''Προς αίσιο φινάλε το σήριαλ του Εφετείου στο Αγρίνιο

Tα Προεδρικά Διατάγματα για τα τέσσερα νέα Εφετεία, μεταξύ των οποίων και αυτό του Αγρινίου, έχουν προωθηθεί  από τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για υπογραφή και αφου αυτό συμβεί τις επόμενες ημέρες θα προωθηθούν προς δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Φαίνεται πλέον να παίρνει τέλος το πολύκροτο σήριαλ των τελευταίων ετών (που δίχασε το νομό) ικανοποιώντας το διαχρονικό αίτημα του Αγρινίου. Το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας αναμένεται να λειτουργήσει από το φθινόπωρο, ωστόσο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης.''  (agrinionews.gr)

''...ικανοποιώντας το διαχρονικό αίτημα του Αγρινίου...'' : Τι πρωτότυπο αλήθεια! Λες και είναι το μοναδικό διαχρονικό αίτημα. Λες και δεν υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα αιτήματα για ότι κινείται στην ατμόσφαιρα. Πανεπιστήμια, Μουσεία κλπ κλπ. , Αγρίνιο= ο νέος ομφαλός της Γης.
O  τo πάλαι ποτέ  αγωνιστής δήμαρχός μας όμως, εδώ και αρκετό καιρό δείχνει ένοχη σιωπή. Καμία αντίδραση, καμία κινητοποίηση,  παρά μόνο προσλήψεις ειδικών συνεργατών...
Ούτε καν απαίτηση για αντισταθμιστική και εξισορροπιστική παροχή. Εφετείο εκεί, Μουσείο εδώ.
Φυσικά θα ετοιμάζεται να υποδεχθεί την 25η Μαρτίου  και των Βαίων τον υφυπουργό μας, πρωτοστάτη της σύστασης  του  εφετείου  στο Αγρίνιο,  κο Μωραίτη. Να  είναι άραγε πολύ ευχαριστημένος με όσα γίνονται εις βάρος της πόλης μας ;
Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν κάποιες αποσπασματικές αντιδράσεις και μόνο από τον συνδυασμό του κ. Μπρούμα  για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και ο δήμαρχος  με την ουδέτερη ή και παθητική  στάση του να τα παραδίδει όλα στο Αγρίνιο;  Εντάξει, η υποχρέωση στον μέντορα τέως  Νομάρχη βγήκε και με το παραπάνω. Καιρός να τιμήσει και τον τίτλο του δημάρχου της πρωτεύουσας Ιερής Πόλης.
Πολίτες του Μεσολογγίου είναι ντροπή για όλους μας να ανεχόμαστε την εξόφθαλμη και διαχρονική απαξίωση της πόλης μας. Δείξτε με την δέουσα  στάση σας τη δυσαρέσκεια και την αποστροφή σας προς κάθε υπεύθυνο και συνένοχο.
Εκ της σύνταξης