Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Η κεντρική ομιλία του Γ. Πρεβεζάνου στο Μεσολόγγι

                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ομιλία στην Κεντρική Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη στο Μεσολόγγι ολοκλήρωσε την προεκλογική του παρουσία για τον πρώτο γύρο των Δημοτικών Εκλογών ο Υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.Παραβρέθηκαν ο πρώην Βουλευτής κ. Λιβανός, ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Σκαρμούτσος, ο Υποψήφιος Βουλευτής και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραπάνος, ο πρώην Δήμαρχος Αιτωλικού κ. Σταράμος καθώς και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλο το Δήμο.Μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο κ. Πρεβεζάνος ξεκινώντας την ομιλία του παρουσίασε στοιχεία από το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που επιτελέστηκε την τετραετία 2003-2006 που ήταν Δήμαρχος, όπως η κατασκευή του ΧΥΤΑ, η εφαρμογή του σχεδίου πόλεως, η ανάπλαση των Ανατολικών αλιπέδων, η αποχέτευση του Αγίου Θωμά, η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης στο Ευηνοχώρι, το έργο μεταφοράς νερού στις Μαγούλες, η παραχώρηση οικοπέδου στο Υπουργείο Πολιτισμού για κατασκευή Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου αλλά και πλήθος άλλων έργων. «Δυστυχώς όμως το έργο αυτό δεν προβλήθηκε, χάσαμε την εκλογική μάχη του 2006 και ανέλαβε τις τύχες του Δήμου μας η - επιεικώς χαρακτηριζόμενη - πιο καταστροφική δημοτική αρχή όλων των εποχών».
Έκανε έκκληση στον κόσμο «Στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη, μην ψηφίσετε με το συναίσθημα αλλά με τη λογική. Καλείστε να επιλέξετε τους ικανότερους ανθρώπους που θα αναλάβουν να οδηγήσουν το διευρυμένο Δήμο μας στο αύριο. Σήμερα είμαστε πιο έμπειροι, πιο αποφασισμένοι και σας ζητάμε να μας στηρίξετε. Σας κοιτάμε στα μάτια και σας λέμε: έχουμε δώσει δείγματα γραφής. Σήμερα έχουμε δίπλα μας ικανούς ανθρώπους, έτοιμους να αναλάβουν να διαχειριστούν με σωστό τρόπο τις τύχες του τόπου μας».
Στη συνέχεια τόνισε πως η περιοχή μας αδικήθηκε με το νόμο Καλλικράτη και θεωρεί πως η ενσωμάτωση περιοχών που βρέθηκαν έξω από τα όρια του νέου Δήμου είναι θέμα προτεραιότητας του συνδυασμού.
Ακολούθως, ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, παρουσίασε το ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα που προτείνει ο συνδυασμός προς τους πολίτες για τη νέα δημοτική περίοδο.
Στον τομέα της Διοικητικής Αναδιάρθρωσης, κύρια επιδίωξη είναι η ενσωμάτωση των νέων αρμοδιοτήτων και η σωστή οργάνωση. «Θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια στη διοίκηση και στην οικονομική διαχείριση με ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων και συνεχή ενημέρωση των δημοτών για όλα τα θέματα ενδιαφέροντος».
Στον τομέα του Πολιτισμού, μεγάλος στόχος είναι η οργάνωση και λειτουργία Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου στο ήδη παραχωρηθέν στο Υπουργείο Πολιτισμού από την προηγούμενη δημοτική μας θητεία οικόπεδο έκτασης 14 στρεμμάτων δίπλα στον Κήπο των Ηρώων αλλά και οι παρεμβάσεις ανάδειξης όλων των αρχαίων, βυζαντινών και μεταβυζαντινών αλλά και των σύγχρονων μνημείων του Δήμου μας. «Είμαστε τόπος με μεγάλη ιστορία από τα αρχαία χρόνια ως σήμερα. Έχουμε 3 αρχαία θέατρα και πολλές αρχαίες πόλεις και οικισμούς, πολλά Βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία και πρέπει να τα αναδείξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρεβεζάνος. Ως κύριος στόχος τέθηκε η οργάνωση και λειτουργία του κορυφαίου οραματικού πολιτιστικού έργου της Ακαδημίας της Ελευθερίας. «Στην προσπάθεια του κ. Γεράσιμου Καζάνα θα είμαστε δίπλα του, αρωγοί σε ότι χρειαστεί», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
Στον τομέα του Περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και στην ανάδειξη, αποκατάσταση και ολοκληρωμένη διαχείριση του οικοσυστήματος της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού – Οινιαδών και του Δέλτα του Αχελώου, ενώ αναφέρθηκε και στην εκτροπή του ποταμού λέγοντας: «Δεν θα επιτρέψουμε την εκτροπή του Αχελώου που είναι ένα έργο πέρα από κάθε λογική και σε αντίθεση με αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Επικρατείας».
Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στον τομέα της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής. «Συνεχίζουμε ή σχεδιάζουμε συμπληρωματικές παρεμβάσεις σε έργα αποχέτευσης και ύδρευσης σε επεκτάσεις του σχεδίου πόλεως στο Μεσολόγγι αλλά και γενικά σε όλο το Δήμο. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουν καθαρό νερό περιοχές όπως η Κατοχή και το Νεοχώρι. Δεν είναι δυνατόν να πνίγονται με μια ψιχάλα πόλεις όπως το Αιτωλικό», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
Όσων αφορά στον τομέα των υποδομών και των έργων, αναφέρθηκε ότι στόχος είναι η βελτίωση των υποδομών και η εκπόνηση μιας σειράς έργων ώστε να διευκολύνεται η αναπτυξιακή προσπάθεια στην περιοχή μας. Δόθηκε δε μια υπόσχεση: «Από το βήμα τούτο θέλω να δώσω το εξής μήνυμα σε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας: η κατανομή τω πόρων θα είναι αναλογική και σύμφωνη με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις κάθε περιοχής». Αναφέρθηκε επίσης στην αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας, στηλιτεύοντας την στάση της νυν Δημοτικής Αρχής του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου στο θέμα της αξιοποίησης του χώρου της πρώην ηλεκτρικής: «δεν είναι δυνατόν να συζητείται ανάμεσα σε άλλα εβδομήντα δύο θέματα ένα τόσο σοβαρό θέμα», αλλά και στην αξιοποίηση περιαστικών ακινήτων για την κατασκευή στεγασμένων αγορών, αστυνομικού τμήματος και σταθμού ΚΤΕΛ.
Στον τομέα της ανάπτυξης, τόνισε ότι θα στηριχθεί και θα ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας και θα υλοποιηθούν προγράμματα προώθησης των προϊόντων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας αξιοποιώντας και τις σύγχρονες υποδομές που κατασκευάζονται.
Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής ο κ. Πρεβεζάνος ανέφερε ότι θα συνεχιστούν και θα ενισχυθούν τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι», «Μαζικός Αθλητισμός», «Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών». Επίσης θα γίνει προσπάθεια υλοποίησης προγραμμάτων και δράσεων σε συνεργασία με άλλους φορείς όπως η δημιουργία κέντρου πρόληψης – ΟΚΑΝΑ στα όρια ευθύνης του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Μεγάλο βάρος θα δοθεί στην τουριστική – οικοτουριστική ανάπτυξη σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και το Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όπως και του αθλοτουρισμού «Έχουμε τις απαραίτητες υποδομές όπως το αεροδρόμιο ελαφρών σκαφών, η πίστα αλεξιπτώτου πλαγιάς, κανό καγιάκ στη λιμνοθάλασσα και τον Εύηνο και μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες (προπονητήριο καγιάκ στον Αχελώο)». Μεγάλα περιθώρια υπάρχουν και στην ανάπτυξη θρησκευτικού - πολιτιστικού αλλά και ιαματικού τουρισμού.
Το τρίπτυχο παιδεία επιστήμη θεσμοί ήταν το επόμενο κεφάλαιο από το πρόγραμμα που αναλύθηκε. Άμεσος στόχος είναι η επαναλειτουργία Εφετείου στο Δήμο μας. Στις προτεραιότητες είναι επίσης η υποστήριξη της ίδρυσης Πανεπιστημίου με έδρα το Μεσολόγγι και η στήριξη όλων των δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τέλος στον τομέα του αθλητισμού τονίστηκε ότι θα ενισχυθούν προσπάθειες των τοπικών σωματείων και θα βελτιωθούν οι αθλητικές υποδομές ώστε να μπορούν να δεχθούν ακόμη και εθνικές διοργανώσεις, ενώ στον τομέα της χωροταξίας ο στόχος είναι ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός χρήσεων γης του Δήμου μας καθώς και ο καθορισμός αιγιαλού και παραλίας ώστε να αρθούν προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε περιοχές του Μεσολογγίου.
Ο κ. Πρεβεζάνος έκλεισε την ομιλία του υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά:
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!
ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!
ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!
ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ!
ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ!
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ "ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ"

και στην συνέχεια παρουσίασε όλους τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπολικος κοσμος... Παρατηρησατε ομως οτι ξεκιναει 5 μετρα απο την εξεδρα;
Μαλλον οι μουρκουσαιοι δεν χωραγαν στην πλατεια και ηταν διπλα της...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΕΥΧΩΜΑΙ Η 2η ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΣΕ ΒΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΛΗ.
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΠΑΝΟ...
ΕΥΧΩΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠ ΤΗ ΜΕΣΗ ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΑΠΙΟ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ....