Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Αντεπίθεση Γ. Αναγνωστόπουλου με οξείς χαρακτηρισμούς κατά Π. Κατσούλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γ. Αναγνωστόπουλος: «Πλασματικό και αβάσιμο το χρέος των 14 εκ. €»
Για «πολιτική ανηθικότητα» κατηγορεί το δήμαρχο Μεσολογγίου
Με δήλωσή του και σε συνέχεια των όσων υποστήριξε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, ο τ. δήμαρχος, Γιάννης Αναγνωστόπουλος επαναλαμβάνει τον χαρακτηρισμό περί «πολιτικής αλητείας» σε βάρος του δημάρχου, Π. Κατσούλη αναφορικά με τα όσα υποστήριξε και πάλι ο τελευταίος για την οικονομική κατάσταση του παλαιού δήμου Μεσολογγίου.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος στη δήλωσή του κατηγορεί επίσης τον κ. Κατσούλη για «πολιτική ανηθικότητα» αφού όπως υπογραμμίζει: «στην εισήγησή του ο κ. Κατσούλης σκόπιμα απέκρυψε από το σώμα ότι ένα μεγάλο μέρος του όποιου χρέους του δήμου οφείλεται στο γεγονός ότι η Πολιτεία δεν έχει αποδώσει στους δήμους τις προβλεπόμενες ετήσιες χρηματοδοτήσεις για την κατασκευή έργων (ΣΑΤΑ κλπ.).»
Συγκεκριμένα ο κ. Αναγνωστόπουλος προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Επιβεβαιώνομαι για μια ακόμη φορά στον προεκλογικό μου όρο για τον κ. Κατσούλη, "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ". Και τούτο γιατί στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναφερόμενος στα οικονομικά του Δήμου, παραπλανητικά μίλησε για €14.000.000 χρέος στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, χωρίς να δώσει τα οικονομικά μεγέθη από πριν στους επικεφαλείς. Το γεγονός αυτό συνιστά επιπλέον "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ".
Νομιμοποιούμαι να λέω τα ανωτέρω και έχω "ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ" έναντι των πολιτών, που με σεβασμό υπηρέτησα και όχι στους αριβίστες της πολιτικής, γιατί θα απαντήσω με ακριβή στοιχεία, που παρέδωσα στην πρώτη και μοναδική συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο και προέρχονται από τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας του ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.

1. ΧΡΕΟΣ
Αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο ότι οφείλουμε σε προμηθευτές €2.913.000. Απέκρυψε σκόπιμα, και στο χρέος αυτό συνυπολόγισε ποσό άνω του €1.000.000 το οποίο οφείλει η πολιτεία από έργα δημοπρατηθέντα και εκτελεσθέντα (ΣΑΤΑ – ΘΗΣΕΑΣ κ.λ.π.)

2. ΔΑΝΕΙΑ
Προεκλογικά, γι’ αυτό επιμένω στον όρο "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ", ισχυρίζετο ότι τα δάνεια του Δήμου μας ήταν άνω των €6.500.000. Σήμερα μιλά για €1.162.000 αυτό που ισχυριζόμουν προεκλογικά στο λόγο μου.
Το δε δάνειο €600.000 αφορά την εξαγορά οικοπέδου όπισθεν του ΜΟΥΣΕΙΟΥ και αγορά οικοπέδου στο Ευηνοχώρι για ανέγερση Σχολικού συγκροτήματος. Το ανωτέρω δάνειο δεν έχει ακόμη εκταμιευθεί.
3. ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Είμαστε περήφανοι για το Δημοτικό Ωδείο, τους Παιδικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Δημοτικό Ιατρείο (επισκέπτες 3.200 το 2010), Δημοτική Μουσική (120 παιδιά δικά μας με νεαρό διδάσκαλο Μουσικής από την πόλη μας, που κατόρθωσε σε ένα μήνα να διαλύσει).
Όπου στα ανωτέρω υπάρχει σκοτεινό σημείο, πρώτοι εμείς θα το καταδικάσουμε και θα βοηθήσουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Όμως στηρίζαμε και στηρίζουμε τα Δ.Σ. των Νομικών προσώπων καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου που ασκούσαν γραμματειακή υποστήριξη.

4. ΔΕΥΑΜ
Ανέφερε ο Δήμαρχος χρέος €1.800.000, ξέχασε σκόπιμα να αναφέρει ότι ο Δήμος έχει καταβάλει από τακτική του επιχορήγηση για τα έτη 2007 – 2010 ποσό €700.000 για τοκοχρεολύσια. Οι απαιτήσεις της επιχείρησης από συνδημότες μας ανέρχονται σε ποσό άνω των €400.000. Ξέχασε να αναφέρει ότι για 3 χρόνια δεν δόθηκε καμία αύξηση, τουναντίον μειώθηκε σε ευπαθείς ομάδες.
Ερμηνεύεται η αντίδρασή του για την ΔΕΥΑΜ και το έργο της γιατί πήγε κατηγορούμενο τον αείμνηστο πρόεδρό της Παναγιώτη Δαρλαμήτσο, επί Δημαρχίας Ρεπάσου, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΙΩΠΟΥΝ παράγοντες της τότε Δημοτικής εποχής και σήμερα είναι συνεργαζόμενοι. Στηρίζουμε τον Διευθυντή και τους εργαζόμενους.

5. ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ
Ξέχασε να αναφέρει ότι αποπληρώσαμε σαν Δημοτική Αρχή το ΔΑΝΕΙΟ της Δημοτικής Αρχής Πρεβεζάνου ύψους €500.000 (από τοκοχρεολύσια). Επίσης παραδόθηκε εμπόρευμα ύψους €250.000.
Σκόπιμα απέκρυψε τις ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ του Δήμου από συνδημότες:
1. Βεβαιωμένο κατάλογο (2% ενοίκια κ.λ.π.) €1.309.275
2. Μισθώματα ιχθυοτροφείων €300.000
3. Ελληνικές Αλυκές α.ε. (από 3%) €485.000
4. Υπόλοιπο ταμείου 31/12/2010 €839.484.044 (σύμφωνα με βεβαίωση προϊσταμένης κα. Καρβέλη και κ. Δρόσου).

Κλείνοντας μια μικρή υπενθύμιση ότι ακόμη πληρώσαμε τα έτη 2007 – 2010:
1. Σε σχολικούς φύλακες €500.000
2. Σε Δημοτική Αστυνομία €440.000
Τα ανωτέρω ήταν υποχρέωση της πολιτείας, αλλά δυστυχώς πληρώθηκαν ζεστά-ζεστά από το Ταμείο του Δήμου. Επίσης λόγω του Δ.Ν.Τ. εισπράξαμε 1.000.000 λιγότερη επιχορήγηση (για μισθούς – λειτουργικά έξοδα).
Αυτή είναι η ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ μου προσωπικά στο Δήμαρχο και πιστεύω ότι θα υπάρξουν ανάλογες απαντήσεις στην λασπολογία του Δημάρχου από τους πρώην Δημάρχους Αιτωλικού – Οινιαδών.»

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...ΤΕΛΙΚΑ κύριε Αναγνωστόπουλε είσαι ΑΓΙΟΣ. Και σε είχα παρεξηγήσει........!!!!!! χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

παρα λιγο να μας πει οτι εβαλε στο ταμειο του δημου λεφτα απο τη τσεπη του και οτι βγηκε φτωχοτερος απο την δημοτικη του θητεια.

ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ είπε...

Μήπως βρε παιδιά οι υπάλληλοι είναι αυτοί που ενημερώνουν λάθος τον "αρχων" και ανακοινώνει λάθος στοιχεία. Γιατί πως είναι δυνατόν να υπάρχει βεβαίωση της προϊσταμένης με υπόλοιπο 839.484.044 ευρώ και ο ¨αρχων " να λέει άλλα. Α τώρα που το θυμήθηκα αληθεύει ότι αντιδήμαρχος μαζί με την μετάταξη του συζύγου από γραφείο της περιφέρειας στο δήμο κάνει δώρο και μια κουκούλα σε υπάλληλο δήμου; ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ Ο ...ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ.
ΟΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟΝ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΔΟΓΙΑΝΝΟ (ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ).
ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ 4ος ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ...
ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙΝΙΑΔΕΣ - ΑΙΤΩΛΙΚΟ , ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙ Ο ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΚΟΜΗ....
ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ????
Ν Τ Ρ Ο Π Η Τ Ο Υ

Ανώνυμος είπε...

Κι αν έχει δίκιο?...

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑ ΡΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ; ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΓΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ (ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ) ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ 13%.

Ανώνυμος είπε...

Μου έλεγε φίλος από το Αγρίνιο ότι προχτές μια εφημερίδα Συνείδηση έγραφε ότι το μεγάλο χρέος του δήμου Μεσολογγίου εγείρει ερωτήματα για την διαχείριση πόυ υπήρξε!!! Όπως έμαθα είναι η ίδια εφημερίδα που μέχρι την τελευταία μέρα προ των εκλογών εκθείαζε καθημερινά τον Λαδόγιαννο και λέγεται ότι πήρε όλες τις τυπογραφικές προεκλογικές δουλειές οι οποίες είναι άγνωστο από που πληρώθηκαν γιατί δεν υπάρχει πουθενά τιμολόγιο! Κοιτάξτε τις δαπάνες του να δείτε http://ekloges.ypes.gr/diafaneia/handlers/CandidateDetails.aspx?candidate=17696
Καμία αναφορά στις εκτυπώσεις του συνδυασμού!!! Κε Κατσούλη ενημερώστε μας για το πόσα ξόδεψε ο δήμος σε εκτυπώσεις την θητεία Αναγνωστόπουλου και που έχουν κοπεί τα τιμολόγια

Ανώνυμος είπε...

Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι κ...

Γιάννης;Χρ. Αναγνωστόπουλος είπε...

Προς 10:26
Αγαπητέ εγώ ονομάζομαι Γιάννης Αναγνωστόπουλος και ότι λέω το λέω δημόσια και επώνυμα.
Εσύ γιατί επιλέγεις τον εύκολο δρόμο της λάσπης δια της ανωνυμίας;
Μακάρι να μην ανήκεις στη συνομοταξία
των κερατάδων και των τάνγκα" που ευδοκιμεί στην πόλη....
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
τ.Δήμαρχος