Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Κόστος ''ειδικών συνεργατών''.

Στην ιστοσελίδα της ''Αιχμής'', την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 και  ώρα 12.50, αναρτήθηκε το ακόλουθο κείμενο σχετικά με την πρόσληψη ειδικού συνεργάτη για επεξεργασία θεμάτων αυτοδιοίκησης:''Στην ιστοσελίδα του δήμου Μεσολογγίου αναρτήθηκε από την Παρασκευή η ανακοίνωση περί πρόσληψης τρίτου ειδικού συνεργάτη στον δήμο Μεσολογγίου με απαραίτητα προσόντα το πτυχίο νομικής σχολής.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Πρόσληψη ..............Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι στα γραφεία του Δήμου (τηλ. 2631055460) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες».
Για την θέση αυτή ακούγεται πως επιλογή του δημάρχου θα είναι ο δικηγόρος Δημήτρης Ρεπάσος ενώ συνολικά ο δήμαρχος Μεσολογγίου έχει δικαίωμα να προσλάβει πέντε ειδικούς συνεργάτες." 
       Mε την υπ. αριθμ 62/2011  απόφαση του Δημάρχου κ Κατσούλη επιλέχθηκε -έναντι έξι συνυποψηφίων του- όπως προέβλεψε η εφημερίδα"Αιχμή" o υιός του πρώην Δημάρχου κ. Κ. Ρεπάσου. Μη σχολιάζοντας  τον τρόπο και την διαδικασία επιλογής και αφήνοντάς τα στην κρίση των αναγνωστών μας, θα σταθούμε αποκλειστικά στο κόστος της πρόσληψης αυτής η οποία κατά τα αναφερόμενα στην απόφαση είναι:   '' 9. Το γεγονός ότι θα προβλεφθεί ανάλογη πίστωση στον υπό σύνταξη  προϋπολογισμό έτους 2011 του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου στον ΚΑ 00.6031 συνολικού ποσού 26.200,00 e, για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας του υπό πρόσληψη Ειδικού Συνεργάτη''.
     Δηλαδή το ετήσιο κόστος, το οποίο φυσικά θα πληρώσουμε εμείς, είναι κατά 1.200 ευρώ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο κόστος του ''Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης''. Ο κ. Κατσούλης μη επιδιώκοντας προφανώς την εκλογή Συμπαραστάτη έφερε την διαδικασία στην εκπνοή της προθεσμίας που έβαζε ο νόμος για την επιλογή, δεν μπήκε καν στην διαδικασία συναίνεσης και διαπραγμάτευσης με τους υπολοίπους ώστε να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής και καθώς φαίνεται από το αποτέλεσμα , ψηφίστηκε από τον συνδυασμό του  ο κ. Μπασαγιάννης δηλαδή πρόσωπο που δεν έχει μόνιμη κατοικία στο Δήμο μας.
Όπως  ήταν αναμενόμενο, κατέστη άγονη η διαδικασία επιλογής και εκτιμήθηκε με ανακούφιση ότι ο Δήμος θα γλύτωνε έτσι 25.000 ευρώ ετησίως, ποσό που θα δινόταν δηλαδή σε πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και ειδικών προσόντων που θα έπρεπε να διεκπεραιώνει όγκο αιτήσεων και θα λειτουργούσε υπέρ του δημότη και κατά των αυθαιρεσιών και της κακοδιοίκησης. Ο κ Κατσούλης ωστόσο, προτίμησε να δώσει κάτι παραπάνω και να πάρει και δεύτερο δικηγόρο στον Δήμο ο οποίος θα υπάγεται σε αυτόν ως ειδικό γνωμοδοτικό όργανο και σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούται να έχει αρμοδιότητες  Συμπαραστάτη του Δημότη.
Κατά τα άλλα εξοικονομούνται χρήματα και προστατεύονται οι πολίτες......
 Εκ της σύνταξης

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φέρε ξύδια... να πιούμε!!!!

Ανώνυμος είπε...

ωραίαααα...

και τώρα που τέλειωσαν οι "προσλήψεις" καιρός να αρχίσει να παράγει έργο η δημοτική αρχή γιατί αλλιώς θα αρχίσουμε εμείς τα καντήλια...

Ανώνυμος είπε...

οι προσλήψεις δεν τέλειωσαν έχει ακόμη δύο.....

ναυαγός εν αιθρία είπε...

Νέα ήθη, λόγω ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ, δηλαδή ΝΕΟΗΘΙΚΗ ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΑ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΝΕΟΗΘΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ήθελα να πω.

Ανώνυμος είπε...

11:46. Για το δικό σου έργο πότε θα κάνεις απολογισμό
;
Λαμπ. Ε μας

Ανώνυμος είπε...

είναι γνωστή η ανικανότητα του δημάρχου να παράγει έργο. έχει παράγει τίποτα στη ζωή του και θα παράγει και τώρα; έτσι τους χρειάζεται τους ειδικούς συνεργάτες για να τον βοηθάνε και να τον ξεκουράζουν...αν τον παρατηρήσετε προσεκτικά θα δείτε πως έχει'κόψει' τελευταία...για παρατηρείστε τον....

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι οι ειδικοί συνεργάτες που προσέλαβε να μπορούσαν να βοιηθησουν στο ελάχιστο το δημο.Δυστυχώς όμως επιλέχθηκαν με κριτήρια απόλυτης αναξιοκρατίας και πρόθεσης εξυπηρέτησης βουλευτών και δικών μας παιδιών.Από εκει και πέρα το μπουκαλάκι με το ξύδι θα μπει εκεί που πρέπει όταν θα κριθεί ο σημερινός δήμαρχος για όλα αυτά που κάνει

Ανώνυμος είπε...

Άντε πάλι με το ... ξύδι.....!!!!!

ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ είπε...

Οι δύο τελευταίες προτάσεις του κειμένου της σύνταξης αποτελούν και απάντηση στο δημοσίευμα της ΑΙχμησ , ότι ο Κατσούλης σκέφτηκε πονηρά για τον συμπαραστάτη και δεν εκλέχθηκε κανείς τάχα για να γλιτώσει ο Δήμος τα χρήματα. Ποιός να σκεθτεί για οικονομία;αυτός που άφησε τόσα χρέη στην Αντινομαρχία του :ή αυτός που ήδη από ασχετοσύνη των συνεργατών του έχει προσθέσει τόσα έξοδα στον ήδη χρεωμένο ΔΗΜΟ όπως λέει.
ΑΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΙΚΕ ΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΞΥΔΙΑ ΘΑ ΣΕ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΩ... ΗΛΙΘΙΕ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΛΑΚΕ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΕ... ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΞΥΔΙΑ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ? ΔΕΝ ΤΟ ΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΘΙΑΣΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ? ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΕΚΕΙ? ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ.. ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ Μ....ΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ.....ΚΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΘΕΛΕΙ... (ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΠΟΥΛΑΣ ΑΚΟΜΑ Η ΚΥΡΙΛΕΨΕΣ ΕΝΕΚΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΙ ΣΟΥ?)