Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Δραστηριότητα του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου

Την Παρασκευή, 18/03/11, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου πραγματοποίησε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο ποιότητας ζωής κ. Χονδρό Νικόλαο στα γραφεία του Συλλόγου, στην οποία παρευρέθηκε και ο κ. Μανώλης Τερζάκης, πρόεδρος επιτροπής του γραφείου επιχειρηματικής δραστηριότητας του δήμου, προκειμένου να συζητηθούν τα εξής θέματα:
1. Λαϊκή αγορά – Παραεμπόριο
2. Καθαριότητα
3. Κυκλοφοριακό
Αρχικά, το Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου, αφού ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο για τις μέχρι τώρα ενέργειές του σχετικά με τη λαϊκή αγορά, πρότεινε τη δημιουργία στεγασμένης λαϊκής αγοράς και την εντατικοποίηση των ελέγχων εν όψει Πάσχα. Στη συνέχεια, επισήμανε το έντονο πρόβλημα που υπάρχει με τους παράνομους πλανόδιους πωλητές οι οποίοι έχουν κατακλύσει κεντρικά σημεία της πόλης, όπως η Χαριλάου Τρικούπη και περιμετρικά του Κήπου των Ηρώων, με αποκορύφωμα την κατάληψη εγκαταλελειμμένου καταστήματος επί της Χαριλάου Τρικούπη και τη χρήση αυτού ως χώρο αποθήκευσης των παράνομων εμπορευμάτων. Τόνισε, ότι τα γεγονότα αυτά συμβάλλουν αρνητικά στην εικόνα του Μεσολογγίου αλλά και στο εμπόριο και ότι με τη χρήση του συγκεκριμένου καταστήματος από τους παράνομους πλανόδιους πωλητές, εκτός των άλλων τίθενται και θέματα υγειονομικής φύσεως και πυρασφάλειας. Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος πρότεινε, αν δεν βρεθεί άλλη λύση, να καλύψει με δικά του έξοδα, με μουσαμά το πρώην φαρμακείο του κ. Γαρμπή και τα 2 εγκαταλελειμμένα καταστήματα του κ. Τσαρμακλή.
Σχετικά με το πρόβλημα της καθαριότητας, το Δ.Σ. πρότεινε να μπαίνει υποχρεωτικά ένας κάδος σε κάθε πολυκατοικία άνω των 10 διαμερισμάτων, να προστεθούν περισσότεροι κάδοι ανακύκλωσης στους εμπορικούς δρόμους και να βγαίνει ένα φορτηγό του δήμου κάθε Τρίτη, μεσημεριανές ώρες, το οποίο θα μαζεύει τα χαρτοκιβώτια.
Όσον αφορά στο κυκλοφοριακό, πρότεινε την εναλλάξ στάθμευση στη Θυσίας (μονά - ζυγά), την απαγόρευση της στάθμευσης στη Λόρδου Βύρωνος, όπου το πεζοδρόμιο είναι πολύ στενό (νούμερα 18-26) και την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στους δρόμους με έντονη εμπορική δραστηριότητα (Σπ. Μουστακλή και Λιακατά – Αλεξανδροπούλου).
Ο κ. Χονδρός, αρχικά, σχολίασε ότι πρέπει να σταλούν εγγράφως όλες οι προτάσεις του Συλλόγου. Στη συνέχεια, απάντησε ότι με την στελέχωση της διεύθυνσης εμπορίου, η λειτουργία της λαϊκής αγοράς θα καταστεί πιο εύρυθμη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σχετικά με το παραεμπόριο, υποστήριξε ότι έχουν ήδη γίνει καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες και ότι με τη χρήση ασυρμάτων από τη δημοτική αστυνομία, οι έμποροι θα μπορούν να απευθύνονται σε αυτούς για άμεση κατάσχεση των εμπορευμάτων. Όσον αφορά στο θέμα της καθαριότητας, απάντησε ότι θα μπουν περισσότεροι κάδοι ανακύκλωσης στους εμπορικούς δρόμους.
Τέλος, κανονίστηκε επόμενο ραντεβού για να ολοκληρωθεί η συζήτηση για το κυκλοφοριακό.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                                  ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι όλες οι προτάσεις να γίνουν πράξεις και να μη μείνετε μόνο στα λόγια.

Ανώνυμος είπε...

Για το εφετειο ομως και τους αλλους αγωνες της πολης εχετε κρυφτει

Ανώνυμος είπε...

kalo to paramiθi alla den exn drako
o manolns apo tiν Αθina proedros

Ανώνυμος είπε...

P A P A R I E S

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να υπήρχαν πολλοί Μανώληδες στο Μεσολόγγι. Και μόνο ότι κάθε Παρασκευή εδώ και χρο´νια είναι στο Μεσολόγγι και κυρίως ότι ενδιαφέρεατι πραγματικά για τον τόπο όχι τώρα αλλά πάντα βοηθώντας όπως μπορεί αξίζει να είναι πρόεδρος. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι το παραδειγμά του.
Ελάχιστα με ενδιαφέρει το ότι στήριξε Πικατσου...
Είναι έναε συμπολίτης μας που νοιάζεται για τον τόπο χωρίς προαπαιτούμενα.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Χονδρός αρνείται να μαζέψει τα σκουπίδια που βρομίζουν τη γειτονιά μας σε παρατημένα οικόπεδα (οδός Βλαχοπούλων ,δίπλα στο τρικούπειο) !!!
Προφανώς θέλει λόγω των ημερών να μας "φτιάξει" ατμόσφαιρα εποχής ΕΞΟΔΟΥ(βρόμα ,ποντίκια αρρώστιες!!!)
ΑΞΙΟΣ ο μισθός του, 2500ευρώ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο Μανώλης ενδιαφέρεται πιο πολύ γι' αυτή την πόλη από κάτι άλλους που μένουν μόνιμα εκεί ???
Λέω μήπως ....????? ΕΕΕΕ ????

Ανώνυμος είπε...

Μου κάνει εντύπωση και με ανησυχεί η σιωπή του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου για το Εφετείο. Μήπως περιμένουν τίποτε από τους κυβερνητικούς βουλευτές; Δεν πρόκειται να μας κάνουν τίποτε γιατί το μάτι τους είναι στραμένο στη μεγάλη χοάνη των ψήφων του Αγρινίου και δεν τολμάνε να βοηθήσουν σε τίποτε το Μεσολόγγι. Έχτε δει καμιά κίνηση για το Εφετείο,Αρχ. Μουσείο, Νοσοκομείο κ.λ.π.; Πρότεινε όμως κάποιος βουλευτής μας, το τείχος του Κήπου να αποτελέσει παγκόσμια κληρονομιά!!! Σπουδαία τα λάχανα.
ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ. Θα είστε και πάλι νεκροθαφτες του Μεσολογγίου