυμος είπε...

TA DENTRA ME TOYS KARPOUS PETROBOLANE...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΧΑΒΑ ΣΟΥ ΕΣΥ 4:20 ΚΑΙ 8:34
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΖΟΡΙ