Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

"Φιάσκο η επένδυση στον Αστακό"

Αντί τεράστιων επενδύσεων θέλουν το λιμάνι για να μεταφέρουν όπλα
Του Α. Γιαννακόπουλου

Στις αρχές της Άνοιξης κυβερνητικοί παράγοντες, όπως ο Παμπούκης
και η Κατσέλη, πηγαινοέρχονταν στο Κατάρ για να εξασφαλίσουν
συνεργασία στο λιμάνι του Αστακού.Πέντε μήνες μετά,τα σχέδια οδηγούνται σε ναυάγιο.
Κι ενώ στην αρχή οι εκπρόσωποι του Κατάρ έλεγαν ότι θα υποστηρίξουν τη λειτουργία μονάδων παραγωγής φυσικού αερίου,τελικά αποκαλύπτεται,ότι στις προθέσεις τους είναι η κατασκευή μονάδας LPG, το οποίο είναι ρυπογόνο και ήδη η κυβέρνηση της χώρας αυτής καλείται από τον επόμενο χρόνο να πληρώσει μεγάλα πρόστιμα για τη ρύπανση του περιβάλλοντος.
Οι υποσχέσεις για «χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» έμειναν στα λόγια, καθώς σύμφωνα με το οργανόγραμμα που περιήλθε σε γνώση των δημοτών του Αστακού, δεν θα υπερβαίνουν τις 140.
Η θέση του λιμανιού θεωρείται ως στρατηγική σημασίας, καθώς βρίσκεται στο μέσον της διαδρομής από τα λιμάνια δυτικής Μεσογείου και της Αδριατικής προς τη Διώρυγα του Σουέζ .Τα τελευταία χρόνια επιδιώχθηκε να αποτελέσει μεγάλη εμπορευματική πύλη της χώρας.
Η κυβέρνηση του Κατάρ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Αστακό από το 2008, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση, απέρριπτε τα σχέδια της βλέποντας ότι πίσω από τα πολλά πετροδολάρια κρύβονται άλλες επιδιώξεις,όπως η μεταφορά όπλων από τις ΗΠΑ σε χώρες της Μέσης Ανατολής και του Ισραήλ.

http://kpdastakou.blogspot.com/2010/08/blog-post_08.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στηρίξτε λιγο ακόμη τέγα, ψαράκη, κατσούλη και φυσικά σώκο επείδη έχετε μένος με τον αναγνωστόπουλο και θα δέιτε τι φιάσκο είναι. Θα σας βαλουν τα φουγάρα του αστακού στον κώλο σας και θα βγάζετε LPG από το στόμα και τα αυτιά. Αλλα δυστυχός θα τα βάλουν και στον κώλο όλων τοων μεσολογγιτών.... επειδή εσείς είχατε μια ιδέα κατά του αναγνωστόπουλο με τον χέσω κι αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Αι γειά σου πολύξερε. Τά'πες και μας άνοιξες τα μάτια.