Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Αναγνώριση ''γενοκτονίας'' ζητούν οι Τσάμηδες της Αλβανίας

Οι Τσάμηδες της Αλβανίας κατέφυγαν σε μεγάλο Αγγλικό νομικό γραφείο! Διεκδικούν επιστροφή στη Θεσπρωτία, απόδοση των περιουσιών και αναγνώριση της "γενοκτονίας"!
Οι Τσάμηδες της Αλβανίας κατέφυγαν σε μεγάλο Αγγλικό νομικό γραφείο! Διεκδικούν επιστροφή στη Θεσπρωτία, απόδοση των περιουσιών και αναγνώριση της "γενοκτονίας"!Οι Τσάμηδες της Αλβανίας έχουν απευθυνθεί σε νομικό γραφείο της Αγγλίας και διεκδικούν επιστροφή τους στην Θεσπρωτία, απόδοση των περιουσιών τους και αναγνώριση της "γενοκτονίας"! Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του «Κόμματος Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας» (PDIU) Σπετίμ Ίντριζι/Shpëtim Idrizi σε συνέντευξή του στην εφημερίδα 'Lajm'.
Είπε χαρακτηριστικά:
"Οι Τσάμηδες Αλβανοί Μουσουλμάνοι, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, σε καμιά περίπτωση, δεν αμφιβάλουμε ότι θα έρθει η ημέρα της επιστροφής και για τον σκοπό αυτόν εργαζόμαστε. Εύχομαι, όσοι έχουν απελαθεί και βρίσκονται στη ζωή να δουν τα σπίτια τους και να επιστρέψουν σε αυτά.
Έχουμε προσλάβει μια βρετανική δικηγορική εταιρεία, η οποία είναι γνωστή στον τομέα του διεθνούς δικαίου, ώστε να επιλύσει με νόμιμο τρόπο το ζήτημα των Τσάμηδων. Σε λίγες ημέρες, μετά από... την αρχική έρευνα, θα αποφασίσει ποια θα είναι τα βήματα, που πρέπει να ακολουθήσουμε. Να καταφύγουμε, δηλαδή, στα Δικαστήρια και τι πρέπει να απαιτήσουμε. Δεν επιδιώκουμε μόνον την επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων, αλλά να καθοριστεί τι ακριβώς συνέβη στο τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου: τη γενοκτονία, δηλαδή, κατά των Αλβανών-Τσάμηδων και την επιστροφή όλων των δικαιωμάτων στον αλβανικό πληθυσμό από την Ελλάδα.
Δεν είναι τίποτε λιγότερο ή τίποτε περισσότερο από τα δικαιώματα που ζητάει η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία". Και πρόσθεσε: "Η οριστική λύση του ζητήματος των Αλβανοτσάμηδων θα ερχόταν με την επιστροφή τους στις μητρικές εστίες. Μετά από μια βιβλική έξοδο, η ιστορία έχει δείξει ότι υπάρχει πάντα μια επιστροφή. Το Αλβανικό έθνος, όπως έχει δείξει η ιστορία, ανεξάρτητα από τις ιστορικές συνθήκες, ήταν ανέκαθεν κατανεμημένο σε διάφορες πολιτικές ενότητες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η υλοποίηση των εθνικών στόχων είναι κοινή για όλους, ένας από αυτούς, ο οποίος υλοποιήθηκε, ήταν η ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ.
Η ανεξαρτησία του Κοσσόβου είναι μια δεύτερη ιστορική στιγμή, η μεγαλύτερη μετά την ανεξαρτησία της Αλβανίας. Ένα ισχυρό αλβανικό έθνος θα αποτελούσε πανάκεια για όλες τις πληγές του. Και αυτές είναι: οι Αλβανοί στην πΓΔΜ, οι Αλβανοί στο σερβικό Πρέσεβο, στο Μαυροβούνιο και στην Τσαμουριά. Αυτός ο αιώνας είναι ο αιώνας των Αλβανών και στο τέλος του θα είναι πολύ διαφορετικός, από ό, τι πριν από έναν αιώνα.
Η στάση της κυβέρνησης Μπερίσα είναι μια στάση που πρέπει να έχει κάθε κυβέρνηση της Αλβανίας: να πιέζει συνεχώς, δηλαδή, για εποικοδομητική επίλυση του ζητήματος των Τσάμηδων, για την επίλυση του θέματος των Αλβανών της πΓΔΜ και για την επίλυση των ζητημάτων των Αλβανών μεταναστών, καθώς όλα αυτά αποτελούν εθνικά ζητήματα της Αλβανίας. Εμείς έχουμε καταφέρει σε πολύ λίγο χρόνο να ευαισθητοποιήσουμε τον Αλβανικό λαό και θα συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο".
(από πύλη Ιάσωνος μέσω Das Pan)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαθανε πως γαμ@@@@στε και πλακωσαν κι οι γυφτοι!!!!!!!!!!

The rocker

Ανώνυμος είπε...

Πρίν ένα χρόνο τέτοιες μέρες, ένα παλληκάρι, ένας αστυνομικός οδηγήθηκε στην φυλακή με την κατηγορία βασανισμού κρατουμένου. Πρόκειται για την θλιβερά σκηνοθετημένη παράσταση του τότε νεόκοπου εξ εφέδρων, διώκτη των τρομοκρατών, των εγκληματιών και δεν συμμαζεύεται, Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Είναι γνωστή η ιστορία του χιλιανού λαθρομετανάστη Pedro Navarro, ο οποίος είχε συλληφθεί τα Χριστούγεννα του 2010, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ορισμένα άλλα «πταίσματα» και εκρατείτο στο ΑΤ Ακροπόλεως. Παραμονή της πρωτοχρονιάς αποφάσισε να δραπετεύσει και επετέθη στους αστυνομικούς που τον φρουρούσαν, τραυματίζοντας έναν από αυτούς . Οι αστυνομικοί αντέδρασαν, όπως είχαν εκ του νόμου υποχρέωση, με αποτέλεσμα να βρεθούν κατηγορούμενοι για βασανισμό κρατουμένου. Ο χιλιανός ζήτησε να εισαχθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις, ενώ ο τραυματισμένος αστυνομικός οδηγήθηκε στην ασφάλεια. Έτσι, για την εξυπηρέτηση του χιλιανού εγκληματία-λαθρομετανάστη, βρέθηκε πρωτοχρονιάτικα ιατροδικαστής που μιλούσε ισπανικά !! για να τον εξετάσει και που στην έκθεσή του έγραψε ότι «ο θάνατος οφείλεται σε μεταβολικά αίτια»!!!.
Βεβαίως ο χιλιανός δεν είχε πεθάνει, αλλά έπρεπε ο κ. Χρυσοχοΐδης να επιδείξει πυγμή και έργο. Έτσι, από το γενικό κρατικό, όπου παρέμεινε ο λαθρομετανάστης Navarro, παρήλασε όλη η πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη, παρουσιάζοντας τα σεβάσματά της, προσφέροντάς πολιτικό άσυλο ! και οικονομικό επίδομα!!. Η δημοσιότητα που δόθηκε από τα ΜΜΕ ήταν η επιβράβευση για το έργο του κ. Χρυσοχοΐδη, ως προστάτη των «αναξιοπαθούντων» λαθρομεταναστών και τιμωρού των «κακών» αστυνομικών. Αυτό που δεν είπαν τα ΜΜΕ ήταν ότι η πρέσβειρα της Χιλής δεν θέλησε να αναμειχθεί στην υπόθεση επειδή ο Pedro Navarro καταζητείται στην Χιλή ως εγκληματίας.

Σήμερα, δεκατέσσερις μήνες μετά, ο καταζητούμενος χιλιανός εγκληματίας-λαθρομετανάστης, βρίσκεται στην χώρα μας, κυκλοφορεί ελεύθερος και λαμβάνει μάλιστα και «ανθρωπιστικό» επίδομα!!!. Οι αστυνομικοί που υποτίθεται ότι τον βασάνισαν, είναι σε διαθεσιμότητα και υπόδικοι. Όμορφος κόσμος Χρυσοχοϊδικά πλασμένος.
Πριν λίγες ημέρες δολοφονήθηκαν δύο παλληκάρια, δύο αστυνομικοί. Άρχισαν λοιπόν τα θλιβερά ανθρωπάκια της πολιτικής και των ΜΜΕ, να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τον χαμό τους. Όμως οι Έλληνες πολίτες δεν είναι κορόϊδα. Έχουν μνήμη. Θυμούνται ποιοι άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, ποιοι όπλισαν τους διάφορους αλλοδαπούς με προνόμια και ποιοι υπονομεύουν την Ελληνική Αστυνομία. Είναι οι ίδιοι που εδώ και δεκαέξι μήνες σπέρνουν λαθρομετανάστες και τώρα θερίζουν εγκληματίες