Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Εκδήλωση για τη Μάχη της Κλείσοβας από τους ''φίλους της Λιμνοθάλασσας''

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στους Πεσόντες στη Μάχη της Κλείσοβας από το σύλλογο «Οι φίλοι της Λιμνοθάλασσας»
Τρικούπειο – 24 Μαρτίου 2011 – 8:30 μμ.
Ο μορφωτικός - εκπολιτιστικός σύλλογος Μεσολογγίου «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας» διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για την 185η επέτειο της Μάχης της Κλείσοβας με επίκαιρη ομιλία και παραδοσιακά τραγούδια. Η εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα γίνει την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011, στις 8:30 το βράδυ, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η φιλόλογος, κυρία Ευσεβεία Αγγουρά – Τσερπέλη θα μιλήσει με θέμα: «Η επική μάχη της Κλείσοβας – 25 Μαρτίου 1826».
Στη συνέχεια θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων από τη μαθήτρια, Αναστασία Γ. Παπαδημητρίου και τον τελειόφοιτο της δραματικής σχολής και μονωδίας, Κωνσταντίνο Χρ. Βλαχογιάννη.
Ακολούθως ο Χρήστος Βλαχογιάννης και ο Βασίλης Στεργίου θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια εμπνευσμένα από τις πολιορκίες και την έξοδο του Μεσολογγίου και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του μορφωτικού συλλόγου «Το Αιτωλικό».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι η λιμνοθάλασσα και
χρόνια τώρα παραμένω ευτυχισμένη,
γιατί διαχρονικά με προστατεύουν...
με περιποιούνται...
και με αγιάζουν...
ο Δήμος Μεσολογγίου,
τα μέλη του συλλόγου "φίλοι της λιμνοθάλασσας"...
και η αγία εκκλησία μας...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝ ... ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους φίλους της λιμνοθάλασσας. Όμως ας ασχοληθούν και με κάτι πιο συγκεκριμένο π.χ. να φύγουν οι δρόμοι από την Κλείσοβα, να ανοίξουν οι μπούκες των γεφυρών, να μας επιστρέψουν την Πλώσταινα που μας έκλεψαν στην επταετία καιο δίαυλος. Αυτοί είναι αγώνες. Καλοί οι χοροί και τα τραγούδια. Το Μεσολογγι θέλει πάλι τη λιμνοθάλασσά του καιν ο Σύλλογος μπορεί δυναμικά να διεκδικήσει τα χαμένα.

Ανώνυμος είπε...

εσύ ρε που τα λες αυτά έξυπνε καλύτερα να μη μιλάς μη τα πω παραέξω και σε πάρουν με τις καρπαζιές. Ο σύλλογος δεν είναι διοικητικό όργανο και αν θες έλα εσύ διεκδίκησε θέση στο συμβούλιο και κάνε τα. Και αν τα καταφέρεις να μου τρυπήσεις τη μύτη.