Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Γ. Τέγας : Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος - Νέα Αρχή



 O «Καλλικράτης» δεν θα αποτελέσει το τέλος, αλλά την αφετηρία για αγώνες και διεκδικήσεις για μία αυτοδιοίκηση περισσότερο δημοκρατική και αποτελεσματική.
Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αποτελεί μικρογραφία της Ελλάδας, στα όρια της οποίας αναπτύσσονται όλες οι δραστηριότητες, είτε αυτές αφορούν τον πρωτογενή, είτε το δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα. Θα επενδύσουμε στην ισόρροπη ανάπτυξη του κάθε Νομού, αξιοποιώντας τις ιδιαιτερότητές τους και αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη ιστορική, πολιτισμική, κοινωνική και παραγωγική ταυτότητα της κάθε συνεννοημένης Νομαρχιακής  ενότητας.  
Πρόθεση μας είναι να  δημιουργήσουμε ένα δυναμικό ρεύμα νίκης,  που θα απευθύνεται σ' ολόκληρη την τοπική κοινωνία της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ξεπερνώντας τις στενές κομματικές περιχαρακώσεις, χωρίς αυτό να δηλώνει πολιτική ουδετερότητα και παράβλεψη του κομματικού ρόλου. Το αντίθετο μάλιστα. Θα προσεγγίζουμε όλα τα θέματα με προοδευτική και οικολογική οπτική, αναγνωρίζοντας το ρόλο των κομμάτων.  
 Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με τα φαινόμενα και τις καταστάσεις που προκαλούν κοινωνική οργή και εντείνουν τη δυσπιστία για το πολιτικό σύστημα.
Δεν θα μοιράσουμε αόριστες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και δεν θα σηκώσουμε «λευκή σημαία» στα μεγάλα προβλήματα που θα συναντήσουμε.
Θα κάνουμε μια νέα αρχή. Είμαστε αποφασισμένοι.
 Ο ριζοσπαστικός προγραμματικός μας λόγος και οι μελετημένες προτάσεις μας για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας θα δημιουργήσουν ένα ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα στις  τοπικές κοινωνίες της περιφέρειας.
Το πρόγραμμα του Συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο» με επικεφαλή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Απόστολο  Κατσιφάρα, θα αναδείξει το στρατηγικό ρόλο της νέας Αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και θα συμβάλει στην ανάπτυξη και των τριών Νομών. Θα προωθήσει τη σύγχρονη αντίληψη για μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη του αστικού ιστού και της υπαίθρου. Το πρόγραμμά μας διαπνέεται από καινοτομικές ιδέες και καινοτόμες προτάσεις και αποτελεί συνεκτικό σχέδιο δράσης, με στόχους άμεσους και μεσοπρόθεσμους. Είναι ρεαλιστικό και συνάμα φιλόδοξο. Εμπνέεται από το όραμα για μια  Περιφέρεια ισότιμη, ανθρώπινη, αλληλέγγυα, σύγχρονη,  δυναμική, λειτουργική, ασφαλή. Μια Περιφέρεια φιλική και φιλόξενη προς όλους, όσους επιλέγουν να ζήσουν και να εργαστούν σε αυτή.
Το τιτάνιο έργο της συγκρότησης της  νέας Αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος απαιτεί μία Περιφερειακή αρχή και ένα περιφερειακό συμβούλιο, έμπειρο αλλά ταυτόχρονα καινοτόμο, ικανό και αποτελεσματικό. Με  σχέδιο και αποφασιστικότητα. Μία Περιφερειακή αρχή που θα μπορεί να εμπνεύσει τις αναγεννητικές και τις δημιουργικές δυνάμεις της περιφερείας και να ενώσει τους Νομούς της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας.
Πρέπει να πετύχουμε, ώστε η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος να οδηγηθεί στο δρόμο της ανάκαμψης.
Θα επιδιώξουμε να κινητοποιήσουμε και να ενώσουμε όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, ώστε όλοι μαζί να οδηγηθούμε στην πρόοδο και την ευημερία μέσα από οργανωμένο σχέδιο, με μεθοδικότητα και πολλή δουλειά.                                                          
                                                                                ΓΙΑΝΝΗΣ  ΤΕΓΑΣ
                                            Υποψήφιος Περιφερειακόs Σύμβουλος                                                       
                                                                                Δυτικής Ελλάδος
(Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ")

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι δουλειά είπαμε πως κάνεις Γιαννάκη;;; α ξέχασα καλουπώνεις ράγες στο τραίνο...

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΠΑΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΟΡΕΕΕΕΕ. ΠΟΥ ΠΑΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

κάτι έπρεπε να πει και αυτός. Του το έγραψαν και το έστειλε

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΣΩΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ.
ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΟ , ΟΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ.
ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΤΟΜΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

δεν έχεις και πολύ άδικο φίλε των 9.10 == μη ξεχνάς πως πρόκειται για Ελλάδα ==> εξοστρακίσαμε το Σόλωνα και για Μεσολόγγι ==> δεν εκλέξαμε το Τρικούπη, αλλά πάντως είναι σχεδόν σίγουρο ότι όποιον δημότη και να ρώταγες να σου πεί απ τη καρδιά του πέντε ονόματα που θαταν ικανά να μας εκπροσωπήσουν ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΩΡΙΝΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
εκ σαλτσίνου

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.