Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Δίωρη κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Μεσολογγίου για το Εφετείο


Μετά το δήμο Μεσολογγίου και ο δήμος Ναυπακτίας κατά της ίδρυσης εφετείου στο Αγρίνιο
Για περισσότερες από δυο ώρες το δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου τελούσε υπό κατάληψη από δικηγόρους και εκπροσώπους φορέων του Μεσολογγίου σήμερα Τρίτη 22/3/2011, σε μια πρώτη έμπρακτη εκδήλωση διαμαρτυρίας για την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης να ιδρύσει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στο Αγρίνιο, παρακάμπτοντας το θεσμικό ρόλο της πόλης ως πρωτεύουσας του νομού Αιτωλοακαρνανίας

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης απευθύνοντας χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους τόνισε, ότι αυτή η απόφαση πυροδοτεί την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για άλλα σημαντικά, όπως το νοσοκομείο, το αρχαιολογικό μουσείο και ο Καλλικράτης.
Ζήτησε από τους παρισταμένους να είναι σε εγρήγορση για τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν, ώστε να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση. Ο κ. Κατσούλης μάλιστα ανακοίνωσε, ότι ανάλογες κινητοποιήσεις να επαναληφθούν με αρχή την 25η Μαρτίου.
Στην συγκέντρωση από τον αντιδήμαρχο Ναυπακτίας, Κώστα Σταυρόπουλο διαβάστηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας του δήμου Ναυπακτίας για την απόφαση της ίδρυσης του Εφετείου στο Αγρίνιο, στο οποίο μεταξύ άλλων τίθενται το ερώτημα: «γιατί οι κάτοικοι της Ναυπακτίας να υποστούν μια απίστευτη ταλαιπωρία μετακινούμενοι στο Αγρίνιο;»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου, Γιάννης Ατσαλάκης επανέλαβε το αίτημα για παρέμβαση του Πρωθυπουργού για ανάκληση του προεδρικού διατάγματος και ανακοίνωσε ότι ο σύλλογος θα κινηθεί νομικά ώστε να ακυρωθεί η απόφαση.
Η συμμετοχή του κόσμου στην σημερινή κινητοποίηση ήταν ικανοποιητική και πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με ανάλογες του παρελθόντος, ενώ το απόγευμα συνεδριάζει η συντονιστική επιτροπή αγώνα για να καθοριστεί η μορφή των κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες με αποκορύφωμα όπως αναφέραμε την κινητοποίηση της 25ης Μαρτίου.

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί οι κάτοικοι της Λευκάδας να υφίστανται την ταλαιπωρία να ερχονται Μεσσολόγγι. Σωστή η απόφαση για εφετείο στο Αγρινίο.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να γίνει κατανοητό στους μη Μεσολογγίτες, ότι η αντίδρασή μας προέρχεται από την απαξίωση που δείχνει το κράτος σε μία πρωτεύουσα και όχι για το εφετείο αυτό κάθε αυτό. Διεκδικούμαι αυτό που ισχύει με νόμο μέχρι και σήμερα. Γιατί στην περίπτωση του Μεσολογγίου καταπατείται ο νόμο;

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να λέει ότι τα εφετεία γίνονται στις πρωτεύουσες νομών. Η Άρτα γιατί δεν έχει; Τα εφετεία γίνονται στις μεγάλες πόλεις.

Ανώνυμος είπε...

παπαρα 1.49 πες μας ενα εφετειο που δεν ειναι σε πρωτευουσα νομου...αλλα που να το βρεις γελαδαρη

Ανώνυμος είπε...

παιδιά προσωπικά για το εφετείο θεωρώ πως είναι καθαρά θέμα θεσμικό. όμως αυτό που θα πρέπει να απασχολήσει περισσότερο είναι το αρχαιολογικό μουσείο. εκει θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο βάρος γιατί η ίσρυσή του στο Μεσολόγγι αφορά τουστική κίνηση και μεγαλύτερη δραστηριότητα.
σκεφτείτε το και αυτό.

Ανώνυμος είπε...

καταργηθηκαν οι νομοι και οι πρωτευουσες φιλε μου!παρτο χαμπαρι επιτελους!

Ανώνυμος είπε...

Με ποιό νόμο καταργήθηκαν; Σταματήστε πλέον τις βλακείες.
Για να καταρηθεί ο νομός και η πρωτεύουσα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα.

Ανώνυμος είπε...

καλα εκει στην πρωτευουσα ειστε ντιπ για το βουρτσο

Ανώνυμος είπε...

2.54 φιλε ειναι καιρος να κοψεις τα ναρκωτικα..σε χαλανε δεν το βλεπεις??? [αιτωλια]

Ανώνυμος είπε...

διαβαστε στον καλλικρατη οσοι ασχετοι μιλανε για καταργηση των πρωτευουσων των νομωμ.Απλα μετονομαστηκαν σε εδρες περιφερειακης ενοτητας.Απο εκει και περα σε περιπτωση που το εφετειο παει τελικα στο Αγρινιο να κανουμε αυτο που προταθηκε στην ναυπακτο.Να παραμείνουμε στην Πατρα ολη η περιφερεια πρωτοδικειου Μεσολογγιου.Στο Αγρινιο δεν παμε.Παει και τελειωσε

Ανώνυμος είπε...

στο καλο παιδια στην πατρα στην πατρα!

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 2.02,εχεις την εντυπωση οτι εισαι Κολωνακιωτης και αποκαλεις τους Αγρινιωτες ,εσυ και οι υπολοιποι Μεσολογγιτες γελαδαρηδες ,βλαχους κλπ?Ενω εσεις ειστε απο αλλο πλανητη!!!Οπως αποκαλεις εμας,μια απο τα ιδια ,ισως και χειροτερα ειστε εσεις.
Οσον αφορα τον ανωνυμο 6.20,το ανεκδοτο με την κατσικα του γειτονα το ξερεις??

Ανώνυμος είπε...

8.15 αυτο με την κατσικα ισχυει επι το πλειστον για τοο αγρινιο..Και γιατι υπαρχουν πολλες κατσικες αλλα και επειδη παντα εποφθαλμιωντας την πρωτευουσα του νομου ζηταγατε εις βαρος της προσπαθωντας παντα να την υποβιβασετε με την νοοτροπια του ισχυρου βλαχου που εχει περισσοτερους

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μπω στη λογική της αντιπαράθεσης. Μεγάλη πόλη το Αγρίνιο και της αξίζουν πολλά.Υπάρχει όμως μια διαφορά. Κυτάξτε στην πλατεία του Αγρινίου πόσοι κάνουν βόλτες ατέλειωτες ωρες ή κάθονται στα παγκάκια και χαζολογάνε.Στην πλατεία του Μεσολογγίου δεν θα δεις παρέα να κάνει βόλτες ή να κάθετε σε παγκάκι Βρίσκονται όλοι στις καφετέριες με τις οικογένειές τους και τους φίλους.
Διαφορά μεγάλη. Πλούσιοι ή μάλλον νεόπλουτοι οι μεν (λόγω Κρεμαστών κ.λ.π.), φτωχοί οι άλλοι αλλά με ταπεραμέντο. Στο Μεσολογγι μετά την απελευθέρωση και μέχρι πρόσφατα
υπήρχαν Προξενεία Αγγλίας, Γαλλίας, Ιταλίας κ.λ.π. και επιπλέον οι πρέσβεις πολλών ξένων χωρών πηγαινοέρχονται σ' αυτή την πόλη γιατί ξέρουν να τιμούν την ιστορία την οποία όμως λοιδωρούν οι δικοί μας νεόπλουτοι που έχουν πολλούς βουλευτές και πολλούς κατοίκους. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη διαφορά αναμεσά μας που προσπαθούν να την μειώσουν παίρνοντας Εφετείο, Αρχαιολ. Μουσείο, ΚΤΕΛ, Νοσοκομείο και ότι βάλει ο νους σας προκειμένου να γίνουν ισχυροί.
Καλά κάνουν αφού εμςίς δεν διαθέτουμε ισχυρούς ηγέτες!!

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 8.30,μαθε πρωτα να γραφεις και να συντασεις μια προταση,σαν πρωτευουσιανος που εισαι και μετα βγες να γραφεις στα blog για τους βλαχους............

ΝΑΥΠΑΚΤΙΤΗΣ είπε...

Όσο οι Ναυπάκτιοι και οι Μεσολογγίτες θα ψηφίζουμε βουλευτές από το Αγρίνιο, τόσο θα ευημερεί ο τόπος τους και θα μαραζώνει ο δικός μας. ΕΠΑΛ Εφετείο και πάει λέγοντας. Ίσως τα τελευταία γεγονότα θα πρέπει να δημιουργήσουν έναν εκλογικό άξονα μεταξύ των δυο πόλεων της Αιτωλίας. Το βάζω για προβληματισμό ας αρχίσει σε κάποια στιγμή μια συζήτηση πάνω σ' αυτό και ας φτιάξουμε τις άμυνές μας. Το λέω γιατί Μωραϊτης, Μακρυπίδης, Γιαννακά, Κουρουμπλής, Σταμάτης, Σιαλμάς, Καραγκούνης, Μωραϊτης (ΚΚΕ) είναι κάποιος που δεν είναι από το Αγρίνιο; Περιμένετε λοιπόν Ναυπάκτιοι και Μεσολογγίτες να λυθούν τα προβλήματά σας. Αποτελεί μνημείο αίσχους η συνναλαγή των περιφερειακών εκλογών με την εκλογή του μέτριου και κάτω Αντωνόπουλου. Εξελέγει αντιπεριφερειάρχης για να σωθεί το Αγρινιώτικο ΠΑΣΟΚ χωρίς να υπολογίσουν τι θα γίνει ο υπόλοιπος νομός. Συνασπισμός δυνάμεων τώρα για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, με Εφετείο ή όχι ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΝΟΡΙΖΕΣ θα είστε.- χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΔΙΑ ΦΕΡΤΕ ΞΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΞΥΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

9.08 το συντασσω γραφεται με δυο σσ βλαχαδερο που θες να μαθεις τους αλλους ελληνικα

Ανώνυμος είπε...

οχι στο εφετειο στο αγρινμιο.παραμενουμε πατρα..καλυτερα να υπαγεσαι εκει παρα στο αγρινιο

Ανώνυμος είπε...

Με τι μούτρα θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Ηρώων, να μας πεί τις παπαριές του περί μοναδικής και απαράμιλλης πόλης, τη στιγμή που υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα αναντίρρητα, για το εφετείο;

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 11.55 και το Kiss my ass με δυο σσ γραφεται!!!

Ανώνυμος είπε...

Η λυΣη είναι μια... Να αυτοπυρπολυθει ο Ατσαλακης και να πέσει με αλεξίπτωτο στη παρέλαση. Έτσι θα γίνει ήρωας και αν επιζήσει θα γίνει βουλευτής.

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΡΕ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ. ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.....
ΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑ/...

Ανώνυμος είπε...

Eλα εφετείο στις μεγάλες πόλεις και οχι στα χωριουδάκια αλα Μεσσολόγγι

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΟΒΛΑΧΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΜΦΥΣΗΣΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.. ΔΕ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΟΡΜΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΟΡΕΣΤΗ ΔΙΨΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΓΛΕΙΨΑΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΜΕ... ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.. Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗ ΠΑΛΙΟΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ''ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ-ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ'' ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΑΜΩΝΕΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΩΝ ΚΟΛΩΜΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΑ, Α ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΚΟΛΟΥΣ ΦΩΝΑΚΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ... ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ..
ΟΧΙ ΠΑΛΙΟΒΟΥΝΑ.... ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μεσολογγιτες,που βριζετε και χαρακτηριζετε με διαφορα τους Αγρινιωτες! Εχετε την εντυπωση οτι ειστε η Αρια φυλη της Ελλαδας?Ποσοι απο σας εχετε κοινες ριζες με αυτους που ηταν στην Εξοδο?Σχεδον κανενας.Κραβαριτες,μπολιαρηδες και νησιωτες ειστε,οτι χειροτερο δηλαδη.
Αντε γιατι πολυ μας εχετε σκοτισει τα α@@@@δια.Το οτι καποια συμπτωση σας εφερε να μενετε στο Μεσολογγι,εσεις η οι πατεραδες σας ,δεν σημαινει οτι ειστε απογονοι των Ελευθερων Πολιορκημενων.Απλως προσπαθειτε με καθε τροπο και μεσο και σε βαρος οποιουδηποτε,να το εκμεταλλευτειτε,μιας κι ετσι εχετε μαθει τοσα χρονια,να ζητε απο τον κρατικο κορβανα και ολος ο υπολοιπος νομος να παει να γα@@@θει!
Αν δεν σας αρεσει η Αιτωλοακαρνανια,μετακομιστε στην Πατρα,να ησυχασουμε κι εμεις!!

&&&&&&&&&

Ανώνυμος είπε...

mpastounovlaxe 7 24 an sto ftoxo voukoliko mialo sou i aitoloakarnania einai to agrinio tote prepei na diakopseis ti sinitheia pou profanos sou egine latreia apo tin efiviki sou ilikia... koinos masturbation goes cloud... o monos pou skotizei ta a.....a tou allounou edo mesa eisai esi epidotoumene katsikoarmekti katsikoerasti kapnorize... to poia poli paei na armeksei olokliri tin aitoloakarnania einai fanero kai profanos den einai to mesologgi... episis to poia poli zei apo ton kratiko korvana sto nomo mas einai episis fanero kathisterimene file mou.... alla mia zoi exeis mathei na kaneis magkes olous tous agrammatous anikanous vlaxous anexartitos kommatos tous opoious psifizeis kai logo plithismou eklegone distixos kai exei o nomos mas ayti tin antimetopisi... loipon meinete sta kolompara sas stin paiderastia sas sto satanismo sas kai se oti allo politistiko exete prosferei se afto to nomo... kai ase mas stin isixia mas na zitame ta dika mas.. kai oso gia to poios prepei na metanasteysei dn apantao... etsi ki allios dn kanete gia pouthena allou apo to mpourdelo sas...

Ανώνυμος είπε...

Πιο βλάχοι απτ τοις μισσουλουγγίτες δεν νομίζω να υπάρχουν...Πω πω σε τι χάλι είναι η πόλη σας...πολη??Τελος πάντων...

Φιλικά και Αγρινιώτικα

Ανώνυμος είπε...

μιλανε και οι αγρινιωτες μη ξερασω....απο τον θεο αγριο δεν εισαστε??? [αιτωλια]

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ [ΙΣΤΟΡΙΑ-ΤΟΠΙΑ-κ.α.] ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ 100 ΑΓΡΙΝΙΑ ΜΑΖΙ!!!!!!!!



ΦΙΛΑΚΙΑ ΦΟΥΛΙΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ...ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΙ

ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΤΩΝ 10000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ Κ ΘΕΛΕΙ ΝΑ Τ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΠΟ 117000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ 9:40 ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΟΛΑ Η ΕΙΝΑΙ 10000 ΚΑΤΙΚΩΝ Η 500000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ.ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ?ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΟΛΑ.
ΤΟΥΣ 117000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΕΣ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΕΣΑ?

Ανώνυμος είπε...

9.40 φιλε σου το ειπα και ποιο πανω,επειδη η σταθμη της θαλασσας ανεβαινει πες στη γυναικα σου το γκομενο να τον πηγαινει στο ξηρομερο...[αιτωλια]