Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ - ΜΠΡΑΒΟ κ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ

     Θα περίμενε κανείς ότι οι Έλληνες, αυτός ο λαός που πρόσφερε τόσα και τόσα στην ανθρωπότητα και δεν πήρε τίποτε, ότι τουλάχιστον θα τον διακατείχε ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης και ότι δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να παραγράψει την ιστορία του. Περίμενε κανείς ότι θα σέβεται τους θεσμούς, θα τιμάει τους ήρωες και ότι θα συνέχιζε την ένδοξη πορεία της Ελλάδας για να την παραδώσει αλώβητη και μεγάλη στις επερχόμενες γενιές.
   Δυστυχώς όμως τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια έχουν ατονήσει τα πάντα σ’ αυτή τη χώρα. Οι Κυβερνήσεις των ετών αυτών άφησαν ανεξίτηλα σημάδια διαφθοράς στον κρατικό μηχανισμό που σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα και θλιβόμαστε για την κατάντια μας.
    Όμως να ήταν μόνον η οικονομική καταστροφή αυτή που σαρώνει τη χώρα μας σήμερα;
   Απλά απαντούμε ΟΧΙ. Το μεγαλύτερο κακό έχει γίνει στην περιφρόνηση και παραχάραξη της ένδοξης ιστορίας μας που σε λίγα χρόνια οι νεότερες γενιές δεν θα σέβονται θεσμούς, αγώνες, θυσίες, ολοκαυτώματα και μεγάλα γεγονότα.
    Κι’ όμως σήμερα, περισσότερο από κάθε ίσως άλλη φορά, απαιτείται εθνική συστράτευση όχι για να αντιμετωπίσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα που έστω με κάποιες θυσίες θα βρουν τη λύση τους, αλλά για να αντιμετωπίσουμε τα αδηφάγα και αρπακτικά χέρια αυτών που επιβουλεύονται τη χώρα μας.
   Η Δυτική Θράκη κινδυνεύει και εμείς χειροκροτούμε τον Νταβούτογλου που χαιρετίζει τη σημαία της .....ανεξάρτητης Δ. Θράκης και βγάζει εκτός ελληνικής επικράτειας το Καστελόριζο όπως προ ετών τα Ίμια.
   Οι Τσάμηδες της Αλβανίας θέλουν να κατέβουν μέχρι την Πρέβεζα και αναρτούν παντού ανάλογους χάρτες. Και δυστυχώς εμείς «ανακαλούμε» τον Πρόξενό μας στην  Αλβανία γιατί μίλησε για Βόρεια ήπειρο.
   Η Κρήτη ύψωσε τη σημαία της ....ανεξαρτησίας της!!! Και εμείς κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε.
  Και οι νέοι μας σήμερα άνευροι γύρω από τα μεγάλα εθνικά θέματα δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται.
  Σήμερα λοιπόν που τόσοι πολλοί κίνδυνοι καραδοκούν για τη χώρα μας και που θα έπρεπε να τονώνουμε τα παιδιά μας με το αίσθημα της φιλοπατρίας και της αναγνώρισης των αγώνων των προγόνων μας, σήμερα λοιπόν οι κ.κ. Γερουλάνος και Νικητιάδης περιφρονώντας το Μεσολόγγι ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ να ιδρύσουν Αρχαιολογικό Μουσείο στο.....Αγρίνιο. Το ίδιο έπραξε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης αποφασίζοντας να ιδρύσει Εφετείο και πάλι στο....Αγρίνιο. Οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι είναι οι τηρητές του νόμου, καταπατούν βάναυσα τους νόμους προς χάριν λίγων ......ψήφων!! Να γνωρίζουν άραγε σε ποιους οφείλουν  την ελευθερία τους; να γνωρίζουν άραγε ότι μοναδική στον κόσμο ΙΕΡΗ πολιτεία ( για τους αγώνες της) είναι το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ; Να γνωρίζουν άραγε οι υπεύθυνοι του Πολιτισμού ότι αυτή η πόλη γέννησε τους μεγάλους ποιητές; τους μεγάλους Πρωθυπουργούς; Διάβασαν ποτέ την ιστορία του Μεσολογγίου; Ήρθαν εδώ προσκυνητές στον Κήπο των Ηρώων να προσκυνήσουν τα ιερά οστά των Ελεύθερων Πολιορκημένων; Πως τόλμησαν να θέσουν μια τέτοια υπογραφή για κάτι που δεν ανήκει ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού παρά μόνον στο Μεσολόγγι;
   Κύριε Γερουλάνο και κ. Νικητιάδη. Πολύ φοβόμαστε ότι θα ΄ρθει η ημέρα που θα αναζητήσει η χώρα μας καινούργια Μεσολόγγια, αλλά δεν θα τα βρει πλέον. Περιφρονήσατε την  ιστορία, στραγγαλίσατε την Ιερή Πολιτεία, δώσατε κακό παράδειγμα τιμής στη νεότερη γενιά. Εμείς οι Μεσολογγίτες απόγονοι των Ελεύθερων  Πολιορκημένων δεν θα σας το συγχωρήσουμε ποτέ. Η ιστορία θα γράψει για σας ότι υπήρξατε οι νεότεροι.......Κιουταχήδες.

Τo " PYROFANI"

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η γελοιοτητα μιας κυβερνησης που μεσα στα αλλα πουλαει τον κωλο της για τους ψηφους.Κανει το χατηρι σε μωραιτηδες,γιανακάδες,κουρουμπληδες και μακρυπιδηδες που λειτουργουν στο παρασκηνιο εις βαρος του Μεσολογγιου και ερχονται εδω με τους κομματαρχες και το παιζουν φιλομεσολογγιτες.Δεν ξυπνησε ο γερουλανος ενα πρωι και ειπε κανω αρχαιολογικο μουσειο στο Αγρινιο απο τη στιγμη που το Αγρινιο δεν εχει καθολου ιστορια ουτε αρχαιολογικους θησαυρους..Καποιοι τον πιεζουν+

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι τα πράγματα παιδιά. Όταν οι ίδιοι οι Μεσολογγίτες ψηφίζουμε αγρινιώτες βουλευτές (σύμφωνα με τις κομματικές εντολές)
τι περιμένετε, να μας προσέξουν. Όχι βέβαια. Καλά να πάθουμε λοιπόν και καλά κάνουν οι αγρινιώτες και γελάνε εις βάρος μας. (Τσούζει η αλήθεια, έτσι ???)

Ανώνυμος είπε...

ξυδάκι οι κύριοι.

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχητε ,θα τακτοποιησει το θεμα ο Δημαρχος με το ΄φιλο του τον Μπενο και τον Σωκο.....

ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ είπε...

Ξυπνήστε ορέ Μεσολογγίτες που με την ψήφο μας που δίνουμε στους φούλιδες για να μας παίρνουν τα Ιερά μας και δικαιώματα ,γινόμαστε κιοτήδες απέναντι στους Προγόνους μας. Να αναρωτηθούμε με τι μούτρα θα πάμε των Βαΐων να προσκυνήσουμε και τι θα τους πούμε που μας τα πήραν όλα οι φούλιδες;.Είναι λυπηρό αγαπητοί συμπολίτες να κανονίζουν οι Αμερικανογαλακτοτρόφοι τύπου Γερουλάνου και του φίλου του Νικητίαδη την Ιστορία του Μεσολογγίου που καν δεν το γνωρίζουν.Ο πρώην επαναστάτης Δήμαρχος έβαλε την ουρά του στα σκέλια αν θέλει να δείξει ότι έχει τσαγανό να κάνουμε τις Γιορτές μόνοι μας. Ντίνος

Ανώνυμος είπε...

Εχετε βαρέσει μπιέλα... τι σχέση έχει η Θράκη, η Βόρεια Ήπειρος και το Καστελόριζο με το... μουσείο του Αγρινίου;; Ήμαρτον Κύριε.........