Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Δράσεις… άμεσης επέμβασης από τον Γ. Παπαναστασίου

 Δελτίο Τύπου
  Δράσεις… άμεσης επέμβασης
 «Η Δυτική Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο και οι πολίτες της δεν μπορούν να περιμένουν άλλα παχιά λόγια, ούτε και φυσικά να πιστέψουν γενικότητες και θεωρίες. Γι’ αυτό και η παράταξή μας διαθέτει ένα άρτιο και καλά επεξεργασμένο σχέδιο, όχι μόνο για δράσεις και στοχεύσεις που απαιτούν πολύ χρόνο για να υλοποιηθούν, αλλά και για δράσεις… άμεσης επέμβασης που ως στόχο έχουν να τονώσουν την τοπική κοινωνία και οικονομία σε διάστημα ελάχιστων μηνών».
 Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παπαναστασίου, παρουσιάζει τις άμεσες τοπικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της παράταξης «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ» και οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1/1/2011 με στόχο να επιφέρουν άμεση ανάταση στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαίας και Ηλείας.
 Αμέσως παρακάτω, παρουσιάζονται ορισμένες μόνο εξ αυτών των δράσεων

 * Για την Αιτωλοακαρνανία:
 1. Αξιοποίηση των πόρων και των χρηματοδοτικών εργαλείων της 4ης προγραμματικής περιόδου για τη βελτίωση και συντήρηση του υφιστάμενου οδικού δικτύου του Νομού, αλλά και για τη χάραξη νέων διαπεριφερειακών αξόνων που σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του Δυτικού Άξονα αλλά και τη δυνατότητα ενεργοποίησης του λιμανιού στο Πλατυγιάλι, θα άρουν  την απομόνωση του μεγαλύτερου σε έκταση νομού της χώρας.
2. Διεκδίκηση της επαναδιαπραγμάτευσης του καθεστώτος εκμετάλλευσης του υδάτινου δυναμικού του Νομού, με τη δυνατότητα Σχεδιασμού και Εφαρμογής ενός Τοπικού Αντισταθμιστικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για το Νομό με τη χρηματοδότηση από την Πολιτεία και τη Δ.Ε.Η.
 3. Αξιοποίηση γέφυρας ως τουριστικό σημείο αναφοράς της Δυτικής Ελλάδας Η αξιοποίηση του τεράστιου τεχνικού έργου της γέφυρας ως σημείο τουριστικής προβολής. σε όλους τους τουριστικούς οδηγούς ως τεχνικό επίτευγμα της εποχής μας, προβάλλοντας κυρίως τον τρόπο κατασκευής με επισκέψεις στο χώρο- προβολή βίντεο.

 * Για την Αχαΐα
 1. Δημιουργία φορέα που θα «τρέξει» την υπόθεση εύρεσης χώρου και κατασκευής ενός μεγάλου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου.
2. Αναμόρφωση και αξιοποίηση των κτιρίων των παλαιών βιομηχανιών της Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα, με προσέλκυση επενδυτών και την  αξιοποίηση των ΣΔΙΤ.
3. Στήριξη του νέου επιχειρηματικού σχεδιασμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων και ενίσχυσή του με μονάδα τεχνητού χιονιού.
4. Υιοθετείται πλήρως ο ώριμος σχεδιασμός της Νομαρχίας Αχαΐας για τη δημιουργία  Διοικητηρίου, που θα αποτελεί την «καρδιά» της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και θα εξοικονομήσει πολλά χρήματα που καταβάλλει η σημερινή Περιφέρεια και η σημερινή Νομαρχία σε ενοίκια. Επίσης υιοθετείται και προάγεται η ιδέα της δημιουργίας ενός Aquarium (ενυδρείου), που έθεσε σε εφαρμογή η Νομαρχία Αχαΐας σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και τον «Θαλασσόκοσμο».

* Για την Ηλεία:
1. Διεκδίκηση λήψης του μέρους των 130 εκ. ευρώ που υπάρχουν στο ταμείο πυροπλήκτων και το οποίο καταργεί η κυβέρνηση, ώστε τα χρήματα αυτά να αποτελέσουν την «μαγιά» του προγράμματος ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών.
2. Αξιοποίηση των τακτικών κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Κατάκολου με
προσαρμογή των δρομολογίων του γραμμής του τρένου Κατάκολο- Πύργος- Αρχαίας Ολυμπίας ώστε να χρησιμοποιηθεί ως μέσον μεταφοράς των τουριστών στον Πύργο και στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά και οργάνωση των τουριστικών λεωφορείων της περιοχής ώστε να δύνανται να μεταφέρουν τους τουρίστες σε εναλλακτικές διαδρομές, που οι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν, για παράδειγμα Κάστρο Κυλλήνης, Κουρούτα Αμαλιάδας, Αρχαία Ήλιδα, Ζαχάρω, Λουτρά Καϊάφα κ.α.
3. Θέσπιση ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην Αρχαία Ολυμπία..
 ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
 Μήνυμα νίκης, ελπίδας και νέας σελίδας για την Δυτική Ελλάδα έστειλαν οι πολίτες που βρέθηκαν κοντά στον Γιώργο Παπαναστασίου, το βράδυ της Τετάρτης στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
Παρουσία του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Σταύρου Δήμα και των περισσοτέρων εκ των συνεργατών του, ο κ. Παπαναστασίου εξέφρασε τη συγκίνησή του για το γεγονός πως ο προσωπικός του αγώνας που ξεκίνησε από την γεννέτειρά του, το Αγρίνιο, αγκαλιάστηκε από τους πολίτες ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας και αυτό «μεταφράστηκε» σε παρουσία πολιτών και από τους τρεις νομούς, στην εμφάνισή του στο Αγρίνιο.
«Ζούμε περήφανα, ζούμε Δυτικά. Αισθανόμαστε ευτυχείς που κατοικούμε εδώ και είμαστε έτοιμοι για την ανατροπή» τόνισε ο κ. Παπαναστασίου, ο οποίος παρουσίασε ένα μεγάλο μέρος του προγράμματός του, ενώ καταλήγοντας επεσήμανε: «Δεν υπάρχουν ψευτοδιλήμματα. Η ιδιότυπη εσωστρέφεια που εντέχνως καλλιεργήθηκε επί χρόνια μεταξύ περιοχών ή πόλεων, στόχο είχε και έχει την πολιτική και μόνο επιβίωση κάποιων. Οι νομοί της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας   αντιμετωπίζουν την πρόκληση μαζί και διεκδικούν λύσεις στα προβλήματά τους. Το μέλλον ούτε μπορεί να περιμένει, αλλά και ούτε να επενδυθεί σε νοοτροπίες που τελικά αποδείχθηκαν πως λειτούργησαν σε βάρος των πολιτών μιας ολόκληρης περιοχής, η οποία μπορεί και πρέπει να γίνει από τις πλέον δυναμικές του χάρτη. Αιτωλοακαρνάνες, Αχαιοί, Ηλείοι, όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη. Και θα τη δείξουμε την Κυριακή στην κάλπη. Σας θέλω δίπλα μου μέχρι τότε, αλλά πολύ περισσότερο μετά. Τότε που θα βάλουμε μπροστά την καρδιά της Δυτικής Ελλάδας…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: