Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Γενναία και αξιοπρεπής ανάληψη ευθύνης από τον Κώστα Κατσαρό


Σε ανάρτηση που δημοσιεύεται στο blog σας σχετική με επικοινωνιακά λάθη που έγιναν από την πλευρά του συνδυασμού ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, αναφέρεται ότι:
"Το χειρότερο μάλιστα όλων είναι ότι βιάστηκαν οι συνεργάτες του να δημοσιοποιήσουν στο διαδίκτυο και τα ΜΜΕ τις φωτογραφίες λες και επρόκειτο για μεγάλη επιτυχία η συμπόρευση της τελευταίας στιγμής ενός κατά γενική ομολογία αποτυχημένου αιρετού, συνυπεύθυνου για την κακοδιαχείριση Αναγνωστόπουλου. Τα λάθη όμως πληρώνονται."
Το e-mail με την είδηση της συνάντησης στάλθηκε, όπως γνωρίζετε, από τον προσωπικό μου λογαριασμό. Σας κάνω γνωστό ότι είχα αναλάβει το ρόλο της σύνταξης και αποστολής των δελτίων τύπου του συνδυασμού σε συνεννόηση πάντα με τον επικεφαλής του συνδυασμού κ. Γιώργο Πρεβεζάνο.
Σε όλα τα δελτία τύπου η ευθύνη επιλογής και αποστολής των φωτογραφιών βάρυνε αποκλειστικά εμένα. Έτσι, θεωρώ εκ του αποτελέσματος ότι η δημοσίευση της φωτογραφίας ήταν επικοινωνιακό λάθος, για το οποίο αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη.
Αν εστιάσουμε στην τελευταία εβδομάδα, θεωρώ ότι το κυριότερο στοιχείο που οδήγησε στην ήττα δεν ήταν η συνάντηση της Παρασκευής αλλά το ότι δυστυχώς αρκετοί πολίτες παρασύρθηκαν από μια ανευ προηγουμένου συνεχή και εντεινόμενη προπαγάνδα από διάφορους κύκλους αλλά και το ότι δεν πείσαμε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες μαζικά και να μας επιλέξει. Ο αγώνας αυτός έδειχνε έντονα ότι δεν χανόταν με τίποτε αλλά τελικά δεν είχε το αποτέλεσμα που ήθελε ο δικός μας συνδυασμός. Και φυσικά υπάρχουν και πολλές άλλες αιτίες για την αποτυχία και ενδεχομένως να τις συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή.
Τελικά, όμως, όλα τα μικρά λάθη είναι αυτά που οδηγούν σε μια εκλογική αποτυχία και, όπως προείπα, αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί.
Να ξέρετε όμως ότι στον αγώνα που δώσαμε είμασταν και νιώθαμε πολύ μόνοι. Δεν βοηθηθήκαμε τελικά από ΚΑΝΕΝΑΝ παρά μόνο από τους συνδημότες μας που μας τίμησαν την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή. Όπλο μας ήταν μόνο το ήθος και η εντιμότητά μας. Δεν διανοηθήκαμε ποτέ να προδώσουμε τις αρχές μας και να παρασυρθούμε σε ΚΑΜΙΑΣ είδους ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ. Το ότι μας στήριξαν κάποιοι που είχαν δυστυχώς πληγώσει τους συνδημότες μας, ούτε θα μπορούσαμε να το ελέγξουμε ούτε και θα θέλαμε να το ελέγξουμε στα πλαίσια της δημοκρατικής διαδικασίας. Με τις συνθήκες που είχαμε από την αρχή της προσπάθειάς μας αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στη συνέχεια, θεωρώ ότι το ποσοστό του 49,4% που μας επέλεξε μεταξύ αυτών που ψήφισαν είναι ένας πραγματικός άθλος.
Κλείνοντας, θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω το Γιώργο Πρεβεζάνο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Ήταν τιμή μου να συνεργαστώ με έναν άνθρωπο με σπάνιο ήθος. Να ευχαριστήσω επίσης όλους τους συνυποψηφίους μου. Δώσαμε όλοι μαζί ένα δύσκολο, ίσος άνισο, αλλά πέρα για πέρα τίμιο αγώνα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου στους 383 φίλους συνδημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους. Να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που στήριξε με κάθε τρόπο την προσπάθειά μου.
Τέλος, να ευχηθώ στο συνάδελφο Παναγιώτη Κατσούλη καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.


Κατσαρός Κωνσταντίνος
Εκπαιδευτικός,
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με το συνδυασμό
ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


σσ. ΙeraPolis : Χαιρετίζουμε και επιβραβεύουμε την  απάντηση που ευθαρσώς έδωσε ο κος Κατσαρός. Το ότι εστάλη από το προσωπικό του e-mail δεν σήμαινε υποχρεωτικά ότι είχε και την αποκλειστική ευθύνη και προς τιμήν του που την ανέλαβε προσωπικά.  Από την πλευρά μας ΔΕΝ θεωρούμε ότι η ευθύνη αυτή βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο, καθότι δεν μπορεί ένας άνθρωπος να ελέγξει  και διαχειριστεί από μόνος του τέτοιες καταστάσεις υπό τις ασφυκτικές χρονικά και φορτισμένες ψυχολογικά συνθήκες των ημερών. Εξάλλου και να μην δημοσιεύονταν οι φωτογραφίες ήταν ευρέως γνωστή η παρουσία κάποιων  καιροσκόπων της τελευταίας στιγμής.  Θεωρούμε μάλιστα ότι επιτέλεσε άριστα τη δουλειά η οποία του ανατέθηκε.  Μακάρι να δούλευαν όλοι οι συντελεστές και συνεργάτες με την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό του κου Κατσαρού και μακάρι να βλέπαμε συχνά τέτοιες ''αντρίκιες''  συμπεριφορές.  Από μέρους μας τον συγχαίρουμε πολλαπλώς.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον κ. Κατσαρό. Φυσικά δεν φταίει αυτός για την αποστολή των φωτογραφιών αλλά όσοι την Τρίτη έσερναν το Μαστραπά να μπει στο εκλογικό κέντρο του Πρεβεζάνου. Όπως μου είπαν ένας που προπαγάνδιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ υπέρ Πρεβεζάνου και είχε βάλει τη νύφη ακι την συζυγό του υποψήφια εθεάθη να παίρνει το Μαστραπά από το μπράτσο και να τον πηγαίνει στο εκλογικό. Ο Πρεβεζάνος δεν μπόρεσε ποτέ να αξιολογήσει συνεργάτες, ούτε είχε πυγμή. Άφηνε τον καθένα να κάνει ότι γουστάρει. Καλός, χρυσός, έντιμος, ηθικός, αλλά όχι για δήμαρχος... Κατάφερε να χάσει επειδή έβαλε πάλι τους λαδογιαννικούς μέσα στα πόδια του. Αυτός που μια εβδομάδα πριν τους κατηγορούσε ότι συμμετείχαν στην πιο καταστροφική θητεία που πέρασε ποτέ από το δήμο Μεσολογγίου.
Κε Κατσαρέ συνεχίστε έτσι, σας εκτιμούμε.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ,

ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ...
ΕΙΔΙΚΑ Η ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΣΤΡΑΠΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΦΑΛΜΑ...
ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΣΤΡΑΠΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ??
ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΟΝ ΕΒΡΙΖΑΝ...ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ...
ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ Η ΠΟΛΗ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΣΑΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ...
ΓΙΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που μας κάνουν να αισιοδοξουμε για το μέλλον αυτού του τόπου... και μάλιστα νέοι! Μπράβο βρε Κώστα!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ "ΙΕΡΑ ΠΟΛΗ".
ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΩΣΤΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΛΑΔΑ (ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΡΕΒ>) ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΜΑΣΤΡΑΠΑ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΣΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΠΑΠΑ.
ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ "ΛΑΚΙΣΑΝ" ΑΡΚΕΤΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ).
ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ , ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΕΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΝΗΡΕΣ) ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΧΑΡΑΞΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ.

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Εσύ αγαπητέ,

είναι καλό να ασχολείσαι με οτιδήποτε άλλο,
αλλά όχι με την πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

διαφωνώ εντελώς με τον τελευταίο φίλο . Μόνον αν ασχοληθούν με την πολιτική τέτοιοι άνθρωποι σαν τον Κώστα , η πολιτική θα σταματήσει να είναι συνώνυμο της ίντριγκας και της λάσπης.
Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του ΙΕΡΑΠΟΛΙΣ .
Μπράβο Κώστα , θα σε βρούμε και απο κοντά να στηρίξουμε το ήθος σου , εμείς που δεν έχουμε σχέση με τον πολιτικό σου χώρο.
Εκ Σαλτσίνου

Ανώνυμος είπε...

Φιλε κωστα μπραβο πραγματικα για τον ανδρισμο σου και την υπευθυνοτητα σου.Στο Μεσολογγι με τις γνωστες παθολογιες και τις ιντριγκες πολιτικό ον ειναι μονο αυτος που εχει συνεπεια,δραστηριοτητα,υπευθυνοτητα και ικανοτητες.

Ανώνυμος είπε...

κώστα τώρα θάχεις σύμμαχο και το λιαπίκο μιας και είστε και στο ίδιο σχολείο.... οπότε μη φοβάσαι τίποτε....