Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Σοβαρές καταγγελίες για το Νοσοκομείο. Πλήρης απαξίωση του συστήματος υγείας.

'' Με την παρούσα ανάρτηση θέλω να ενημερώσω τους κατοίκους της Ι.Π. του Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής αρμοδιότητας του νοσοκομείου για τις τραγικές πλέον ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό καθώς και σε υγειονομικό και λοιπό υλικό.
 Τον μήνα Αύγουστο στο νοσοκομείο για 17 μέρες δεν εφημερεύει αναισθησιολόγος, 11 ημέρες δεν εφημερεύει ακτινολόγος,  6 ημέρες δεν εφημερεύει χειρούργος,  2 ημέρες δεν εφημερεύει μικροβιολόγος και φυσικά σε αυτές τις ημέρες να προσθέσουμε και την μεικτή  εφημερία που ο γιατρός είναι παρών μέχρι κάποια ώρα και τις εφημερίες ετοιμότητας που ο γιατρός θα έρθει μόνο σε πολύ σοβαρό περιστατικό.
Η Παιδιατρική κλινική όπως γνωρίζετε είναι κλειστή και για 22 ημέρες το μήνα δεν εφημερεύει καν παιδίατρος.
Η Καρδιολογική κλινική εφαρμόζει ένα πρωτότυπο σύστημα. Λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή.  Τα Σαββατοκύριακα αδειάζει και δεν εφημερεύει καν καρδιολόγος.
Η Αιμοδοσία δεν έχει καν γιατρό ειδικευμένο.
Φανταστείτε να έρθει σοβαρό τροχαίο περιστατικό και ο χειρούργος λόγω ελλείψεως αναισθησιολόγου να μην μπορεί να χειρουργήσει και ακόμα χειρότερα να μην εφημερεύει ούτε χειρουργός.
Σε σοβαρό καρδιολογικό περιστατικό το σαββατοκύριακο,  αν ο ασθενής είναι τυχερός,  θα φτάσει Αγρίνιο ή Πάτρα.
Ανάλογες ελλείψεις υπάρχουν και στο νοσηλευτικό, τεχνολογικό και λοιπό προσωπικό.
Υγειονομικό υλικό δεν υπάρχει ή υπάρχει σε μικρές ποσότητες. Ενδεικτικά, ακτινογραφίες γίνονται με μέτρο και μόνο σε ένα μέγεθος φιλμ.
Το χαρτί για την τουαλέτα είναι πλέον είδος πολυτελείας και χαρτί για τα χέρια η χαρτοβάμβακας δεν υπάρχει, το ίδιο ισχύει  για  οινόπνευμα  και  βαμβάκι.
Η απαξίωση της υγείας που έχει ξεκινήσει  χρόνια τώρα,  εσκεμμένα ή όχι θα το δείξει ο χρόνος,  συνεχίζεται και με την ανάληψη της  εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ.
Όσο για τον νέο Διοικητή του νοσοκομείου ελπίζω να έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες γιατί η περίοδος ενημέρωσης έχει περάσει. ''

Αναγνώστης  ... γνώστης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΣΑΤΣΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ.
ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΑΛΙ...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΜΠΡΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ Η ΝΑ ΛΕΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΡΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΡΟΛΟΙ.