Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Η κεντρική ομιλία του Ν. Μουρκούση στο Μεσολόγγι


                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην πορεία μας είστε όλοι εσείς απαραίτητοι συνοδοιπόροι στην χάραξη μιας κοινής στρατηγικής με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Ας κάνουμε μια νέα έξοδο από το σημερινό τέλμα και την απογοήτευση. Με τις δικές μας δυνάμεις, ενωμένοι μπορούμε και θα πετύχουμε”. Έτσι ο Νίκος Μουρκούσης το βράδυ της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου μιλώντας από την κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου, έδωσε το στίγμα και την φιλοσοφία διοίκησης του νέου διευρυμένου δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου – Αιτωλικού και Οινιαδών. Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες και πολυπληθές ακροατήριο αναφέρθηκε στους κεντρικούς άξονες του προγράμματός του, εστιάζοντας στην πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας, συμπεριλαμβάνοντας ωστόσο στην ομιλία του ισότιμα όλες τις περιοχές που από 1-1-2011 θα αποτελούν το νέο δήμο. Ένα δήμο που όπως είπε δεν έχει τα σωστά όρια,  τα οποία θα πρέπει να διεκδικηθούν τουλάχιστον για τις περιοχές του Γαλατά και του Περιθωρίου.
Ο υποψήφιος δήμαρχος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ισόρροπη ανάπτυξη των τοπικών διαμερισμάτων, με ενέργειες και αποφάσεις που θα προάγουν την “αποκέντρωση”, την άμεση επικοινωνία αλλά και την κατάθεση απόψεων των ίδιων των δημοτών. Ο Νίκος Μουρκούσης αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά του τόπου σημείωσε μεταξύ άλλων πως θα πρέπει με τις κατάλληλες πολιτικές προβολής αλλά και τις υποδομές να ενισχυθεί το τουριστικό ενδιαφέρον, να διεκδικηθεί ο πολύτιμος και ζωτικός χώρος της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού (παραχώρηση ιβαριών και Αλυκών στο δήμο), αλλά και να αναδειχθεί περαιτέρω ο πολιτισμός και τα μνημεία της περιοχής. Ειδικά στον τελευταίο τομέα, τόσο το Μεσολόγγι όσο και οι υπόλοιπες περιοχές έχουν να παρουσιάσουν ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο ξεκινά την πορεία του στο χρόνο από την αρχαιότητα έως την νεώτερη ιστορική περίοδο της χώρας μας. Παραμένοντας στον ίδιο τομέα σημείωσε πως “Διεκδικούμε την ίδρυση και λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου και στηρίζουμε την τεράστιας σημασίας λειτουργία της Ακαδημίας Ελευθερίας” υπογράμμισε.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Το μέλλον είναι τώρα” έθιξε ταυτόχρονα και ένα μεγάλο ζήτημα που αφορά κυρίως την πόλη του Μεσολογγίου. Ο καθορισμός χρήσης γης, αιγιαλού και παραλίας    θα πρέπει άμεσα να επαναδιαπραγματευτεί με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου η πόλη να σταματήσει να “πολιορκείται” από αποφάσεις που ταλαιπωρούν τους δημότες και θέτουν υπό αμφισβήτηση τις περιουσίες τους. Παράλληλα δε, είπε πως είναι αναγκαία και απαραίτητη η επέκταση του Σχεδίου Πόλης σε όλους τους οικισμούς του δήμου και η πλήρη πολεοδομική ανασυγκρότηση με νέο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό.
Ο Νίκος Μουρκούσης δεσμεύτηκε για σειρά παρεμβάσεων που αφορούν την καθημερινή ζωή των δημοτών όπως η καθαριότητα και η λειτουργία των υπηρεσιών, ενώ όπως είπε μια από τις πρώτες ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής θα είναι η πλήρης καταγραφή εκτίμηση και αξιολόγηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δήμου. Όπως είπε “ο δήμος είναι το σπίτι του δημότη και η πόρτα του θα είναι πάντα ανοικτή για όλους ισότιμα”.
Ο υποψήφιος δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του εκφράζοντας την βεβαιότητά του για το αποτέλεσμα της Κυριακής, ένα αποτέλεσμα που όπως τόνισε το “κλείδωσε” στο Μεσολόγγι, η αγάπη, η στήριξη και η θερμή υποδοχή των πολιτών.
Ι.Π. Μεσολογγίου 5/10/10
Εκ του Γραφείου Τύπου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , ΡΙΞΤΕ ΚΙ ΕΔΩ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΕΝΕΛΙΚΙ,,,
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ , ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ?
ΤΟΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ?